''בדרך כלל אני זו שבודקת את החידושים, בעוד שהוא נצמד אל המוכר והטוב. הראשונה שהוא בוחר היא זו שהתענג עליה גם בביקורנו הקודם: פטריית פורטבלו עסיסית, ממולאת בבשר בקר..''. שפרה צח ובעלה הגיעו להרמוניה זוגית במסעדת ביסטרו 56
''די מהר היא התבייתה על ציה פיורלה - ניוקי בשמנת, רוקפור, אגוזי מלך ופרמזן. טעמה ופסקה: הרוקפור מורגש כאן כמו שצריך ובזכותו הניוקי לא סתמיים, וגם תוספת האגוזים תורמת לעניין...''. שפרה צח חגגה עם בתה במסעדת אמורה מיו
''ההמבורגר הוא פשוט ליגה אחרת: עבה מאוד, עסיסי, עם תיבול מינימאלי שנותן כבוד לטעם האמיתי של הבשר. שיפודי האנטרקוט, לפחות לפי הכמה חתיכות שהוא הואיל לנדב לי, מעולים גם הם...''. שפרה צח פינקה את בכורה בארוחה במסעדת פטרוזיליה
ה''שושקה'' הוא המנצח בגדול: השילוב של ציפוי פריך עם מילוי עתיר טעמים של גבינות קשקבל, פטה וריקוטה, יחד עם הטעם האופייני של הפלפל הקלוי, גורם לכך שלא השארנו אפילו גרגר בצלחת...''. שפרה צח גילתה בקפה Y את חיי הלילה של גבעתיים
''כשאתם נהנים מסנדויץ' של לחם קינואה אורגני במילוי של גבינה צפתית, ירקות קלויים, טפנד זיתים ובזיליקום, אתם יכולים גם לדעת שהוא עשיר בסיבים תזונתיים, דל שומן, צמחוני וגם לייט..''. שפרה צח על תפריט הבריאות החדש של לחם ארז
''סביצ'ה דג ים מצליח גם הוא לבדל את עצמו בטעמי חריף-חמוץ-מתוק של צי'לי, לימון, תמרים, בצל וכוסברה, בעיטור ביצי סלמון...''. מסעדת ג'ולייט קיטשן מציגה שילוב מעניין של אוכל מעולה המוגש בגינונים קלאסיים, באווירה לא פורמאלית
''בצק פילו מתפצפץ במילוי גבינת עזים, סביצ'ה טונה עם שלל בצלים ועשבי תיבול, ושיפוד קטן עם שקדי עגל נימוחים, בציר עצמות וירקות שורש..''. קפה-מסעדה מקום בלב התחדש בחנות חדשה, ובשף חדש. סיבה טובה עבור שפרה צח לקפוץ לביקור
''סלמון משובח על חתיכת לחם מכאן, חתיכת לימון כבוש משם, פיסת בטטה קלויה משתדכת אל פרוסת גבינה ואל זית מריר, והכל טעים ונעים...''. שפרה צח נהנתה מארוחת בנות בברנצ'יס, מעדנייה ומסעדה חלבית, וגם לקחה אוכל הביתה, שגם הם ייהנו
''העזר-שכנגד מודיע לי שהוא מתכוון לעמוד בפיתוי ולהתמקד בחומוס. בפאתה הוא נשבר, נוכח המנה שמורכבת משכבות של בשר כבש טחון, טחינה חמה עם צנוברים ופיתה קלויה מלמטה...''. שפרה צח ובן זוגה התפתו ממעדנים לבנוניים בערבסקה
''הקיש שלנו, המכונה טריו גבינות, הכיל שילוב של ריקוטה, פטה ורוקפור, שגווני המתוק-מלוח-חריף שלהן השתלבו למילוי טעים במיוחד...''. שפרה צח ממליצה על קפה מסעדה אנינה שבמוזיאון הארץ, ולא רק לפני או אחרי פעילות במוזיאון
''גם מנת הפרגיות משלבת מזרח ומערב: שיפודי הפרגיות, שהושרו במרינדה אסיאתית באופייה, מוגשים יחד עם ריזוטו פטריות שמגיע מהמטבח האיטלקי...''. לרגל חגיגות ה-60, סיכמה שפרה צח במסעדת ארוגולה שישים שנות בישול ישראלי
"הסלט המרענן הלך מצוין עם המושו-דק - קערית ובה רצועות אווז צלוי ומלפפונים ברוטב מיסו צ'ילי, בליווי טורטיות...". שפרה צח בילתה קצת זמן איכות עם דור ההמשך במסעדת ריבר נודלס בר, והרגישה כאילו הוא הוציא לבילוי אותה
"המיוחד במנת הקרצ'ופי קרודי של סיסי, שהיא עשויה מלב ארטישוק טרי – ללא בישול או כבישה, פרוס לפרוסות דקות עם שמן זית, לימון ופרוסות גבינה פיקנטית...". שפרה צח התענגה על טעמים איטלקיים מקוריים בבית הקפה סיסי בטעם איטלקי
