מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ולנטיין 2011 > שפים: על בנים ועל בנות

שפים: על בנים ועל בנות

מחניודה - בנים פחות בררנים מחניודה - בנים פחות בררנים
שף ניר צוק - בנות אוכלות פחמימות שף ניר צוק - בנות אוכלות פחמימות
חיים גן איש הענבים - הכול באבולוציה חיים גן איש הענבים - הכול באבולוציה
העיקר האהבה העיקר האהבה
דווקא יום האהבה הוא הזדמנות מצוינת לבחון את הכוח המוזר הזה שגורם להפכים להימשך זה לזה. ''מה ההבדל בין בנים לבנות?'' שאלנו את השפים, והם ענו לנו תשובות מעניינות, ממיטב המטעמים על הצלחת. לזכותם ייאמר, שבלי יוצא מן הכלל, הסתייגו כולם וצעקו שעצם השאלה הוא שוביניסטי, מכליל, גורף וכוללני. הפנמנו. ובסוף, מתברר, הכול חוזר לאבולוציה. איפה אכלתם את המנה הכי רומנטית? ואיפה תאכלו אותה השנה?

שף אורי נבון ממסעדת מחניודה: הנשמה או הבטן?

בנות אוכלות לנשמה ובנים אוכלים בשביל הבטן. בנות מחפשות אוכל טעים ובנים אוכל משביע. אנחנו הגברים פחות בררנים מנשים, יש פחות דברים שאנחנו לא אוהבים.

יותר קל לבשל לבנות כי הן נהנות מהדברים הקטנים, רואות תמונה רחבה יותר בצלחת, וגם בתור טבחיות הן מבחינות בפרטים הקטנים יותר. אפשר לסכם את כל ההבדל בהבנה שבנות אוכלות עם העיניים בזמן שבנים מסתכלים להן על הישבן.

שף ניר צוק מקורדליה, ביסטרו נועה וג'אפה בר: טחינה או פסטה?

ההבדל בין נשים לגברים בכל מה שנוגע להעדפותיהם בצלחת מתבטא בכך שגברים מעדיפים אוכל שנוטה לטפטף כמו לדוגמה טחינה טרייה, בשר מדמם או סטייק טרטר על טוסט. נשים, לעומת זאת, מעדיפות את האוכל שלהן כשהוא מעודן ועדין יותר, יש להן גם חיבה מיוחדת לפחמימות פשוטות כמו לחם ופסטה.

שף גיא קמחי ממסעדת לה בוקה: לרוחב או לעומק?

לדעתי גברים אוכלים לרוחב, ונשים אוכלות לעומק. גברים אוהבים לאכול והרבה, להערכתי אפילו פי שתיים מהכמות שיש לנשים על הצלחת, ולעומתם נשים אוהבות לטעום דברים אניני טעם ובכמויות קטנות.
נשים מעדיפות את המנות הקטנות שלהן כשהן מורכבות בעיקר מעלים ומירקות, בעוד מרכז הכובד של המנות הגבריות יהיה לרוב מובנה מבשרים ומפחמימות.

שף עמוס שיאון ממסעדת הלנה: בלי ראש ובלי זנב

אני דווקא חושב שההבדלים הקולינריים בין נשים לגברים כבר פחות ופחות קיימים כיום. יש עדיין זן נדיר של נשים שמעדיפות שלא לדעת שמה שמונח להן על הצלחת היה פעם חיה, ואם הן אוכלות דג הן אוכלות אותו בלי ראש ובלי זנב. אני פחות מעדיף את הזן הזה ומעדיף לבשל לאנשים שאוהבים לאכול הכול - באהבה, בתשוקה, בתאווה, ועדיף עם הידיים. אם קיימים עדיין הבדלים בין נשים לגברים הם יותר בהקשר של דיאטה, שנשים הן לרוב יותר מודעות אליה מגברים, ופחות בנושא האסתטיקה, וזה כיף.

שף גיא בן שמחון, מסעדת לה גוטה: זה הולך ומטשטש

קיימים הבדלים בטעמים בין נשים לגברים, אבל הם הולכים ומטשטשים. פעם כולם היו אוכלים אוכל במידת עשייה Well Done, אחר כך הגברים התחילו לגלות את האוכל הנא, והנשים, שבעבר היו נמענות ממנו, היום כבר מבקשות את האוכל שלהן בדרגת עשייה אחת פחות. אולי זה נבע מזה שהן מעדיפות באופן עקרוני להיצמד למוכר ולידוע, אבל בעצם גם אני כזה - יש לי בכל מסעדה מנה אחת שהיא מועדפת עליי.
גברים לעומת נשים אוכלים הכול, הם פחות מדויקים בטעמים שלהם, ולא מתבטאים כמו הנשים. בהקשר זה, האישה תמיד תהיה הראשונה שתגיד שמנה טעימה לה או שתחזיר מנה שהיא לא אוהבת למטבח, מה שגבר פחות ייטרח לעשות.

