"ריזוטו עגבניות שרופות, מתובל ברוזמרין מעושן, אריסה, אבקת זיתים וגרידת לימון. התוצאה היא תבשיל עסיסי ורב-טעמים, בניחוח ים-תיכוני, קליל יותר באופיו מהריזוטו המסורתי, כך שאין לנו בעיה לחסל בהנאה את הצלחת ולהמשיך הלאה..." שפרה צח, פלימרקט, שוק הפשפשים, יפו
"ראשונה נוספת, מבין המיוחדים של היום - לביבה של חציל קלוי עם שלושה סוגי גבינות, שמוגשת על מצע עגבניות חרוכות שמשלימות את טעם הקלייה של החציל, ורוטב יוגורט-נענע מרענן מעל..." שפרה צח בערב איטלקי חורפי במסעדת החוף לוקה שבמרינה בהרצליה פיתוח
"הקציצות, קטנות ו"קפיציות", טובלות ברוטב עז-טעם של עגבניות, פלפלים, שום וכוסברה, חריף בדיוק עד לנקודה הנכונה. כל זה נח על פוקצ'ה עגולה חמה, שסופגת באהבה את הרוטב..." שפרה צח בזמן איכות עם הבת, שחר, באספרסו בר ברח' ביאליק ברמת גן
"קרם מרוכז של פטריות פורצ'יני, עם ערמונים וקצף פרמז'ן, כשמעל כל זה בזוק סוכר שרוף שנותן מעטפת פריכה לקרם החלקלק וניגוד מתקתק-מריר לטעמי האדמה העמוקים של הפטריות..." שפרה צח בקיטשן מרקט בתל אביב - מנות המשלבות טעמים ומרקמים החוברים יחד לכדי חוויה מפתיעה מאוד
ארוחות בוקר מפנקות, ארוחת דגים וארוחת אבירים, סדנאות אפיה, בישול ושוקולד, יריד איכרים אורגני ועוד שלל סיורים, טיולים ואירועים מיוחדים מחכים לכם בפסטביל "טעם כנרת" שחוגג השנה עשור. שפרה צח עם המלצות למסעדות שממש כדאי לכם לבקר בהן במהלך ימי הפסטיבל.
"הפתיח שלנו הוא ארנצ'יני – כדורי ריזוטו מטוגנים, שמספקים ניגוד מענג בין החוץ הפציח לבין מילוי הגבינה שנמס בפנים, כשרוטב העגבניות שמלווה אותם מקבל טאצ' מעניין בזכות תיבול קארי עדין..." אזהרה לגולשים - כל המנות גדולות ועתירות כל טוב. שפרה צח קפה גרג, גבעתיים.
"את תואר המנה המפנקת קטפה השקשוקה, שמגיעה במחבת לוהטת ובה רוטב עגבניות פיקנטי-חרפרף, מועשר בעגבניות שרי שלמות, שתי ביצים בעשייה מינימיליסטית שהשאירה אותן נוזליות כנדרש, וקוביות גבינת פטה שהפכה רכה מהחום..." שפרה צח חוגגת לילדה יום הולדת עשרים עם תפריט הלילה של מקס ברנר בשדרות רוטשילד תל אביב
"הניוקי הקטנטנים והנגיסים עטופים ברוטב קליל וארומטי של גבינת מסקרפונה, תרד ושום, יחד עם ערמונים צרובים ונימוחים ובזיקת פרמזן. והריזוטו, הוי הריזוטו..." שפרה צח מלמדת את הבת "תובנות לחיים" (וכמובן גם על אוכל) ברוסטיקו, האיטלקייה בשדרות רוטשילד בתל אביב
"פילה דניס, שבשרו העדין כוסה בקראסט של טחינה גולמית עם אגוזי מקדמיה, והונח על סלט קינואה עם חמוציות ואגוזים שהוסיף עוד עניין למנה..." שפרה צח בארוחת טעימות במדיטה, המסעדה החדשה בירושלים של השף מוטי אוחנה
"הפורל, שבשרו מוצק ועסיסי, עשוי על הגריל כשהוא נקי מאדרות, ובתוכו מילוי של גבינת ברוצ'ו עם תרד וערמונים, שניתך מחום הדג ומשתלב להפליא בטעמיו. כל הטוב הזה מלווה בגרטן תפוחי אדמה ובזילוף ירקרק של מחית תרד שמעטרת את הצלחת..." שפרה צח, ננה בנווה צדק, תל אביב
"הנודלס של VONG אינן שגרתיות אלא אטריות קמח רחבות עשויות במקום, בלוויית נתחוני בשר מוקפצים עם כרישה ועלי בוק צ'וי, ברוטב מתקתק-פיקנטי, שעלי נענע מוסיפים לו רעננות נעימה...." שפרה צח יוצאת למסע מרתק, סוחף, מלא ניחוחות וצבעוניות ב-VONG הויאטנמית של תל אביב
"פילה טרוטה על ז'וליינים של ירקות שורש, ברוטב אסיאתי. החיבור בין ההכנה המסורתית לרוטב הפיקנטי נתן טוויסט מעניין שהחמיא לבשר הדג העדין..." שפרה צח גאה להביא בפניכם את פנינות האוכל בשטרסבורג, חבל אלזס, צרפת. כדאי לשמור לנסיעה הבאה שלכם לאזור
