''הגיעו הקינוחים: רביולי אפרסק חם בליווי פרוסות אפרסק טרי ורוטב חלב קוקוס ושבבי קוקוס קלוי. בצלחת אחרת: גלידת טחינה עם טוויל ממולא בקרם פיסטוק ודבש, ברולה לימון על בסיס בצק פריך...''אדי רון מלקק את האצבעות בקנלה
השבוע מתחיל פסטיבל חמשושליים, שלושה סופי שבוע של תרבות ואוכל בבירה. למעלה מ-25 מסעדות משתתפות באירועים, ומציעות תפריטים מיוחדים ב-62 ₪ או 92 ₪. לעולים לירושלים – הנה ארבע מסעדות איכותיות, הלוקחות חלק באירועי חמשושליים
תשעה קבין של טעם ירדו לעולם. תשעה מהם לקחה ירושלים. לרגל יום ירושלים שחל השבוע, הנה 13 מסעדות ירושלמיות – מספר מזל ביהדות - מכל קצוות הקשת: החל ממסעדת יוקרתיות, דרך בתי קפה, ברים, מסעדות עדתיות ומסעדות עממיות
פסטיבל חמשושליים, הנחגג בעיר הבירה זו השנה השלישית, כולל אירועי תרבות, סיורים ומסעדות במחירים מוזלים בכל רחבי עיר הבירה. אולם השנה, צוינה בפסטיבל חגיגה נוספת - חגיגת 40 שנה לאיחוד ירושלים. לכבוד המאורע, כינסנו ב-2eat את טובי השפים מירושלים ומתל אביב, ונסענו למלון ענבל לתחרות ייחודית: תחרות למנה שנוצרה בהשראת איחוד העיר. לצפייה בסרטון וידאו, לחצו כאן
שף ליאור חפצדי ממסעדת קנלה מספר מה היה ייחודה של המסעדה האיטלקית (מאיטליה) בה התמחה, ואיך היא השפיעה על החלום הנוכחי שלו; נזכר בפעם ההיא בילדותו בה טעם בשר חי, ומספק מתכון לדג כבוש עם קרמל חציל
''על מצע של פירה תפוחי-אדמה ובטטות עמדו באצילות עלי פילה בקר ש''נסגרו'' כדי שעסיסיותם תישמר והוגשו ברוטב יין אדום, עם ניחוח חלב קוקוס ובצלצלי שאלוט מזוגגים...''. אמיר בן נעים נשבה בקסמי המטבח הלטיני במסעדת לה-בוקה
מסלול ההכשרה של מרכוס גרשקוביץ מ''קנלה'' משובץ בשמות מרשימים כמו מסעדת ''רפאל'' או ''ארקדיה''. המסעדה האהובה עליו היא ''כתית''. על רקע הסטנדרטים הגבוהים מפתיע לגלות שהאהבה לתחום התחילה אצלו מדייסת קורנפלקס שאמו נהגה לערבב לו בילדותו