הימים הם ימי בין המצרים והיהודים שומרי המסורת מקפידים על אי אכילת בשר ויין. לעומתם השכנים הערבים מתכוננים היטב לחודש הרמדאן, שבו הם יצומו בכל יום אבל בלילה יאכלו כפי יכולתם. גם למסעדות יש מה לומר בעניין
יש חומוס, יש קבאב, יש מקלובה, יש מוסחן ויש בקלאווה - כל המאכלים שאנחנו הכי אוהבים לאהוב. אספנו בשבילכם ארבע מסעדות ערביות, פשוט כי האוכל טוב. וגם האווירה. וגם המחירים. וגם זה טעים. וגם כי דו-קיום קורה על הצלחת
יובל בלנקובסקי מגיע למסעדת אבו אל עבד שבכפר הערבי אבו גוש, ונהנה ממאכלים ערביים אותנטיים, הרבה יותר מחומוס-צ'יפס-סלט ליד המנות המוכרות. ובעיקר הוא מדבר בשבחה של הקידרה המקומית המבושלת במשך שעות ארוכות
"מסעדת אבו אל עבד היא מסעדה ערבית אמתית שפועלת ברחוב יפת כבר עשרות שנים. האימא מבשלת, הבנים מגישים והמקומיים מגיעים לאכול. פשוט לאכול. כי כאן אין גינונים ואין משחקים..." שפרה צח: צהריים במסעדת אבו אל עבד ביפו