יש לה עיר עילית וגם תחתית, יש לה נמל ויש לה חוף, ויש לה המון מסעדות שמציעות אוכל מצוין. אספנו בשבילכם כמה מסעדות מומלצות בחיפה, לפעם הבאה שתגיעו לטיול באזור. מהחומוס ועד לקפה, מהסינטה ועד לאספרסו. חיפה, חיפה
התלונות הרווחות על מסעדות כשרות נעות סביב קינוחים לא הולמים ובשר לא ראוי. אולם נראה שהסברה אינה מתאימה לכל המקרים, ושבכל זאת ישנן כמה מסעדות כשרות טובות. הכנו לכם רשימה – לשימוש עצמי או לאירוח של שומרי המסורת
מסעדת מודרן ממוקמת במוזיאון ישראל ומציעה מטבח ירושלמי עכשווי מול נוף עמק המצלבה והכנסת. התפריט – משתנה בהתאם להיצע השוק, והיין – מקבל מקום של כבוד. בימים א'-ה' מוצעת כאן גם ארוחה עסקית משובחת, ממיטב המנות
"'קלאמרי – טוב ליחסים!' ו'המבורגר טלה – מרזה!' מרזה או לא, זו המנה שבה בחרתי בסופו של דבר – המבורגר מבשר טלה במילוי כבד אווז, על פירה תפוחי אדמה, כשכל זה טובל ברוטב דמי-גלאס מתקתק..." שפרה צח, טעם העיר
"לצד הטארטלטים נפתחה קופסה עם שלגיות אמרטו (עוגיות ליקר שקדים), טראפלס ויסקי, שוקולד פאדג' ובראוניז. לא אכלתי את כולן רק מתוך נימוס..." אמיר נהרי חוגג את בואו של יום שישי בקונדיטוריה שרון&רנה שבראש העין
יעל ברקוביץ' מרשימה חברה נדירה במסעדת מודרן השוכנת במוזיאון ישראל בירושלים. במוזיאון, שעבר שיפוץ נרחב, נבנתה המסעדה החדשה, שמשקפת, כמוהו, שילוב בין המקומי לקוסמופוליטי עם מטבח ירושלמי בשילוב עם נגיעות מיוחדות
בתאריכים 26-28 באפריל תהיה יפו העתיקה התפאורה שתארח את פסטיבל היין, האוכל והאמנות. בסימן החיים הטובים תוכלו ליהנות מחוויות גורמה ואמנות שיחולקו למתחמים: מתחם מסעדות יוקרה, מתחם גלריות ומתחם יין ואלכוהול
מודרן היא מסעדה הממוקמת במוזיאון ישראל שבירושלים, והיא מציעה לכם מטבח ירושלמי עכשווי ממכחולו של השף יניב לוזון, שפירק והרכיב מחדש את המנות הירושלמיות עתיקות היומין. את כל זה אתם יכולים לקבל בארוחת צהריים עסקית
פסטיבל טעמים בעיר העתיקה מזמין אתכם לחגיגה של ריחות עתיקים, טעמים מסורתיים ואוכל אותנטי במסעדות שמעבר לשער יפו. החגיגה הקולינרית כוללת שוקי אוכל מסורתי, מסעות קולינריים שזורים בסיפורי אוכל, מופעי מוזיקה ומבצעים במסעדות
"שני זני הענבים הפופולריים והמצליחים ביותר בשוק היין המקומי: שיראז או בשמו האחר סירה והקברנה סוביניון..." יובל בלנקובסקי ממליץ על יינות חדשים מיקב דלתון, יקב טוליפ, יקב הרי הגליל ויקבי סגל. נעשה לחיים
לשאול חברים, להתקשר, לבדוק מקום אחד ואז עוד אחד. לשאול מה בתפריט, כמה מוזמנים נכנסים, איפה בדיוק הם נמצאים, אחר כך לבחור, להתחרט, לבוא לטעימות ולהתחרט שוב. ננסה לחסוך לכם מעט מהחיפושים: ארבעה מקומות לאירועים
"בתפריט ישנו חלק נכבד של תבשילי טאג'ין – כלי החרס שבו האוכל מתבשל על גחלים. כתף הטלה התבשלה זמן ארוך בטאג'ין ובשרה התפרק במזלג מן העצם..." יובל בלנקובסקי מתרשם ממסעדת דארנא הירושלמית – מרוקאית אבל לא כמו של אימא
