שפרה צח, אמא לצמחוני אדוק ואקטיביסט, קיבלה לידיה את המהדורה החדשה של ''חגיגה צמחונית'', ספרה הותיק של פיליס גלזר, והיא מדווחת מהמטבח הביתי.
כולנו מכירים ואוהבים את מנהג אכילת מאכלי החלב בשבועות, אבל לא כולנו מכירים את מקורו. יניב גור אריה מסביר למה אנחנו ''נוהגין'' לאכול בשבועות מאכלי חלב ומלמד מה לעשות עם כל הגבינות שהתפתינו לקנות. סדנת בישול חגיגית במיוחד.
רוצים ללמוד לבשל? אתם לא היחידים. מערכת 2eat מגישה פרויקט מיוחד: סדנאות בישול
עברו כמה שנים מאז אבל ארז שטרן עוד זוכר בגעגועים את שנות לימודיו ב- Institut Paul Bocuse בליון שבצרפת, אחד מחמשת בתי הספר הטובים בעולם. השאטו המרכזי, השטיח האדום שחיכה לו בכניסה ויותר מכולם, העבודה בסיזון, המסעדה שבה מבשלים תלמידי בית הספר. טקסט חובה למי ששוקל לצאת ללימודי בישול בחו''ל.
ימי פסח הם מהימים המושמצים ביותר מבחינה קולינארית. הדימוי הראשוני הוא שאין מה לאכול חוץ מתפוחי אדמה והמצה הפכה לשם נרדף לאוכל דל ויבש. אך אם מפעילים מעט דמיון ויצירתיות, המצה יכולה להפוך לחומר גלם מעניין ובעל אפשרויות גיוון רבות
הכלל החשוב ביותר לדעתי הוא לישון בין 14:00-16:00 ביום הארוחה כדי שנקבל באהבה ובחיוך את האורחים שלנו ונהנה יחד איתם מכל הטוב
החווה בגבול שבין טוסקנה לאמיליה רומנה מגיעה עם מטבח גדול ומאובזר ומיועדת לסדנאות בישול מעשיות. משם יוצאות הקבוצות להרפתקאות גסטרונומיות בשווקים ובמסעדות באזור.
הצילו, הילד צמחוני! שיפרה צח מצאה את המתכון המדויק לשפיות דעתה של האם המודאגת.
לפעמים סנדוויץ' הוא פתרון אולטימטיבי לארוחה. אפשר לקחת אותו לעבודה או ללימודים, לא קשה להכין והוא יכול להחליף ממש ארוחה. אם אתם רוצים להכין לעצמכם כריך טוב, טעים ושיהיה גם בריא
רוצים להכין המון עוגיות ולהפציץ במשלוח מנות מהסרטים? מתכון לעוגיות טעימות מסדנה מיוחדת למשלוח מנות ב''לגעת באוכל''. וגם ליצן צבעוני על הדרך.
המרק הזה, שהוגש לנו בבראנץ' שבת צמחוני אצל חברים, הפך עד מהרה ליקיר הבית, וגם הספיק לככב בכינוס משפחתי רב משתתפים
מסעדת טרין ביבנה פוצחת בפסטיבל פירות ים שימשך 14-26 בפברואר, אז אפשר יהיה ממש לשבוע מפירות ים במחיר מצחיק של 78 שקלים לסועד. לרגל האירוע מתכון אחד מיני רבים המשתתפים בחגיגה של יוסי סויסה, מפצח המולים והמבשל במקום
בסך הכול מערבבים שוקולד עם שמנת, ואז מוסיפים את שני האלמנטים התאוותניים האלה, תותים ופסיפלורה. אפילו אתם לא תצליחו להיכשל במשימה. אם נשאר קצת כוח, מכסים את השולחן במשהו אדום ויש לכם יופי של חג.
האפשרויות בריזוטו הן בלתי מוגבלות מבחינת וירטואוזיות של תוספות וטעמים. השף ארז שטרן, שמארח את הסועדים בביתו הפרטי והמעוצב בחר בשני המרכיבים הללו כדי להקל על כולנו את תקופת החורף הקרירה.
הקורס מיועד למורות, גננות, אנשי חינוך ונשים שאוהבות ילדים ורוצות ללמד אותם בדרך אחרת תוך כדי שאיפה לעצמאות כלכלית, פחות שעות מחוץ לבית ורוצות להביא לידי ביטוי את היצירתיות והעצמאות שלהן.
חושבים שכבר ראיתם הכל? פלטות הסושי המיוחדות לט''ו בשבט שמכינים ביוקו אונו לעיני הסועדים כוללות חוץ מסושי, סשימי ועוד גם תאנים, תמרים,שזיפים, צימוקים, משמשים, אגוזי מלך ושקדים. רעיונות ומתכונים נוספים לט''ו בשבט לפניכם
השנה תמצאו פה את המבחר הרגיל של קממבר, ברי, סטילטון, אדם וגבינה כחולה כשלהי לצד גבינות עונתיות מספרד, כפרים קטנים בצרפת ועוד.
שיא החורף הוא עונה מצוינת לבישול אווזים. אורן רון ממטבח זוגי נותצן את הגירסה שלו לתבשיל קדירה בסגנון אלזס שיחמם את לילות הסערה הבאים.
פיסלנו כלי רכב בפינה של פיסול בירקות, הכנו עוגיות עם זיגוג סוכריה לב אדום , סובבנו סביבונים שהכנו ממטבעות שוקולד , בנינו פירמידות מקיסמים מודבקים בטופי חם...אבל הכי אהבנו את פינת הפיסול בבצק סוכר.
בחוץ שורקות רוחות ונרות החג מהבהבים ובתוך בית הספר לבישול ''תותים'' , סדנת חורף חגיגית להכנת סופגניות מסביב לעולם.
בכל תחנה מספיק להראות לילדים דוגמה אחת, והדמיון שלהם יקח אותם למקומות שלא נותר לנו אלא לקנא בהם.
''מבשלים חוויה'' מעבירים כבר בימים אלה סדנאות לחנוכה. מסתבר שבעדות ישראל יש מאכלים המיוחדים לחנוכה שאינם סופגניות: ה''פלאו מאסתין'' אצל יהודי פרס, סלט חנוכה מיהודי ליטא, והדונט'ס היישר מאמריקה.
פאקורות, צ'אטני, צ'יקן טיקה, דאל וביריאני, שמות החדשים בעלי הצליל אקזוטי מקבלים את פנינו יחד עם ,שלל צלוחיות בצבעים וניחוחות.
טופו, לעניות דעתי, זה לא מאכל כי אם דרך חיים, ואם להיות דרמטיים ניתן יהיה לטעון שחיי הקולינאריים השתנו אחרי סדנת הטופו שבה השתתפתי.