''ראשונים הגיעו הדושפרא, מעין כיסוני בצק קטנים וממולאים בבשר, בגרסת הקיץ של המקום: יותר כיסונים, פחות רוטב, שהיה תענוג בפני עצמו, עם דובדבנים חמוצים וגרגרי חומוס..''. נדב אבידן ערך היכרות עם המטבח הבוכרי במסעדת סמרקנד
''על צלחת שטוחה ערוכים כיסונים זעירים, גרגרי חומוס, ירקות מבושלים ופטרוזיליה, כשאת הכל מכסה מרק דובדבנים. וכמו שהמרק הוא ארוחה שלמה, כך גם מנות האורז המיוחדות, שנועדו לשמש כתוספות, האושפילאו, אורז עגול מנוקד בכפיסי גזר, גרגרי חומוס ופיסות בשר קטנות, והבחש עם עשבי תיבול וטעם נפלא''. שפרה צח ביקרה בסמרקנד וחזרה מוקסמת