הקיץ מגיע גם לירושלים, ובאופן רשמי נפתח עם פסטיבל הקולנוע הישראלי והבינלאומי הגדול והחשוב בישראל. מיטב המסעדות מציעות לכם בימים אלו הצעות מפתות שתתקשו לוותר עליהן, ובעצם למה לכם. לקיץ נעים ושמח בירושלים
לחורף מתוק, חמים וטעים – אספנו בשבילכם ארבעה מקומות שמציעים עוגות, עוגיות ושאר מתוקים ששמם הולך לפניהם בכל רחבי הארץ. את הקינוחים תוכלו להכין בעצמכם או לקנות מוכנים ולאכול בתאווה, והעיקר - להסתיר מתחת לסוודר
למי שעוד לא ביקר, נסע ועלה לירושלים, מומלץ מאוד לעשות זאת בהקדם. עשרות אלפי משתתפים כבר ביקרו ונהנו משלל אירועים ואטרקציות. השבוע נחשוף את התפריט של: קנלה, מחניהודה, דארנא ואנג'ליקה, המשתתפות בחמשושלים 2009
"בפעולה פשוטה של לגימת משקה, אנו מפעילים ארבעה חושים- ראייה, מישוש, ריח וטעם. אין הרבה פעולות המערבות בצורה מושלמת והרמונית כזו את כל החושים..." כל מה שרציתם לדעת על מסורת, ארבעת החושים וחווית היין בכתבה הבאה
''המנה הראשונה שקיבלנו הייתה החריימה- דג ברוטב חריף ואדום. הדג היה עשוי מעולה והרוטב היה במינון חריפות מדויק...'' נדב אבידן החליט לקיים תחרות בין שורשיו הטריפוליטאים לבין הטברנה של דינו. נחשו מי ניצח...
''הקוסקוס המלכותי מעוטר בצימוקים ושזיפים, שבושלו ארוכות עם בשר כבש. הקוסקוס עדין ודק, ובשר הכבש נמס ממש על הלשון, והפירות מוסיפים מתיקות שלא משתלטת...''. מרגלית אשכול מוכנה להמיר את ביתה שלה בבית המרוקאי של מסעדת דארנא
''הקוסקוס שהגיע לשולחן היה אחד המשובחים שטעמתי (סליחה סבתא) ואוורירי כמו שרק קוקוס ביתי יכול להיות...''. למרות שדניאל לוין הוא נצר טריפוליטאי גאה, הוא התענג על האוכל במסעדת הטברנה של דינו, כאילו לא טעם טבחה קרעה מעולם
ביום חמישי הקרוב, 1 במאי, ייחגג יום הפועלים הבינלאומי. בעבר, ציינו ארגוני עובדים יום זה בהפגנות סוערות, תהלוכות או חופשות ארוכות. היום, תוכלו לקחת ביום זה חופשה, ולציין אותו בארבע מסעדות פועלים נבחרות, ברחבי הארץ
דינו רוקח עבד בכלל במסעדה סינית כשנקרא לדגל למסעדה המשפחתית. אז הוא שחזר מתכונים של סבתא, נועץ בדודות, נעזר בדמיון, והיום מחמיאים לו על התבשילים הטריפוליטאיים שלו. ללקוחות הוא אומר שזו בשלנית מבוגרת במטבח
''הטאג'ינים הלוהטים מוגשים בכלי חרס אותנטיים. בשר הטלה, שהתבשל באיטיות משך שעות ארוכות, רך עד נמס בפה, ומבטל לחלוטין את הצורך בסכין המהודרת..''. דניאל רום שאב השראה מדארנא, נסיכות מרוקאית בלב ירושלים
אם אתם מבולבלים מהמסרים המנוגדים לכאורה לגבי שומן ובריאות, או אחוזי אשמה על כך שאתם נהנים ממזונות עתירי שומן - אתם לא לבד. בכתבה זו נגלה לכם איך אפשר ליהנות משומן – מהסוג המועיל של השומן עד השומן החיוני
''המנות היו מתובלות, טעימות, בכמויות מכובדות, עם טעם אמיתי של בית. ולא פלא - צוות המטבח במקום מורכב, רובו ככולו, מבני המשפחה...''. ענת מאור גילתה את הטברנה של דינו, מסעדה משפחתית עם אווירה, ואוכל, של בית
שש המלצות לבילויים רומנטיים במיוחד ליום האהבה