"פילה סלמון בציפוי שקדים עם זיגוג בלסמי יין, מוגש עם תוספת חמה של בטטה אפויה עם טחינה גולמית וסילאן לצד סלט ירקות טרי..." כרמית אופק בערב קסום שכולו חיבור בין קולינריה משובחת ותרבות בקפה יפו בשוק הפשפשים הססגוני שביפו
"פילה דניס צלוי בטאבון, עם פסטה פרגולה, ברוקומיני ורוטב עגבניות ושום. המנה עשירה והפילה טרי ומשתלב היטב עם יתר מרכיבי החגיגה הזו..." כרמית אופק משתתפת בחגיגות העשור לרוסטיקו שברוטשילד, תל אביב. היה שמח ולמלא בהפתעות קולינריות משובחות
"כריכים טקסיאנים הכוללים חזה עוף צלוי בליווי צי'פוטלה-מיו, גוואקמולה, חסה, עגבניות וחלפיניו. הכריך עסיסי, עשיר בטעמים ומשביע ביותר..." עם מרגריטה ביד אחת, נאצו'ס סופריס ביד השנייה, כרמית אופק מרגישה הכי במקסיקו אבל זה קורה כאן בפנצ'ו בתל אביב. מי מצטרף לטיול?
"דג לברק בתנור, המגיע עם שום, שמן זית, רוזמרין ותבלינים, כאשר ניתן לבחור את התיבול בו אתם חפצים. הלברק היה כה טרי ועסיסי ואיך לא ערב לחיך עד מאוד..." כרמית אופק נשאבה אל תוך עולם הדגים הקסום המתגלה במלוא תפארתו בדרבי בר דגים ברמת אביב. אז מי מצטרף לעשות גלים?
"עוף פריך בטמפורה מוקפץ ברוטב סיני חמוץ מתוק עם ירקות, אננס ובוטנים, מוגש עם אורז לבן. המנה נדיבה עד מאוד עם סועדיה, האורז עשוי לעילא ולעילא. הבוטנים מוסיפים טוויסט מגרה למנה וטעמי החמוץ מתוק הם בכלל חגיגה מגרה..." כרמית אופק בערב אסייתי ממכר בג'פניקה בנמל תל אביב
"ברוקולי טרי, עגבניות מיובשות ונתחי חזה עוף בשמן זית ושום. אהבתי את השילוב המיוחד של העגבניות המיובשות עם המרכיבים הירוקים העדינים בפסטה..." כרמית אופק מגיעה לבית איטלקי בתל אביב, מסעדה המביאה את טעמי ארץ המגף לסועדים שלה, תוך הקפדה על חומרי גלם משובחים, טריות והמון אהבה
היורה כבר ביקר אותנו, ולפני שיתחיל כאן חורף של ממש, כדאי לנצל את המזג האוויר הנעים ולבלות עם המשפחה בדרום הארץ. כדי שלא תישארו רעבים, ריכזנו עבורכם רשימה של מסעדות מומלצות שכדאי להתפנק בהן בכל גיחה או טיול באזור
מי מאיתנו לא נתקל בדילמה היכן לערוך את האירוע. ברית, בר מצווה, מסיבת רווקות, השקות ואפילו חתונה מתקיימים היום במסעדות ומעניקים לאורחים חוויה אינטימית, אוכל משובח לפי בחירה אישית ושירות מפנק. ריכזנו עבורכם כמה מסעדות מיוחדות ולא שגרתיות שידאגו לכם לאירוע בלתי נשכח
"והנה ניוקי עם כבד אווז הגיע גם הגיע, חזה אווז מעושן ושקדי עגל על קרם שורשים - זו מנה מחשמלת לחלוטין, הטעמים בה דומיננטיים ואני אוהבת את זה..." כרמית אופק מגדירה את מסעדת החצר בירושלים כגלריה של אומנות האוכל ואת השף מוטי אוחנה כאמן ולא פחות מזה
"מנת בקלוואה טלה הייתה מעולה, עוד מנה שלכאורה נראית פשוטה – בצק עלים, בשר טלה קצוץ ורוטב טחינה-סילאן. הבצק היה פריך ולא עבה מדי והבשר תובל בתערובת תבלינים, ניגוב קל ברוטב והמנה חוסלה כהרף עין..." יונתן שטרנברג, כרמים, מושב סגולה
הזירה הקולינרית הירושלמית תוססת, בועטת, מרגשת וסוחפת. לצד מוסדות קולינריים וותיקים ומוצלחים נפתחו לא מעט מסעדות שף יוקרתיות, מסעדות שוק בהן מתרחש אקשן אמיתי, ברים המציעים נשנושים לצד האלכוהול, מסעדות ביסטרו מפנקות ובתי קפה שאוצרים טעמי ילדות. אז מי הצליח להעפיל לרשימת מסעדות מומלצות בירושלים
"לבבות הארטישוק נימוחים הם, העלים מהווים מעטפת מושלמת למנה אשר היתה נראית לי כמו תמונה בגווני ירוק והשקדים הקלויים מוסיפים טוויסט נהדר..." כרמית אופק מגלה את הפנינה הקולינרית של הגליל המערבי, אדלינה שבקיבוץ כברי. שילוב נכון של נוף קסום, אוכל משובח ומדויק ושירות ללא פשרות
"המשכנו עם קראנץ' גבינת ריקוטה ופירות יער שהיה חגיגה של טעמים ערבים לחיך. גבינת הריקוטה ופירות היער משתלבים היטב האחד עם השני וגורמים לי גם בעת הכתיבה להתגעגע לטעם..." כרמית אופק ניצלה את ימי החופש הגדול לגלות את המתוקה שבין מסעדות כשרות למהדרין בתל אביב, הלא היא קיורטוש סניף לינקולן
