מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > סילבסטר 2011 > סילבסטר בצד השני

סילבסטר בצד השני

ארוחה טובה במסעדה טובה ארוחה טובה במסעדה טובה
חגיגות סילבסטר כהלכתן חגיגות סילבסטר כהלכתן
לאיזו מסעדה תלכו בסילבסטר? לאיזו מסעדה תלכו בסילבסטר?
השולחן מחכה השולחן מחכה
קשה להפנות גב לחגיגת הסילבסטר הקלאסית: ארוחה טובה במסעדה טובה. האווירה – אינטימית, המוסיקה – כמו שאתם אוהבים אותה, המנות – משובחות ומוקפדות, השירות – מעולה - כולם סימנים לשנה חדשה וטובה. מבין המסעדות הרבות שמציעות לכם ארוחת סילבסטר, אספנו את היוקרתיות ביותר, בקרוב אצלכם.

קשה להפנות גב לחגיגת הסילבסטר הקלאסית: ארוחה טובה במסעדה טובה. האווירה – אינטימית, המוסיקה – כמו שאתם אוהבים אותה, המנות – משובחות ומוקפדות, השירות – מעולה, סימנים לשנה חדשה וטובה. מבין המסעדות הרבות שמציעות לכם ארוחת סילבסטר, אספנו את היוקרתיות ביותר, בקרוב אצלכם.

פושקין

מסעדת פושקין מתל אביב מציגה ערב סילבסטר עם שבעה נגנים, תשע מנות, מבחר מיינות הבית וודקה, לצד תפריט מיוחד לסילבסטר מאת השף גלעד פלד ב- 1,250 ₪ לסועד. השנה החדשה נפתחת עם ספיישלים בהשראת מסורת הבישול הצרפתי המוקפדת לצד וודקה יין ושמפניה לקראת חצות.

מתפריט סילבסטר 2011: סרטן שו-פרואד קרפצ'יו תמנון יפני, תמצית פלפלים, בלוטין ארנבת קולי בזיליקום, פריקסה שעועית לבנה בויניגרט ארנבת וברולו, לובסטר כחול וקוקי סאן ז'אק פסון "רוסיני", ארטישוק ויולט בריגול, וולוטה שרוויל וקוויאר שחור, טורטליני ברווז קונסומה, ירקות שורש, פירות חורף וקליפות הדרים, רוז'ה בזעפרן ובויאבז, שורט ריב בורגיניון פום פירה כמהין ורוטב יין אדום, פנקוטה קוקוס ושוקולד לבן עם קרם מנגו, זיתים מסוכרים וקציפת פינה קולדה ועוגת היער השחור 2011. שעות הפעילות בערב הסילבסטר החל מ-21:00.


מול ים

סנוניות הסילבסטר כבר פרצו לרשת, וגם ל-2eat יש הרבה מה להגיד בנושא החגיגות, אך את יריית הפתיחה של אירועי סוף השנה האזרחית יורה מסעדת מול ים. מתכנון הערב של השף יורם ניצן וצוות המסעדה שזכתה לשבחים ולתארים בארץ ובעולם, נראה שזו עומדת להיות "ארוחת הדגל", והיא ברמה הטכנית, ברמת חומרי הגלם וברמת יכולות המטבח של מול ים הגעה לשיאים חדשים - תמצית הבישול של ניצן כמו גם תמצית השנה. את תפריט ארוחת הסילבסטר מתכנן ניצן כבר מתחילת אוקטובר, והתוצאה היא ארוחת מופת ופאר שכוללת עשר מנות ושלושה קינוחים, את האחרון שבהם יאכלו הסועדים בביתם, אחרי שיגיעו במסעדה לקצה גבול היכולת, וימשיכו את החוויה הקולינרית גם לתוך שנת 2011.

