"הגעתי מוכן לגמרי לעיקריות. כאן ציפה לי אתגר לא קל: הזמנתי אנטרקוט צלוי בגריל ברוטב וויסקי וציר בקר, זוגתי - תבשיל אוסובוקו עם ירקות שורש, ועוד ביקשה ממני לחלוק אתה את המנה..." יובל בלנקובסקי בגבריאל ירושלים
"המטבח של פרימוורה משכיל לתמרן בין בסיס איטלקי איתן (אנטיפסטי, פסטות, לזניות ופיצות), נגיעות צרפתיות (קישים, גראטן וקרם ברולה) וקריצה אוריינטלית (סושי, Inside-Out)..." מיה בר מציצה בתפריט של פרימוורה תל אביב
אורלי פרש-אזולאי וחברה מבקרות ביום שמש חורפי בבית הקפה הרצל שברחוב הרצל בחיפה. במדרחוב ששופץ ושהחזיר לעצמו לא מעט מן האופי שהיה לו לפני 40 שנים, הן נהנות מארוחת בוקר חלבית ומשקשוקה רוחשת שזה עתה הוסרה מן האש
דניאל לוין וחבריו הדוגרים תחת סגר תקופת המבחנים מחליטים בערב שישי לקחת אוכל מוכן וכשר מקייטרינג רוזמרין שבראש העין. למרות האשמות בדבר עיניים גדולות לא נשאר דבר לארוחת הצהריים של מחר, והם חוזרים לאכול פתיתים
שירלי רחמים נהנית מבראנץ' בופה עשיר בקפה בלמונט שבמלון בלמונט, קיבוץ צובה, הרי ירושלים. אל מול הנוף ההררי המפעים היא מסדרת מקום לעוד קצת סלט בצלחת, מתלבטת האם לקחת צלחת גבינות נוספת וסופרת את הקינוחים
אפרת רוזן מוציאה את בן זוגה למסעדת פורמג'ו בראשון לציון, ומגלה שאין ממש צורך לעבור את הפקק של יום חמישי באיילון צפון בשביל לאכול פסטה או לזניה גדושת גבינות בערב סגרירי ואפור, כשיש פורמג'ו במרחק קצר מהבית
בית הקפה של גידי מזכיר לשיר כידן את סרוגים נוסח רמת גן, כשמסביבה יושבים זוגות בדייט או חברות שהתכנסו לארוחה משותפת. אבל גם אם אתם לא מחפשים כשרות, היא ממליצה, מה זה משנה בעצם? האוכל מצוין וזה מה שחשוב
שירלי רחמים הולכת להטמין פתק בכותל ומיד אחרי לארוחה במסעדת בין הקשתות, ירושלים. פה היא בוצעת חתיכת פוקאצ'ה ומנגבת, עוד חתיכה ומורחת, עוד חתיכה ומלקקת. ועוד לא דיברנו על המנות העיקריות שמציעים לה בין הקשתות
במסעדת מפגשים שברמת גן מוצאת שירלי רחמים מפלט מעומס השבוע בשילוב עם ארוחה טעימה, שמפתיעה אותה: לא מדובר בעוד מסעדה מזרחית-ים-תיכונית עם תפריט צפוי כי אם בהיצע עשיר ולא אופייני, עשוי כהלכה, לטעמה ולטעם אמה
"בקינוחים של די רסטורנט מצאנו את שביל הזהב בין המטבח הקלאסי למקומי. ואם חושבים על זה, לשילוב של הקלאסי עם הפתיחות ל'כאן ועכשיו' בדי רסטורנט יש גם מסר לחיים. בעיקר ביום הולדת..." שפרה צח על די רסטורנט תל אביב
"כשהסקרנות שלחה אותי לתקוף את הקיורטוש הלוהט בסכין נזעקו העובדים מכל קצווי המסעדה להסביר לי ש'קיורטוש זה כמו חומוס, אוכלים עם הידיים!' לא חשתי נזוף. קריאתם, שבאה מהלב, נגעה ללבי..." אדם בר ורזי הקיורטוש בת"א
"סלט הסשימי התברר כמנה מוצלחת. הסיבה - ברוטב שיוצק עליו השף שלמה כהן: מרקחת שמן שומשום, סויה, תבלינים ומיץ יוזו – פרי הדר יפני המזכיר משהו בין קלמנטינה חמוצה לאשכולית..." יונתן שטרנברג נהנה בטייקו ירושלים
"15 שניות אחרי שהתיישבנו נכנסה תהלוכת סלטים מפוארת: חומוס, טחינה, חצילים במיונז, סלט חצילים רומני, סלט ביצים, גזר חריף, סלט תורכי, סלט סלק, סלט בורגול (אתם עוד פה?)..." אדווה גן סתיו רעבה במפגש הסטייק בהרצליה
"המסע החל במנה הראשונה: סלט ירקות קצוץ דק, מטבוחה, עלי גפן ממולאים, סלט טאבולה, סלט חצילים, אפילו את הזיתים מכינה אביבה מעץ הזיתים שבחצר ועומלת על הכנתם במשך חודש ימים..." שירלי רחמים מתמוגגת מסוכה בכפר
"המשכנו למנות העיקריות: קבב טורקי, פרגיות במילוי פיסטוקי שאמי ועלי סינטה. הפרגיות היו מצוינות, שילוב נהדר של בשר רך ועסיסי עם מחית של שברי פיסטוק..." יובל בלנקובסקי מגיע לאבו רמי, מסעדה בעלת אופי טורקי אמיתי!