"חצילים מטוגנים קלות בטמפורה ומוקפצים ברוטב פיקנטי על בסיס היי-סין. המנה אכן פיקנטית, הירקות בושלו קלות אך פריכותם נשמרה..." כרמית אופק הולכת שבי אחר הטעמים המרתקים של טאיפיי, אסייתית חדשה בתל אביב
"מדליוני גבינת עיזים מטוגנת בפנקו על פרוסת תפוח עץ ברוטב בלסמי, שקלעה באיזון מדוייק בין הארומה האופיינית של גבינת העיזים לטעמי החמוץ-מתוק של התפוח..." שפרה צח בבראנץ' מפנק ועשיר בטעמים ענוגים במטבח של איילת, יקנעם עילית
"הזמנתי יוגורט מילקשייק מרענן, קציצות ירקות מטוגנות וסלט ירקות. המנה סולידית, עשויה היטב, מתקתקה ומגניבה..." כרמית אופק ביקרה בברצלונה וחזרה עם אינספור חוויות קולינריות כובשות. קבלו המלצה לאיך להוציא את המיטב מברצלונה
"ריזוטו פטריות יער, שמפיניון ופורטבלו - מהמנות הטובות שזכיתי לאכול בימי. ריזוטו עשיר ומדויק, עשוי בהקפדה עילאית ושימת לב לכל מרכיב בנפרד, מוגש בכמות ראויה בהחלט אך לא מכבידה..." דן תורן הולך שבי אחרי הטעמים והניחוחות שבמסעדת כרמים באר שבע
ארוחות בוקר בתל אביב מלאות בקסם השמור רק לעיר הגדולה: זמינות לכל אורך שעות היום, מלאות בחידושים וריגושים, מנות מפתיעות וכמובן הכל עטוף ברעש והמולת העיר התוססת. קבלו המלצה לארוחות בוקר שוות במיוחד.
"אוסובוקו טלה בבישול איטי עם פסטת פפרדלה בציר יין לבין, טלה ותבלינים. מנה בשרית עסיסית המשתלבת נהדר על מצע פסטת עבודת יד, איכות של ממש..." כרמית אופק מתמוגגת מהטעמים הסוחפים שבננה נווה צדק, תל אביב, רגע לפני שהמקום הולך לעבור שינוי מרתק. רוצים גם אתם להתענג מהמנות הכל כך אהובות של ננה רגע לפני השינוי? לחברי מועדון 2eat מחכה הטבה שווה במיוחד
בספרי המטיילים לישראל, מוצג איזור מרכז הכרמל בחיפה, כאחד האזורים המתויירים הפעילים ביותר בעיר. רבים מהמגיעים אל העיר, הן תיירים זרים והן מקומיים, מגיעים אל מרכז הכרמל ליהנות ממגוון הפעילויות השונות שיש באזור. לדעת רבים, בתור אחד מאזורי המסעדות בחיפה מרכז הכרמל הוא ללא ספק נחשב למעניינים שביניהם.
מעטות הערים בישראל שיש להן את השילוב שקיים בחיפה, מצד אחד הרי כרמל עם היער הנפלא, מקום ממנו אפשר לראות את כל המפרץ ומצידו השני את הצפון המרהיב, מצד שני חופי ים נפלאים, שביניהם נמצא גם אזור הנמל, עם כל המכולות והאוניות הגדולות, כמו יצאו מתוך סרט. לא נשכח את העיר עצמה, העיר העתיקה ההיסטורית, גני הבהאיים, השדרות הרחבות, המושבה הגרמנית וחלקיה האחרים של העיר שגורמים לכל מי שמגיע אליה, שהוא נמצא בחו"ל בכלל.
מי שמגיע לביקור בחיפה, לא יכול שלא להתרשם מחופי הים בעיר, חופים המושכים אליהם מדי סופשבוע, את המקומיים, תושבי האזור וכן חבר'ה ממרכז הארץ, לבלות בהם, לטייל, לשחות וכמובן גם לאכול באחת המסעדות שעל החוף. כידוע, בחיפה יש מספר אזורים מרכזיים, בהם ניתן למצוא מספר רב של מסעדות. חוף הכרמל הוא אחד מהם.
"ארטישוק איטלקי ירושלמי על גבינת מוצרלה ועגבניות שמש מרוסקות. מנה כלבבי שבה המוצרלה הנסיכותית הצטרפה באלגנטיות לארטישוק..." כרמית אופק מגלה את אבושדיד בתל אביב המציעה אווירה בליינית אך אינטימית, אוכל משובח ומקום עם היסטוריה עמוקה
לא מעט אנשים בוחרים להגיע לירושלים אך לא להיכנס אליה, הם עוצרים בעין כרם, שכונה ציורית בדרום מערב העיר. עין כרם שונה מכל מה שאנחנו מכירים מירושלים ולכן היא מושכת אליה לא מעט תיירים, הן מחו"ל והן מישראל, שמגיעים אליה לטיול מיוחד.
"ברוסקטה מקסיקנית עם אבוקדו, סלסלת עגבניות פיקנטית ובצל צלוי. סלסלת העגבניות התאפיינה בפיקנטיות חדה ולצידה רצועות גזר ובצל מקורמל מתקתק שניצחו היטב על המנה..." כרמית אופק לוקחת את האחות הקטנה לסקול יארד, בר-מסעדה בצפון תל אביב