"מנה צבעונית ועשירת טעמים, ובה נתח עבה של דג, קליפתו שחמחמה ומעוררת תיאבון ופנימו ורוד עסיסי, והוא מכוסה ברוטב המיוחד יחד עם פרוסות לימון, שיני שום חצויות ועגבניות שרי צלויות..." שפרה צח מגיעה בשעת צהריים לקפה וניס בגבעתיים ומגלה שזה הרבה יותר מעוד בית קפה
"הפתיח השני הוא פולנטה, שמבחינתנו היא שיא הארוחה: שתי פרוסות של פולנטה זהבהבה-שחומה, מכוסה בשפע פטריות צלויות, גילוחי פרמזן וזילוף של שמן כמהין, שמעמיק עוד יותר את טעמי הפטריות..." שפרה צח לוקחת את החיילת שלה הכי קרוב לאיטליה, פיאצה רוסטיקו, מתחם שרונה החדש, תל אביב
"מנה ירושלמית מאוד באופיה של "מעורב דגים", שבה מחליפות פיסות דג עסיסיות את הבשר שבמתכון המקורי, ומשכשכות ברוטב טעים עד מאוד של המון בצל, פלפל חריף, לימונים כבושים, עמבה וטחינה..." שפרה צח מתרשמת מהתפריט החדש של השף מוטי אוחנה לרגל חגיגות יום ההולדת השביעי למסעדת החצר בירושלים
"מניפת רוסטביף, שהיא מנה מעודנת של פרוסות סינטה נאות – תרתי משמע, ברוטב דבש וסויה שמחמיא לטעם הבשרי הנקי שלהן..." שפרה צח מפנקת את הבן זוג בבשר משובח ושידורי מונדיאל בעד העצם בהרצליה פיתוח
הקיץ בפתח, וזו הזדמנות טובה לבדוק את ההיצע הקולינרי שמחכה לכם בעיר. אז בין סיור ברחובות העיר, ביקור באתרים התיירותיים והגעה לפסטיבלים השונים קבלו המלצה משפרה צח למסעדות שכדאי לכם לשלב אותן בביקור שלכם בעיר
"ושוב אנחנו מכריזים על המנה המנצחת מבחינתנו – גלילות פרגית במילוי קשיו ופיסטוקים בטעם אגוזי-מתקתק..." שפרה צח זכתה לאכול ארוחת טעימות זוגית בפאשה תל אביב, שכללה פחות או יותר את כל מטעמי טורקיה. מצטרפים לארוחה?
"סיגרים מבצק פילו, ממולאים בבשרו העדין של דג מוסר ים ופיסטוקים קצוצים שמוגשים עם תלולית מסקרפונה לטבילה, כך שכל ביס מזמן לחיך ניגודים של טעם ומרקם..." שפרה צח בארוחת שיירינג במסעדת "שולחן", של השף עומר מילר, השוכנת בשדרות רוטשילד בתל אביב
"קבבוני הטלה עסיסייים ו"קפיציים" כמו שאנחנו אוהבים, בתיבול קל שמדגיש את הטעם הטבעי של הבשר. יחד איתם מגיעה כמות נכבדה של ירקות קלויים, וכל זה מצטרף על הצלחת לחגיגה צבעונית-שחמחמה ומשמחת חיך..." שפרה צח, חנדלה, גבעת חן
"מנה מעולה ועתירת טעמים של פרח זוקיני ממולא בריקוטה כבשים עם תרד ועלי מיקרו בזיליקום, על קרם של עגבניות צלויות. בוצעים את הציפוי הפריך, מגלים את הפנים הירוק-לבן, מגלגלים ברוטב האדמדם ונהנים עד מאוד..." שפרה צח, נהנת מתפריט חורף יחד עם מנות חדשות מתפריט אביב- וכל זה בסיטרה, תל אביב
"חגיגה אביבית – מאפה כתמתם עשוי קרם בטטה על מצע פולנטה, מעוטר בשומשום שחור ומוקף פלחי ירקות שורש צלויים, ולידו ממרח טחינה וממרח ארטישוק..." שפרה צח לוקחת את הטבעונית הפרטית שלה למסעדת משק ברזילי בנווה צדק, תל אביב
"והנה היא, בכבודה ובעצמה, פלטת קצבים "קטנה" של קילו אחד, בחלוקה שווה לאנטרקוט, סינטה ופילה. הנתחים, מבשר משובח, הורדו מהגריל כשהם עדיין בדרגת מדיום-רייר וממשיכים להיעשות עוד קצת בפלטה הלוהטת עצמה..." שפרה צח, רובינשטיין, נתניה
"אטריות קדאיף מתפצפצות במילוי עדין של פרגיות ואגוזים, וסביבה פסי צבע של טחינה שחורה, קרם סלק ארגמני וקרם איולי זהוב..." שפרה צח, תפריט האביב של מודרן, מוזיאון ישראל בירושלים
"בכלי אידוי שנפתח לשניים מונחים בחלקו האחד נתח נדיב של סלמון מאודה על מצע עלי כרוב וגזר קצוץ, ובחלק השני כרובית, ברוקולי וקישוא ששמרו על מרקמם הנגיס..." שפרה צח מבלה ערב בחברת האוכל היפני של קיוטו, הרצליה