אבנר מירב, בריסטה מדופלם, מגלה איך אפשר להכין קפוצ'ינו מוקצף ומקצועי בתנאים ביתיים. הטור למי שרוצה לעשות רושם על האורחים (או להתפנק בעצמו).
אבנר מירב מגלה מאיפה נדבק לקפה נמס הכינוי ''נס'', מהו מקורו של השם מוקה ומה עומד מאחורי הטיפ שאנחנו משאירים למלצר.
אף אחת מהמנות באבישג לא יכולה להיחשד כשחוקה, צפויה או בלתי מקורית וכולן טעימות ובעיקר מרעננות. עדשים עם יוגורט, סיגרים עם גבינת עיזים, תענוג. כולן עושות חשק לעוד.
השנה העברית החדשה נחגגת בארוחות ענק, כינוסים משפחתיים, מתנות, צומות ושאר מסורות. בין כל התפוחים בדבש, היין, הרימונים, הלולב והאתרוגים, מבקש אבנר מירב להזכיר גם את ספל הקפה ולראות בו חלק ממסורת החג.
קפה לא רק שותים, מסתבר. אפשר לדשן אתו עציצים ולתעתע בעזרתו כלבי גישוש, ואלו רק הדוגמאות הצנועות. אבנר מירב מקופישופ אונליין מדווח הפעם על השימושים הבלתי קונבנציונליים בקפה.
יש אנשים שמתקבעים על דרך הכנת הקפה שלהם, טוען אבנר מירב בצער. הוא עצמו יוצא בכל בוקר להרפתקה חדשה ומנסה להכין את הקפה בדרכים מקוריות. עם השנים צבר רשימה ארוכה של טיפים לשדרוג הקפה הביתי ואת מדורו הפעם הוא מקדיש להם.
לכבוד יום האהבה מצביע אבנר מירב מקופישופ אונליין, על התפקיד שתופס המשקה השחום במשחק המיני, ומסביר למה כשאנחנו שותים הרבה שוקו אנחנו מרגישים מאוהבים.
יש ימים שבסופם כל מה שרוצים זה להכניס את הראש מתחת לשמיכה, אומר ניר דודק. כסטודנט לפסיכולוגיה הוא אבחן שיש גם מקומות כאלה. מקומות שנותנים את ההרגשה שהגעתם הביתה והכל בסדר. זן נדיר הוא אחד מהם.
המון בחורות שקוראים להן אינגה פגש אבנר מירב בחופשת הקיץ שלו בשבדיה ובנורבגיה. הוא מצא שם גם את הפיורדים, עשרים שעות אור ביממה, והמון קפה, שאיך לומר זאת בעדינות, לא לגמרי מצדיק את המוניטין שיצאו לקפה הסקנדינבי.
מה נעשה אנחנו אניני הקפה בצאתנו ל''שטח''? האם נגזר עלינו לסחוב מקינטה לאורך קילומטרים ולזכות במבטי בוז מחברינו? לאבנר מירב יש כמה הצעות למטיילים שלא יכולים לוותר על האספרסו המשובח גם על הג'בלאות הנידחות ביותר.
למי מאיתנו, יושבי בית-הקפה, לא קרה שראה ידוען זה או אחר יושב כמה שולחנות לידו? אבנר מירב מספר מתי ואיפה זה קרה לו.
מעמדת הברמן נראית הפעילות בבית הקפה אחרת. פרצופים מוכרים נכנסים ויוצאים, לקוחות קבועים מספרים סיפורים קבועים, והמלצריות מקטרות על הטיפים. דברים שרואים משם.
שבת בבוקר יום יפה, אמא שותה המון קפה. אולי כדאי שתשתה קצת פחות? אבנר מירב מקופישופ אונליין עם כל העובדות על קפה ובריאות.
רגע לפני החום הגדול משחרר אבנר מירב מקופישופ אונליין אוצר מתכונים לקפה קר. לא למכורים בלבד.
על אותו קילוגרם קפה קלוי, שעולה 70-100 שקלים לבעל בית הקפה בישראל, מקבל איכר הקפה בעולם השלישי בין 2 ל-50 סנט אמריקאי. אז לאן לעזאזל הולך הכסף שאנחנו משלמים עבור האספרסו הקצר (או ההפוך המוקצף) שלנו? טור חתרני עם סוף אופטימי, למי שרוצים להפוך את הקפה שלהם לקצת פחות מריר.
אסף גרניט מ''אדום'' בירושלים, הוא אחד מאותם ילדי פלא של הקולינריה הישראלית. שמן כמהין יש לו על המדף, אבל טימין יעדיף לקטוף מהרי ירושלים הקרובים. ניזון משורשים מקומיים, אוסף מצרפת, רומא ומסביב ושועט קדימה.
בימי חמישי התפתחה כבר מסורת (תשע שנים ברציפות) של ערבי זמר עברי עם קהל מזמרים קבוע ונאמן המלווה בפסנתר חי ע''י פסנתרן-זמר המזכיר בקולו הצרוד, כך נשבעו לנו, את לואי ארמסטרונג האגדי.
אנו נכנסים לבית-קפה בפעם הראשונה ומציצים בתפריט. מהדף קופצים לעינינו שלל שמות מתוחכמים ומסובכים של משקאות הקפה השונים. מילון מונחים בסיסי שישמש אותנו במסענו בעולם משקאות הקפה.
בחוץ יש גשם, ברקים ורעמים. קר לנו ואנו מחפשים משהו שיחממנו מבפנים. לכן קיבצתי ואספתי קובץ מתכונים. שיישמחו לנו את הלב בעונת הגשמים.
את הקפוצ'ינו שלי אני שותה בבית-קפה. אני מעשן, לכן בחורף יוצא לי לעיתים קרובות לשבת במרפסת בית הקפה שמוגדרת "אזור-עישון", מכוסה בסוככי פלסטיק וזרועה תנורי גז בצורת פטרייה. כולנו מכירים את הרגשת הרוגע הזו, לא משנה כמה הומה-אדם המקום, תמיד יש איזושהי תחושת רגיעה בישיבה באזור המחומם כאנטיתזה לסופה שבחוץ.
קשה לקבל תמיד את ספל האספרסו בדיוק כפי שנרצה אותו. אבל בעולמנו המודרני ניתן להגיע לתוצאה שתשביע את רצוננו תמיד בכך שנכניס לביתנו מכונת אספרסו.
נטלי מציעה קוקטיל ייחודי: ג'ין גורדונ'ס עם מיץ מנגו. שלאחר מכן מתגלה כשילוב מעניין וטעים. מיכל מזמינה דובונה (אפריטיף המורכב מתערובת של יינות אדומים) שהוגש בתוספת פלח לימון שנתן עקצוץ מיוחד.
אני, למשל, מגדיר קפוצ'ינו כ''שליש אספרסו, שליש חלב ושליש קצף''. רוב בתי-הקפה הקנדים, לעומת זאת, מגדירים קפוצ'ינו כ''טיפת אספרסו, מוצפת בקצף חלב ספוגי שרוף עם פצפוצי-שוקולד מלמעלה''.
שחור כמו השטן, חם כמו גהנום, טהור כמו מלאך מתוק כמו אהבה. ''
אחרי ליל ''קנסטה'' סוער, התעוררנו ליום שמש חורפי מסנוור, העולם היה שטוף באור וריח של טוהר. דישדשנו במורד המדרגות כמו ילדים שעשו לילה אצל סבא וסבתא.....