לא מסתפקים בסנדוויצ’ים מהבית - יצאנו למצוא מסעדות שמספקות חוויה קולינרית שווה באזור הכנרת.
בכל פעם שאנחנו מתכננים טיול לצפון, אנחנו מחפשים מסעדה מיוחדת שתיתן לנו חוויה ייחודית ומעניינת. במיוחד בשביל הקיץ הקרב ובא, מצאנו בשבילכם ארבע מסעדות בצפון הארץ שיגישו לכם אוכל שלא תטעמו בשום מקום אחר ויארחו אתכם בצורה הכי אותנטית שיש.
אז רגע אחרי שקיבלנו בזרועות פתוחות ובחיוך ענקי את השנה החדשה, מגיע חג סוכות בו אנו מטיילים ונופשים עם הילדים (ויחד עם כל עם ישראל). אם אתם בעניין של טיול סביב הימה הלאומית, ריכזנו עבורכם רשימה של מסעדות מומלצות סביב הכנרת, כדי שתדעו איפה הכי שווה לאכול באזור הזה. חופשה מהנה!
"מנת הסשימי נחה לה בתוך צלחת ארוכה כשסביבה רוטב סויה עם סילאן, קראנץ' עדשים, קרם חציל, פלפל צ'ילי ושברי אגוזים. הרוטב החמוץ מתוק, יחד עם שברי האגוזים וחתיכות הדג, התפצפצו להם בפה בהנאה. תענוג..." סניף חדש וכשר לבני הדייג באשדוד, מה שגרם לרונן סולומון לצאת להפלגה פרטית לגילוי אוצרות הים של המקום
"פילה סלמון גדול עשוי היטב בתנור, עם עשבי תיבול, פטריות, זיתי קלמטה, גזר, אפונה ושעועית שכולם מוקפצים בשמן זית. הסלמון יחד עם רוטב הפסטו שמעליו היה פשוט מושלם..." בלב מתחם הבילוי של העיר הגדולה, עם נוף לים הכחול, גלריה לאירועים ולאחרונה גם תפריט כשר למהדרין, אין פלא שקפה גרג בנמל תל אביב הפך למקום מבוקש כל כך. רונן סולומון בביקור מחמם מאוד
"כדורי ריזוטו פריכים, ממולאים בגבינת מוצרלה, שנחו להם בשלווה במגש ארוך עם רוטב עגבניות אדום עז ונקודות של פסטו..." רונן סולומון יצא לבדוק את החדשה של רשת אלפרדו בראשון לציון. בחוץ היה שרב באלפרדו היה לוהט. עושה רושם שלכאן הוא עוד יחזור שוב
יש צלעות טלה, יש חומוס, יש קבב, יש צוואר כבש ממולא - מעולה, אלה המאכלים שאנחנו אוהבים. ריכזנו עבורכם כמה מסעדות מזרחיות בצפון, שבהן האוכל טעים, האווירה נעימה, המחירים שווים לכל כיס ויש דו-קיום בצלחת
"קולומביאן מיט - שילוב של אנטריקוט, פילה בקר, וכבד אווז. אמנם, מנה גדולה, אך לחובב בשרים כמוני, זאת מנה שמאפשרת ליהנות מכל העולמות. הבשר נעשה כהלכה, והיה ניתן לזהות שהנתחים באיכות גבוהה..." רונן סולומון, כדיתא - מסעדת שף כשרה, מושב תימורים
"קרפצ'יו החציל הקלוי הוגש לנו עם טחינה, פטרוזיליה וגרגירי רימונים מעל. השילוב של גרגירי הרימון עם החציל, פצפץ בלשון ונתן לו טעם מיוחד..." רונן סולומון מתענג על דגים במקום נטול יומרות או פוזה בדרבי בר דגים הכשר, שבקומפלקס המסחרי של רחוב יגאל אלון בתל אביב
"נתח עסיסי של חזה מולארד, כשלידו נחו בצלצלים ודובדבנים ברוטב יין אדום. הבשר היה רך ונימוח בפה, כל טעימה רק הגבירה את הטעם ולא יכולנו להפסיק לאכול..." רונן סולומון מגלה את רזי המטבח הגרוזיני בראצ'ה
"הבמבהרול הורכב מסלמון מטוגן, פרוסות מלפפון עם חמאת בוטנים ורוטב טריאקי מעל והאקמון הינו רול ללא אורז, שהורכב מאבוקדו, מלפפונים, פטריות שיטאקי וביצי דגים מעל..." רונן סולומון, ניני האצ'י, היפנית הכשרה החדשה בתל אביב
"נגסתי בברבוניה הראשונה, ולא יכולתי לעצור. אכלתי ברבוניה אחרי ברבוניה, ממש כמו גרעינים. הטעם הקריספי עינג את החייך, מה שגרם לנו להבין שצדקנו בבחירה..." רונן סולומון לוקח את בת הזוג לערב נוסטלגי ברג'ינה הכשרה השוכנת במתחם התחנה המחודש בתל אביב