בתפריט סילבסטר 2011 (עלות הארוחה לסועד - 1,000 שקלים): גרבדלקס מהים הבאלטי, אבוקדו קריספי, קוביית שליו וגפרורי טראפל שחור; טונה לבנה צרובה בנגיעה של שטרויזל ערמונים וקוויאר לימון; טרטר קוקי סאן ז'אק עם פטריות ג'ירול צהובות בקפוצ'ינו אפונים ירוקות; סקאמפי איטלקי לצד טורטליני אמרונה על קרם סיבולט; דובר סול עם פטריות מוריל, קצף של חמאת אגוזים ברולה; מיני בורגר עם כבד אווז ושורט-ריב, מחווה ל- Daniel Boulud ; שרימפ מעכו בגלזורה של צדפות על גספצ'ו עגבניות מנומרות; לובסטר אטלנטי בפונדו כמהין וגרוייר עם ביצי דג חידקן; חזה יונה צעירה מברֶס מבושל סו-ויד וצלוי עם ירקות מיני מפרובאנס; קציפת מוחיטו ומרשמלו הדרים; טילון תותים וגנאש לימון; מיניארדיס שאוכלים למחרת.

כתית

מסעדת כתית של השף מאיר אדוני מציגה גם בארוחת הסילבסטר ארוחה שמאחדת בדרכה המקורית מטבח אירופי עם השפעות של כור ההיתוך הישראלי – ים תיכוני. ערב השנה החדשה 2011 בכתית מוצעת כאן ארוחה במחיר של 2011 ₪ לזוג סועדים.

מתפריט סילבסטר 2011 במסעדת כתית: ג'ילרדו בברולה טרגון - פניני טפיוקה וקוויאר אוסטרה; סרטן קינג אלסקי - קרם פול ירוק, ביצת שליו עלומה וברוסקטת עשבים חורפיים; טרין כבד אווז- לובסטר מברטאן, ג'לי סוטרן, תפוחי עץ קונפי, קרם סיידר; שקד עגל חלב צרוב בפחם הדרים - קנלוני פטריות פורצ'יני, קרם גרוייר, קרוקנט שקדים בקרמל ומלח ים, ציר עגל ופורט; צלעות טלה חלב בפיח בצלים -
ברוסט טלה בבישול איטי, שום שחור אוסטרלי, קצף תפוחי "ראטה" ושמן ארגן; גבינות בוטיק משק קורנמל, מרמלדת תפוחי עץ וטימין. מחיר הארוחה כולל בקבוק שמפניה לזוג מבית לואי רודרר, שתייה קלה וחמה.

קלואליס

מסעדת הדגים ופירות הים קלואליס במתחם הסיטי של רמת גן, מציעה לכם בליל הסילבסטר, כמו גם בימים רגילים, את תפריט היין הגדול והמיוחד בישראל. לצדו תוגש ארוחת סילבסטר בעלות של 690 ₪ לסועד.
בין המנות בתפריט ארוחת הסילבסטר, שהורכב על ידי השף ויקטור גלוגר, תמצאו את המנות הבאות: Fish Ball עם מרק צ'אפי (פלפלים אדומים וחלפיניו); טרין פואה גרא במילוי ריבת חבושים מצופה בקראטס פיסטוקים עם כוסית של גוורצטרמינר קינוח; צלעות טלה ניו זילנדי בצלייה איטית עם "פום אמנדין" בכמהין מוגש עם ציר טלה טבעי ועוד.

רפאל

מסעדת רפאל בראשות השף רפי כהן מציעה תפריט סילבסטר פתוח, שבו כל מנה מתומחרת בפני עצמה. שמפניה תחולק לאורחים בסוף הארוחה ולא רק בחצות, לטובת הסועדים שאוכלים את ארוחת הסילבסטר שלהם לפני שמתחילה הספירה לאחור.

