''אנחנו בוחרות לנו קיורטוש קלאסי בטעם קינמון וקיורטוש משודרג בטעם שוקולד וניל, והולכות להמשיך את החגיגה בבית (או לפחות ככה חשבנו, עד ששאר בני הבית גילו את השקית)...'' שפרה צח לא שוקטת על השמרים בקיורטוש
''אני מזמינה שיפוד אחד של כבדי עוף והשני של קבב, שמגיעים בלווית סלט. הקבבים דחוסים ו''קפיציים'' כנדרש, וכבדי העוף עשויים בדיוק עד לנקודה הנכונה...'' שפרה צח מגיעה לטאבון והמנגל ונזכרת בסצינה מהמיתולוגיה המשפחתית
''ואז זה מגיע: פלטה שעליה שני נתחי בשר מעוררי תיאבון, עשויים מדיום כפי שאנחנו אוהבים: אנטריקוט ע-נ-ק ונתח עבה, מלבני כמעט, של סינטה...'' שפרה צח, לוקחת את הגוזל שלה, פורשת כנפיים ועפה ישירות לאל גאוצ'ו ת''א
''בצק שהופך למאפה נגיס ונימוח כאחד, שגם משתדך לכל סוג של מילוי וציפוי: גבינות, סלמון, ירקות וממרחים מתוקים. על הדרך נוספו לו גם כמה טוויסטים מקומיים...'' שפרה צח ובנה משתלבים בתנועה הבלתי פוסקת של הלקוחות בבראצל
''המלצר מנסה לעזור לנו עם כפיות לטעימה: וניל צרפתי? נפלא. תמרים? מעולה. כך גם יוגורט פטל, סורבה אננס, סורבה קוקוס, פיסטוק ו... שנמשיך?'' שפרה צח, לאחר ביקור בקואטרו, מבינה שהייתה צריכה קודם כל להתחיל מגלידה
''לטעמנו, גולת הכותרת היא פלטת הממולאים. בזו שלנו היו עלי גפן ממולאים באורז, פרוסות חציל מגולגלות סביב מילוי בשר טחון בתיבול פיקנטי ובצל ממולא מבושל במיץ רימונים...'' שפרה צח מגלה במטעמי התאומות אוכל לבנוני מהו
''בחרנו בגאו ספיישל, שמפתיע את החיך בעושר טעמיו: המנה מורכבת מאטריות ביצים ירוקות, שהוקפצו עם עוף, ברווז, בקר, בצל ירוק ושעועית ירוקה...'' שפרה צח מספרת, ביותר משישים שניות, על האוכל התאילנדי המרשים בגאו נודלס
''מאגף המאפים, בחרנו בקלצונה. הקלצונה הוא מעין לחמניה תפוחה שתוכה הוצא ובמקומו הוכנס מילוי ובו כל טוב: חציל מטוגן, גבינה בולגרית, ביצה קשה ועגבניה...'' שפרה צח ובתה מרכיבות בעצמן ארוחת צהריים לתפארת בפיצה פצה
''אני, שהראשונות רק פתחו לי את התיאבון, מתפתה למנה של כבדי עוף. צלחת גדושה בכבדי עוף עסיסיים, טובלים ברוטב מתקתק על בסיס יין מרסלה, המאוזן עם חמצמצות של פלחי תפוח...'' שפרה צח מכייפת עם סימונה בכיופים סנטר
''אני זכיתי במנה מצוינת של פילה מוסר ים שכוסה בצימוקי עגבניות וצימוקי זיתים שחורים, שנתנו גוון עוקצני יותר לטעם. חוץ מזה, גם הייתי מוכרחה לטעום קצת מהכבד שאצלה...'' שפרה צח מבקרת בקום איל פו, מעוז האחווה הנשית
''אנחנו מחליטים שבפראג התנהג כצ'כי, ומזמינים את תפארת המבשלות הצ'כיות – ''סטרופראמן'' בהיר ומרענן, בשבילו, ובשבילי את ה''קוזל'' בטעם מתקתק-קרמלי...'' שפרה צח ובן זוגה התנהגו כמו שני צ'כים רציניים בפראג הקטנה
''לשולחן מגיעה מעין עוגה של אורז בסמטי דחוס, בצבע אדום עמוק, מנוקדת שברי אגוזים, שקדים ופירות יבשים, שבתוכה טמונים נתחי כבש עסיסיים. כל זה יחד מתחבר למעדן שקשה להפסיק לטעום...'' שפרה צח יוצאת למסע הודי באינדירה
הזמנו ''אנטריקוט כריסטופר'' - מגדל שכבות שתחתיתו פירה, עליו מעין לביבה פריכה עשויה טבעות בצל שטוגנו בבלילת בירה ולמעלה נתח אנטרקוט משובח ועבה, מעוטר בציר עשיר בגוון מתקתק...'' שפרה צח מגלה את אמריקה בקולומבוס
''אני לוקחת לעצמי ארוחה מפנקת של פלטת סלמון מעושן, על מצע עלי בייבי וכדור גבינת שמנת, יחד עם בייגל אחד מחיטה מלאה ואחד בציפוי בצל...'' שפרה צח מספרת איך מתמודדים ומפנקים נערה בגיל ההתבגרות. התשובה: כרמליס בייגל
''בחרנו בפילה מושט. הדג הגיע נקי, צלוי בגריל בשמן זית ועשבי תיבול, פריך מבחוץ ועסיסי מבפנים, ולצידו רוטב שום ולימון שמוסיף לו רעננות...'' אלתר נתיב הצטיירה לשפרה צח כאלטרנטיבה ראויה למסעדה נגישה, חלבית וכשרה...''