"חתכנו באמצע את המנטו, הוספנו רוטב סלסה, והטעם היה פשוט נפלא. תערובת הבשר נימוחה בפה ורוטב הסלסה העצים את ההנאה בפה..." רונן סולומון במפגש היכרות עם רזי המטבח הבוכרי ברפאל גריל בר בתל אביב
"חזה המולארד היה מסודר על הצלחת כמניפה של פרוסות מולארד, על מצע של רוטב פירות הדר, ולידם פלחי אשכולית אדומה, תפוז וקלמנטינה..." רונן סולומון מפנק את זוגתו בארוחת גורמה כשרה במסעדת אוליב ליף שבמלון שרתון בתל אביב
"הקיש הים-תכוני היה עם בצק פריך כשבפנים הייתה תערובת של גבינת פטה, חצילים ופלפלים קלויים, עגבניות שרי וגרעיני דלעת. תערובת פשוט נפלאה שיחד עם הגבינה השתבחה עוד יותר..." רונן סולומון, לחמים, תל אביב
"לחם קלוי שמעליו מונחות בשלווה עגבניות בשמן זית, שום, בזילקום ומוצרלה מוקרמת. הפריכות של הלחם הקלוי, החמצמצות של העגבניות והמוצרלה המוקרמת שעטפה את הכל השתלבו בהרמוניה ובעיקר גרמו לנו לרצות עוד..." רונן סולומון, לה לזניה, תל אביב
רונן סולומון מארח חברים בשבת ומחליט בשישי בבוקר לקחת אוכל מוכן וכשר ממסעדת פאשה בתל אביב. המסעדה המוכרת בעיר משנה את פניה בשישי בבוקר ומציעה מבחר גדול של בשרים, דגים, סלטים, לחמים תוספות ועוד. מומלץ מאוד!
"ואז הגיעה מנת הרבלס סלמון, עיצוב מדהים של פרוסות סלק דקות, ועליהם עיטורי הסלמון. החלק היותר יפה היה הבצל הירוק והסגול המסולסלים עם נגיעות של שמן זית. הטעם היה הרבה יותר מנהדר, והשילוב של הסלמון והסלק, עשה את המנה..." רונן סולומון, לחם בשר, תל אביב
"פתאי סלמון שכלל אטריות פתאי מוקפצות עם קוביות סלמון, בוטנים ואגוזים. טעמתי ביס, ולרגע דמיינתי שאני אוכל בתאילנד עצמה..." רונן סולומון נהנה מהתפריט החדש של מסעדת יטבתה בסניף עזריאלי תל אביב
"הפרגית הייתה מגולגלת וקריספית, והשילוב של קשיו ופיסטוק, הפך אותה ליותר מעודנת..." רונן סולומון נהנה מחוויה טורקית אותנטית בשילוב חגיגת טעמים בלתי נשכחת (וכשרה) בפאשה תל אביב.
בישראל כמו בישראל, המאמץ הביטחוני רותם את כולם, גם את המסעדות. הרבה מהן מציעות הטבות מיוחדות לתושבי הדרום ויישובי קו העימות. אספנו בשבילכם כמה המלצות, עד הרגיעה הבאה
העניין עם הדגים הוא לא רק הפילה או המצע, מדובר קודם כל באווירה של ים. ועכשיו כשהאביב והחורף רוקדים פה דואט, זוהי הזדמנות מעולה לפקוד את הים ולאכול דגים. אספנות בשבילכם מסעדות דגים בתל אביב, כי זה כיף
SALT (סולט) היא מסעדה שמחה ברחוב הירקון פינת גורדון בתל אביב, שמציעה חוויה קולינרית צעירה וקלילה, יופי של מוסיקה, עיצוב ים תיכוני ושפע של עראק ואוזו. ומהתפריט הים-תיכוני ניתן ליהנות גם במסגרת ארוחה עסקית
"לבנים חשופות, מדפי עץ מתפקעים מבקבוקי אוזו וערק, בקיצור, מקום שמפעיל (גם) את בלוטות השתייה..." אדם בר ב-SALT שברחוב הירקון פינת גורדון, תל אביב: אוזו, ערק, קוקטיילים והרבה פירות ים בתפריט ים-תיכוני מהודק
כשאת שותה, מה את אוכלת? מסעדות ושפים מציעים לכם מתכונים לסילבסטר: מנות שתוכלו להציע לחברים במסיבה, ליד האלכוהול. ולא שכחנו את ההנגאובר שיתקוף אתכם ביום ראשון – הנה הם מציעים כמה מתכונים להתמודדות קלה