בין המנות בתפריט של רפאל בארוחת סילבסטר 2011: אויסטרים מברטאן על הקרח (28 ₪ ליחידה), סלט אדום ואנדיב עם קרם פרש בוויניגרט של שמן אגוזים ודבש פרחי הדרים (65 ₪), מרק של דלעת וערמונים עם כמהין שחורות טריות מפריגור ו"קצפת פרמז'ן" (95 ₪), קלמרי סגול מהים התיכון על הפלנצ'ה עם בשר חצילים וסלט מאשוויה של פלפלים ועגבניות (110 ₪), קוסקוס כתף טלה עם ירקות חורף, גרגירי חומוס ותבלינים מה"מגרב" (98 ₪), "שאטו בריאן" לזוג מפילה בקר עם בצלי פנינה, מח עצם ויין אדום (325 ₪).

ארקדיה

מסעדתו של השף עזרא קדם ברחוב אגריפס הירושלמי, שנחשבת לאחת ממסעדות הגורמה המובילות בארץ, מציעה אווירה רומנטית וסולידית עם אח עצים לחימום. בערב הסילבסטר היא ארוחת ערב מלאה שעברה שינויים ומתיחות לקראת האירוע שמתחילה בפתיחים, אנטיפסטי ולחמים, עוברת דרך העיקריות ומסתיימת בקינוח. מחיר הארוחה: 330 ₪ לסועד.

בין מנות התפריט לארוחת סילבסטר 2011: קרפצ'יו החצילים המפורסם של ארקדיה; יוגורט טחינה עם שמן כורכום; קאוויאר חצילים; מנת ים של ניוקי עם שרימפס ים תיכוני, עגבניות בבוטרגה (ביצי דגים מיובשות); קערת קוויאר מהגליל העליון (אינה כלולה בתמחור התפריט); פילה מוסר ים צלוי על גריל עצים מעורב ברוטב חמאת זעתר, לימונים כבושים, צלפים ואספרגוס ים; מחבת של כל טוב מהים עם עגבניות, לימון, שום, פטרוזיליה ושמן זית; אוכף טלה זוגי צלוי עם עלי דפנה לחים, ריזוטו דגנים וקונפי שום, נתח קצבים עם קציפת ירקות שורש לבנים ברוטב יין אדום; קדאיף עם מרקחת חבושים והל ומרק הדרים אורגני; רביולי שוקולד.

קורדליה

חלומות על שמפניה, כמהין וקאוויאר הופכים למציאות בליל הסילבסטר. השף ניר צוק רקח ארוחה מפנקת המורכבת משמונה מנות: מתאבני קאוויאר, מרק ערמונים, סלט עדשים וכבד אווז, ניוקי כמהין ברג'אנו, דג ים ברוטב חמצמץ, פילה בקר 2011, זביון צונן של שמפניה ופרלינים. עלות לסועד: 295 ₪. יש להזמין מקום מראש, מכיוון שמספר המקומות מוגבל.

1868

במסעדת הגורמה 1868 פותחים את השנה האזרחית החדשה בארוחה רומנטית לאור נרות בלבד. ביום חמישי (30 בדצמבר) ובשבת (1 בינואר) יפוזרו ברחבי המסעדה עשרות נרות, ולאורם תוגש ארוחה חגיגית לשנה החדשה, מעשה ידי השף יענקלה תורג'מן.

בין המנות בתפריט: כבד אווז צרוב קרמל פורט, קרם שזיפים יין אדום וניל, גרניטת תפוזים ג'ינג'ר וג'ין; שקדי עגל חלב בתערובת "ראס אל חנות", קרם בצלים, פול ירוק ורוטב פלפלים שרופים; אנטרקוט מיושן 28 ימים עם תפוח אדמה אפוי "מהמדורה"; איולי עשבי תיבול, מח עצם; פילה בקר קונפי וקרם של ארטישוק ירושלמי, רוטב מח עצם וקברנה סוביניון; פילה סלמון אטלנטי קרם שומר וארק, גרגרי חומוס ולימונים כבושים, סלט שומר ואשכוליות אדומות. העלות לזוג סועדים: 420 ₪. בתום החגיגה תושק מנת קינוח חגיגית, מחווה למסעדת הדגל של השף ז'אן ג'ורג' בניו יורק, שתוגש לסועדים על חשבון הבית. זו תכלול רצועות מרשמלו ביתי בשלושה טעמים - משמש, תות ווניל מדגסקר - המלופפות זו בזו בתוך צנצנת זכוכית רחבת ידיים ונחתכות לעיני הלקוחות אל תוך הצלחת.

