ועוד מסממני הישראליות שלנו – החומוסיה – ומה זה משנה מי היה הראשון שהמציא את הפיתה. לשמחתנו, יש לנו כאלו בשפע, רק צריך לפקוח את העיניים. ובכל זאת, קחו לכם כמה המלצות לחומוסיות משובחות
גם בעונת החורף, צלחת חומוס מהבילה, עדיף עם ביצה ועם יש אז גם פול ופיתה חמה – עושה עבודה לא פחות טובה ממרק עשיר. אספנו בשבילכם חומוסיות מומלצות, ועכשיו גם אתם תוכלו ליהנות מבטן מלאה ומשעת צהריים מנומנמת
מסעדת אבו חאלד מכינה בהרצליה בשרים על האש, דגים וסלטים כבר 25 שנים. זוהי מסעדה מזרחית אותנטית, שעל קירותיה ציור מדברי והאווירה בה היא חמימה וביתית. מדי יום, בשעת הצהריים, נוהרים לכאן עובדי האזור לארוחה עסקית
"לא ידענו אם אנחנו רוצות שרצף המנות המסחרר הזה יעצור או ימשיך... כל מה שיהודים וערבים צריכים לעשות כדי שיהיה פה שלום זה פשוט לשבת על ארוחה טובה..." אדוה גן סתיו עושה שלום במסעדת אל-חאג' אבו חאלד שבהרצליה
הגרגרים הטחונים, הטחינה, הפול, הביצה, שמן הזית, השום והפטרוזיליה הטריים. אבן המחלוקת בוויכוח שטרם הוכרע – איפה נמצא החומוס הטוב ביותר? לא ננסה לקבוע, בינתיים נמליץ לכם על ארבע מנות חומוס מעולות מחוץ לתל אביב