"הלזניה הוגשה בכלי חרס לבן בצורת אליפסה, רותחת ומבעבעת. השילוב של הגבינות, העגבניות, הפסטה והחצילים, הפכה את המנה הזאת למנצחת..." שרון ינובסקי מחזירה את החייל שלה לחיים האזרחיים דרך ביקור בטוסקנה
"עברנו ל'מג'דרה של המהרג'ה'- בורגול ועדשים בלאדי, מוגש עם צ'אטני של בצל אדום וזגביל ויוגורט. מנה מקסימה מהמטבח ההודי, כל המנות כאן הן יצירות מופת..." יובל בלנקובסקי מבקר בתאנים, מסעדה צמחונית מהותיקות בירושלים
"שתי צלחות עמוסות עשו דרכן לעברנו. אנטריקוט טוב לצד רוטב צ'ימיצ'ורי ונתח קצבים רך ועסיסי הוגשו ברוחב לב מרשים והיוו אתגר לא מבוטל...." אדוה גן סתיו מבקרת בקולומבוס ומרגישה שכל המוטיבים האמריקאיים חוזרים אליה
"עוד לא הספקנו להוציא מילה וכבר הונחו על שולחננו צלוחיות סלטים מלאות ללא הכרה: חצילים במיונז, חומוס, חמוצים ביתיים, סלסת עגבניות, טחינה וטבולה, הכל טרי והוכן במקום..." קרן ויזנר זוכה לאירוח ייחודי באלבטרוס
"הסטייק היה עבה ועסיסי ביותר. בכל ביס התפוצצו לנו בפה כל כך הרבה טעמים, שהרגישנו כמו חוטאים או צידיים קדמוניים. לצידו הוגשו תפוחי אדמה ברוטב צ'ילי פיקנטי..." דניאל לוין יוצא לצוד בשר באל גאוצ'ו בנתניה
"הזמנתי ברווז מטוגן, מנה שהתגלתה כמוצלחת ביותר. הנתחים של הברווז מגיעים מטוגנים ומצופים בציפוי פריך להפליא. למנה נלווה רוטב חריף מעט שמוסיף לברווז טעם עשיר ומיוחד..." אורלי פרש אזולאי מנצלת כל דקה בסינית הכשרה
"המרק היה חם וריחני, הוא נשא ארומות ותבלינים האופייניים למטבח המרוקאי. משם המשכנו לפלטת הסלטים שכללה גזר מרוקאי פיקנטי ועוד מטעמים..." יובל בלנקובסקי מטייל במדרחוב הירושלמי ולא שוכח להיכנס למסעדת המשפחה
"הלזניה הגיעה רותחת, הרי הגבינה שהסתלסלו על גבי הלזניה השמיעו קולות בעבוע ובכל פעם שהרמתי את המזלג הייתי צריכה לסובב אותו לפחות חמישה סיבובים בכדי ללפף את הר הגבינה..." נטלי רז בודקת את החידושים בלה לזניה
"כשחזרנו חיכה לנו "טיכו" הסלט של המסעדה. מעל עלי הבייבי נכחו: רימונים וענבים, פלחי אשכולית אדומה קלופה כיאה יחד עם פרוסות סברס, כוכבי קרמבולה ופטל שחור ושברי פקאן סיני..." אדי רון מדווח מה קורה בבית אנה טיכו
"הצלחת התמלאה באטריות נודלס עם ירקות מוקפצים, רכות ועדינות כמו שאטריות צריכות להיות. וגם עוף חמוץ מתוק חתוך לרצועות ארוכות ומתקתקות של עוף עסיסי שניתן לנעוץ בו את השיניים..." שיר כידן מבקרת בתאי ווק בחולון