לרגל יום ירושלים הקרב ובא, אנחנו חושבים על עיר הקודש ומציינים את האירוע, איך לא, בארוחה טובה. למי מכם שנהנים לטייל בעיר, אספנו בשבילכם מסעדות מומלצות בירושלים שיהפכו את היום שלכם בירושלים למהנה וטעים
"פילה דג בורמנדי שטוגן במחבת עם עלי תרד טריים הונח על פרוסות דקות של לבבות ארטישוק והוזלף ברוטב כרישה ויין לבן ומנגד, פילה סלמון בגריל שהוגש על מחית חצילים...." אדוה גן סתיו קבעה לחזור שוב לחיקה הנעים של סופיה
תכירו את הגפילטע פיש החדש: צעיר יותר, שרמנטי יותר ומגיע מכל קצוות תבל. אספנו 8 מתכונים של גפליטע ממיטב השפים בארץ. השנה הפולנים יכינו גפילטע טריפוליטאי, האמריקאים יכינו גפליטע אסיאתי וההודים יכינו גפילטע צרפתי
''נתח הסלמון היה עשוי מחומר גלם משובח, נעשה בדיוק במידה שהשאירה אותו עסיסי ובשרני, ונח על מחית של תפוחי אדמה קלויים...''. יובל בלנקובסקי התענג על ארוחת צהריים במסעדת סופיה שבמלון ענבל, המציעה דילים מיוחדים גם בחמשושליים
זה שבכל ליל סדר, לא חושב מאיזה עדה, ישחו במרק העוף הקניידלך, אותן כופתאות אפרוריות מקמח מצה - לא אומר שאי אפשר לשחק איתן. לכבוד פסח, מציעים ארבעה שפים את הגרסה המשודרגת והצבעונית שלהם לקניידלך המסורתיים
''גרסת איציק למרק השף הוא מרק עגבניות ופלפלים קלויים בזיקוק בזיליקום, לחם קלוי וקציפת דגים, הממזג חריפות מעודנת ומתקתקות לכדי מקשה אחת, שהותירה אותנו תמימי דעים באשר למנת הדגל בארוחה...''. מסעדת סופיה הכשרה והמעולה שבמלון ענבל בירושלים, הפריכה למיכל וייס את כל הסטיגמות על מסעדות של מלון
פסטיבל חמשושליים, הנחגג בעיר הבירה זו השנה השלישית, כולל אירועי תרבות, סיורים ומסעדות במחירים מוזלים בכל רחבי עיר הבירה. אולם השנה, צוינה בפסטיבל חגיגה נוספת - חגיגת 40 שנה לאיחוד ירושלים. לכבוד המאורע, כינסנו ב-2eat את טובי השפים מירושלים ומתל אביב, ונסענו למלון ענבל לתחרות ייחודית: תחרות למנה שנוצרה בהשראת איחוד העיר. לצפייה בסרטון וידאו, לחצו כאן
מסעדת סופיה במלון ענבל בירושלים עושה הרבה כבוד לירקות השורש. במסגרת פסטיבל מיוחד שנערך במקום יוגשו מגוון מנות מקוריות שהמשותף לכולן הוא ירקות שורש. בואו לטעום מה אפשר לעשות עם שורש סלרי או פטרוזיליה.
במסעדת סופיה שבמלון ענבל בירושלים, ייפתח בתחילת השבוע הבא פסטיבל שורשים, פסטיבל ירקות שורש חורפי, שיימשך עד ה-8 במרץ. במסגרתו יכין השף, איציק מזרחי, תפריט טעימות מיוחד ושורשי. השאלון הפעם אתו