חיים גן – איש הענבים: הכול באבולוציה

נשים טועמות ומריחות טוב יותר מגברים כי הן מפרישות יותר ריר, היתרון האבולוציוני היחסי שלהן על פני גברים הוא בעיסוק ההיסטורי בבישול ובילדים, כל זה מקנה להן פרספקטיבה רחבה יותר וחוש ריח מחודד יותר.

כשזה מגיע לטעם ביין, ההבדלים בין נשים לגברים מתבטאים בכך שהן מעדיפות ניואנסים יותר עדינים, בעוד שטעמים מודגשים מדי כמו מליחות, חמיצות או אנימליות יתר יהיו פחות מועדפים עליהן, כי הן מחפשות איזון בטעמים. גברים, לעומתן, מעדיפים טעמים חריפים, חד ממדיים, עוצמתיים ומודגשים – ביין כמו גם באוכל סיני, תאילנדי, חריף או חמוץ. ויסקי מלוח יעשה להם את זה.

אנחנו אמנם מגיעים מאותם מקורות גנטיים, אבל לאישה יש רגישות לריח של גבר, בעוד שבעבור הגבר, ריח זיעה של אישה הוא בלתי נסבל. היא מחפשת את הריח שמבטא את ההבדל הגנטי הגדול ביותר ממנה, ומתוך מסדר ריחות תבחר את השונה ביותר ממנה, מתוך רצון אבולוציוני להימשך למישהו שונה ממנה.

אורן בקר, בליקר בייקרי: שוקולד זה יוניסקס

האסתטיקה משפיעה. הכי כיף לראות איך נשים מגיבות לפאי תות ואיך גברים מסתכלים על פאי שוקולד מריר. זו עוגה נשית וזו עוגה גברית.

אבל שוקולד זה משהו שכולם אוהבים. אף על פי שהוא יוניסקס במהותו, בתוך הגוונים שלו נשים מעדיפות אותו לבן עם פירות ועם גבינה, וגברים אוהבים אותו מריר. בזמן שנשים נצמדות לטעמיהן המסורתיים, גברים פתוחים יותר לדברים חדשים. אם אניח בוויטרינה קינוח חדש שמכיל שוקולד חלב עם פסיפלורה, גברים ירצו לטעום אותו אבל נשים לא יקפצו על השינוי.

ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית M.Sc.  ומאמנת לאורח חיים בריא: סרוטונין!

כשבודקים את הבדלים בין גברים ונשים מבחינת העדפות מזון מהצד התזונתי נתקלים בעיקר בתופעה שנשים מעדיפות פחמימות וגברים מעדיפים חלבונים. אישה תוותר בקלות על סטייק אבל תשמח בצלחת פסטה או בפוקצ'ה מנחמת וגבר לעומתה, ברוב המקרים יעדיף נתח בשר עסיסי לנעוץ בו את השיניים.

יש לכך הסבר פיסיולוגי: רמת הסרוטונין באופן טבעי נמוכה אצל נשים בהשוואה לגברים, מה שגורם לצורך בפחמימות בכלל ובמתוקים בפרט. רמת סורטונין גבוהה יותר מאפשרת מצב רוח טוב, שלווה, ריכוז ושובע, ולכן ברור שמי שסובל מרמת סרוטונין נמוכה ישאף להעלות אותה, והדרך היא כאמור באכילת פחמימות. לרוב הגברים, לעומת זאת, רמת סרוטונין גבוהה, מה שמאפשר להם לבחור בחלבון, שגם תורם לבניית שריר הנחוץ להם מבחינה אבולוציונית.

ובעצם מה זה חשוב מה יש על הצלחת, העיקר הוא מה שיש לכם בלב.

קישורים:
הזמינו מקום במחניודה
מסעדת קורדליה
איש הענבים
בליקר בייקרי
הזמינו מקום בהלנה
הזמינו מקום בלה בוקה
הזמינו מקום בלה גוטה
מהי המסעדה הרומנטית ביותר?
חגיגת אהבה במסעדות