''אם ניקח אנטי-פסטי וקרוסטיני, איך נתמודד גם עם טוסט הבית? ואם מרק וטוסט, איך זה יסתדר עם הרביולי שאנחנו רוצות גם?..''. לבה של שפרה צח נשבר: הבחירה מהתפריט השופע של ארנון ותמר הייתה כה קשה. מזל שהמלצרית נחלצה לעזרה
''הראשונה שלו, אינבולטיני חצילים, כללה ארבעה גלילים של חציל קלוי במילוי גבינות עיזים ובזיליקום עם רוטב יוגורט וגבינת פטה, עם רוטב עגבניות טעים ועשיר...''. שפרה צח הרחיקה עד נתניה, כדי ליהנות מהאוכל של מסעדת פומודורו
''מבחינתי, הכוכב של הערב: נתח פילה של 300 גרם, שמשודרג מאוד בזכות כיסוי של חזה אווז ורוטב פיקנטי ויוצא דופן של יין לבן, עגבניות שרי וזיתים שחורים...''. שפרה צח הופתעה לטובה (מאוד לטובה) ממסעדת טאבולה שבהרצליה
כל שף מתחיל יודע שכרטיס הכניסה לעולם הבישול העילי הוא קורדון בלו הצרפתי, בית הספר לבישול הטוב ביותר בעולם. שפרה צח התנסתה בבישולים א-לה-קורדון-בלו באירוע שארגנו מלון שרתון תל אביב והמכון הצרפתי. היה טעים
''הפילה נקי מעצמות, מטוגן עד פריכות מבחוץ ועדין מאוד מבפנים, ואילו קוביות האנטרקוט הוקפצו עם קוביות סלרי וגזר, ומוגשות לשולחן במחבת רוחשת...''. שפרה צח מצאה שילוב בין האוכל הסיני לדרישות הכשרות, במסעדת קורוסין
''אנו יוצקות על האורז משני תבשילי הבשר: נתחוני עוף בחלב קוקוס, פטריות וכוסברה, ונתחוני בקר עם עגבניות שרי, ברוטב קארי צהוב. שתי המנות טעימות לנו מאוד...'' שפרה צח חגגה את השוגאצו, ראש השנה היפני, במסעדת אויאמה
''הלזניה עשירה אך לא מכבידה, עם מילוי מצויין של מנגולד, תרד ועגבניות, בתיבול מקומי של שום וזעתר, והקרמה של רוטב בשאמל וגבינת קשקבל...''. באמצע יום חורפי סוער, התחממה שפרה צח עם תפריט החורף של רשת לחם ארז
''צלע כבש צלוי בגריל, כבש מיובש בכמון וקבב על מקל קנמון בטחינה גולמית, היא פרשנות משודרגת למטבח המזרח תיכוני...''. שפרה צח טעמה באוליב ליף מנות שזכו בתחרות הקולינארית הבינלאומית גביע הקרמלין, וזכתה בעצמה
החורף חזר במלוא עוזו, וזה הזמן לקחת את הילדים להרגיש חורף אמיתי מהו, במקום היחיד בארץ שמושלג כרגע – רמת הגולן. אז אחרי הביקור באתר החרמון, בניית איש שלג ומלחמת הכדורים המתבקשת, ואחרי שהידיים כבר קפאו והאוזניים האדימו, צריך לעצור איפהשהו, להפשיר, ולאכול משהו שיחמם את הגוף והנפש. הנה מסעדות שכדאי לעצור בהן במהלך הטיול
''מרק הבטטה מגיע ראשון. כף ראשונה לטעימה חששנית שלה. ''טעים!'' היא אומרת, ומציינת לטובה את המרקם הקרמי והטעם הטוב...''. שפרה צח מצאה את יטבתה בעיר כמסעדה המתאימה להרחבת הגבולות הקולינריים של בתה המתבגרת
''זה בדיוק הרעיון. להכין מנות גורמה, אבל לפי עקרונות של בישול בריא: בלי חומרים מלאכותיים, עם דגש על חומרי גלם איכותיים וטריים..''. שפרה צח התענגה על מזון הגורמה הבריא והדיאטתי של אחוזת יערות הכרמל. אבל לא רק
''בהמלצת המלצרית הזמנתי את ''ג'ודיטה'' – פטוצ'יני ברוטב עגבניות ותרד, בתוספת גבינת מסקרפונה שנמסה ברוטב החם ומתמזגת בו. למרות פשטותה, ואולי דווקא בגללה, זו מנה בהחלט מוצלחת – רוטב העגבניות פיקנטי במידה ופחות מכביד מרוטב השמנת, וגבינת המסקרפונה נמסה לתוכו ומעשירה אותו...'' שפרה צח הכינה את עצמה לחורף מפנק במסעדת אמורה מיו