''אני מחליטה לקחת אצבעות בננה עטופות בעלי פילו מטוגנות ומוגשות עם רוטב מייפל ועיטור חלבה, אבל אז מתברר שדווקא הוא שיחק אותה עם קינוח יוצא דופן של פלאן קוקוס...'' שפרה צח ובן זוגה החליפו מבטים ומנות במסעדת מיתוס
''המלצרית מגיעה עם מגדל גבוה של שלוש סלסילות. בעליונה- מנה צמחונית, באמצעית – בקר ובתחתונה - כיסונים עדינים מבצק אורז שקוף, במילוי עוף...'' שיפרה צח וחברתה ביקרו בדים סאם וגילו שמיליארד סינים לא יודעים מה הם מפסידים
פסטיבל ''שבוע טעמים בעמקים'' מתקיים ב- 8-14.2, ומשלב בו אינספור אטרקציות. בפסטיבל משתתפות מיטב המסעדות המציעות תפריטים אטרקטיביים. שפרה צח השתתפה בפסטיבל, וממליצה לקחת את הילדים לכמה ימים של כיף
''על מצע של פטריות יער בקרם כמהין נח רול גבינת עזים מטוגן בציפוי עדין, שכל נתח ממנו, כשהוא טבול היטב בקרם הפטריות, משחק על הניגוד שבין הפריך לחלקלק ובין סוגי הטעם השונים...''. שפרה צח חגגה יומולדת איכותי במסעדת דרוקר'ס
''אותנו מעסיקות כנפיים אחרות לגמרי – קערה ענקית ומהבילה ובה חצי קילו של כנפי עוף, שהושרו ברוטב צ'ילי חריף-מתוק וטוגנו בווק עד שעטו זיגוג שחמחם ומבריק...''. שפרה צח ובתה על הארוחות הכשרות והמהירות של בורגרס בר בפתח תקווה
"סוף סוף הסיבה שלשמה התכנסנו – פיצות הגורמה, שהן מנת הדגל של המקום, ובראשן 'המתפלצנת'. הילדה טורפת את הפיצה כאילו ינקה כמהין עם חלב אמה...''. שפרה ואורלב צח מספרות על בילוי אמא-בת בפיצריית הגורמה כרמלה סופרנו
במהלך השבוע הקרוב יתקיים, בחסות יצרנית שמן הזית זיתא, פסטיבל אוכל ושמן זית במסעדות נבחרות בתל אביב, ובהן קימל, דרוקר'ס וביסטרו נעה. לכבוד הפסטיבל, מספרת שפרה צח על סגולות שמן הזית, ואיך מזהים שמן זית איכותי
''אני, מצידי, מזמינה דג לברק עשוי בשלמותו בגריל, ומוגש ברוטב שמנת וזעפרן – מנה שמדגימה את ההשפעה הצרפתית על המטבח הצפון-איטלקי...''. שפרה צח שילבה אוכל, אווירה ותרבות בבוקצ'ו, מסעדה איטלקית וגלריה לאמנות בתל אביב
''אני מחסלת את קערת האושפלאו, שמצליח להיות עסיסי אך לא שמן, עם גרגרי אורז, המון רצועות גזר נימוחות ומלאות טעם ופיסות גדולות של בשר שוק בקר...''. שפרה צח ובעלה התלבטו בשאלה: מהי גולת הכותרת של הארוחה במסעדת דרך המשי
''אבל ההתמחות העיקרית של מאיה הקונדיטורית היא הפטיפורים. פיסות חלום קטנות ויפהפיות בעבודת יד, שכל אחת מהן ממלאת את חלל הפה בשילוב טעמים משכר....''. שפרה צח ביקרה באירוע בו השתתפה קונדיטוריית הבוטיק מאיולה, והתמכרה