הירקון 99

מסעדת הירקון 99 במלון דן תל אביב בראשות שף המלון עובד אלפיה ושף המסעדה יהודה ארג'ואן מקבלת את השנה החדשה במסעדה מדי ערב בשבוע האחרון של השנה, 26-30.12.2010, עם סעודת טעימות חגיגית ומיוחדת מחומרי גלם מקומיים ומשובחים. הארוחה תלווה ביינות ״מגנום״ ייחודיים ומשובחים מעמק האלה, בירה פרימיום של מבשלת ״בזלת הגולן״ ומים מינרליים שלEvian ו-Bedoit. את הערב מסיימים בירקון 99 עם דיג׳סטיף ועם סיגרים ייחודים מקובה בסלון בר Freddie's הממוקם במתחם המלון, ולמזכרת יקבלו האורחים מארז של בקבוק Evian בעיצובו של Issey Miyake.


בתפריט של הירקון 99: כבד אווז על בריוש באמרנה; ביצי סלמון ובליני תפוחי אדמה; וישוסאז ואספרגוס ירוק; קרפצ'יו דג ים, בוטרדו, טארטלט כרישה וטפנד זיתים; פסטת פטריות כמהין וחלמון ביצי משק; רביולי זנב שור בציר טבעי וקרם שעועית לבנה סורבה אשכולית אדומה; סטייק קצבים ביין אדום ופולנטה מתירס טרי או דג ים צרוב, רוטב שומר בר ושומר קונפי מוגש עם ירקות חורף אפויים; מרק תות שדה, סבלה פקאן וקרם פטיסייר; צ'ורוס ושוקולטה.
 
לארא

עוד בירושלים, ביסטרו לארא מזמין אתכם ליומיים של חגיגות עם שבע מנות גורמה של השף ליאור חפצדי לצד כוס שמפניה משובחת. הסעודה תתקיים בימים רביעי וחמישי (29-30 בדצמבר), החל מהשעה 18:00. בין מנות הגורמה של סעודת הסילבסטר של לארא: סשימי דג על קרפצ'יו ארטישוק והרבה ירוק, סלט עגבניות שרי על חציל קלוי, ויניגרט אגוזים ועלי בוקצ'יו, סשימי פילה בקר עם חמוציות ופטריות מוקפצות, דג על ארטישוק ירושלמי ומשוושה עגבניות ותורמוס, אוסובוקו טלה על קרם לפת, סורבה רימונים, קדאיף ממולא בקרם פטיסייר ותותים.

הנמל 24

הפינה הקולינרית של חיפה והצפון שבמתחם הנמל חוגגת עם סעודת ראש השנה האזרחי ב-31 בדצמבר. המנות: מתאבן מרק Clam Chowder, מנה ראשונה – טירמיסו כבד אווז, בריוש צימוקים ו-Gras Foie, מנה שנייה – רביולי לובסטר לצד סלט עולש וצלופח מעושן, מנה עיקרית – פילה של דג ריצ'ולה, ריזוטו שחור ופטריות שימאגי, אתנחתא קפואה, פילה בקר, קרם ירושלמי, ירקות גינה וציר חום ושוקולד ולרונה, גביעי שוקולד במילוי פנקוטה פיסטוק, קרם מסקרפונה וגבינת עזים, טראפלס ויסקי וטופי. עלות ארוחת הסילבסטר: 290 ₪ לחבר מועדון, 320 ₪ לסועד.

שתהיה לכם ארוחת סילבסטר ושנה מוצלחת במיוחד.

 

 

קישורים:
1868
לארא
קורדליה
הנמל 24
מול ים
רסטו ביסטרו רפאל
קלואליס
הירקון 99
כתית
פושקין
ארקדיה