"ארבע צלעות בייבי טלה רכות, עסיסיות וטעימות שהוגשו כמו מגינות על אורז וצנוברים ייצגו את היבשה. ניכר היה בבשר כי הוא נבחר וטופל בקפידה..." צביקה זייפר מגלה שאיכות וכשרות הולכים יחד באותה הצלחת בבלקסטון, ביסטרו משובח במלון הבוטיק אינדיגו ברמת גן
ואז הוספנו את המרק שהוגש עם הקוסקוס שהיה עמוס בקישוא, דלעת כרוב וכל טוב... ואז זה הכה בנו. טעם מתקתק ומנחם של מרק ירקות עשיר שנתן לקוסקוס מימד רביעי ובלתי נשכח..." חגית גרוס במסעדת מרקש בנתניה, מסעדה מרוקאית לא שגרתית, שבה עושים אוכל עם המון כשרון ואהבה
"והנה ניוקי עם כבד אווז הגיע גם הגיע, חזה אווז מעושן ושקדי עגל על קרם שורשים - זו מנה מחשמלת לחלוטין, הטעמים בה דומיננטיים ואני אוהבת את זה..." כרמית אופק מגדירה את מסעדת החצר בירושלים כגלריה של אומנות האוכל ואת השף מוטי אוחנה כאמן ולא פחות מזה
"כדורי ריזוטו פריכים, ממולאים בגבינת מוצרלה, שנחו להם בשלווה במגש ארוך עם רוטב עגבניות אדום עז ונקודות של פסטו..." רונן סולומון יצא לבדוק את החדשה של רשת אלפרדו בראשון לציון. בחוץ היה שרב באלפרדו היה לוהט. עושה רושם שלכאן הוא עוד יחזור שוב
"גלילות פרגית במילוי מתקתק של פיסטוק שעמי (דמשקאי) וקשיו המנוגד לטעמו של הסטייק יצרו חוויה מיוחדת לחיך שאף הוכתרה כמנה המנצחת מבחינתנו..." חמושה בבן הזוג, הגיעה יפית שבחון-שרף לביקור במסעדת פאשה, טורקית אותנטית וכשרה בלב תל אביב, ויצאה עם חיוך ענק
"מנת כבד האווז בקונפיטורת שרי על טוסט מקורמל היתה מקורית וטעימה מאוד והשכילה לשלב בין טעמי בשר עדינים יחד עם מתיקות קריספית של הטוסט..." קרין אביב התמכרה לאוכל הים תיכוני המשובח, לנוף עוצר הנשימה ולשירות המפנק של הצוק מסעדת שף בראש הנקרה. היתה חוויה מרוממת גוף ונפש
"על הכף מעמיסים עגבנייה מהסלט המתובל בטוב טעם, מוסיפים אורז מהאושפלוב וחתיכת בשר וישר לפה כי הכי טעים שזה חם..." יפית שבחון-שרף מגלה את רזי המטבח הבוכרי האותנטי במסעדת רפאל גריל בר במבואות תל אביב-יפו. נרשמה התמכרות לז'אנר
"מולארד עטוף ברוטב פסיפלורה לצד אורז אוסטרלי עם חמוציות. מנה מעולה, לא כבדה שאחרי כל ביס רוצים עוד אחד, כי הטעם הממכר סוחף למחוזות חדשים שלא פוגשים כל יום..." ליאור נובו והסטארטאפיסט שלה עולים לירושלים להכיר את לה בוקה הלטינית של השף גיא קמחי, מהבולטות והוותיקות בין מסעדות שף בירושלים
"המשכנו עם קראנץ' גבינת ריקוטה ופירות יער שהיה חגיגה של טעמים ערבים לחיך. גבינת הריקוטה ופירות היער משתלבים היטב האחד עם השני וגורמים לי גם בעת הכתיבה להתגעגע לטעם..." כרמית אופק ניצלה את ימי החופש הגדול לגלות את המתוקה שבין מסעדות כשרות למהדרין בתל אביב, הלא היא קיורטוש סניף לינקולן
"פילה סלמון, צרוב במחבת ואפוי בתנור, עם נענע וצנוניות, על מצע של בורגול עם בצל, זיתים, ועשבי תיבול, עם נגיעות של קרם לימון חמצמץ שהוסיפו רעננות לדג הפריך..." גיא סופר-זמרני התמסר לתפריט של זיארה באשקלון, המוציא את כל הטוב מהים ומהיבשה
"עוגת גבינה בחושה שהיא ללא ספק הטובה שזכיתי לאכול עד כה, עוגת גבינה אפויה עם נגיעות גרידת לימון, תפוז וריקוטה, טארט ריקוטה עם דובדבנים ופירות יער..." לקראת ארוחת שבועות המשפחתית, דן תורן מגיע ללחם ארטיזן ברעננה. היה טעים מאוד
"פוקצ'ת לחמעג'ון פריכה עליה היו מפוזרים פתיתי בשר באופן שלא הכביד עליה ולא השתלט על הטעמים הנפלאים והמדוייקים של העגבניות המיובשות והצנוברים שהתלוו אליה..." חגית גרוס בערב בנות קליל באתניקה הכשרה שבהרצליה פיתוח
"אז אנחנו מתחילים לאכול: אסאדו רך, טעים ומתובל בעדינות, סטייק אנטרקוט שנחתך בקלות, אדום מבפנים ועשוי במידה הנכונה מבחוץ, פרגיות רכות וטעימות..." יפית שבחון שרף מתענגת מארוחת בשרים עשירה באווירת דיינר אמריקאי בקולומבוס הכשרה, הרצליה פיתוח
"קולומביאן מיט - שילוב של אנטריקוט, פילה בקר, וכבד אווז. אמנם, מנה גדולה, אך לחובב בשרים כמוני, זאת מנה שמאפשרת ליהנות מכל העולמות. הבשר נעשה כהלכה, והיה ניתן לזהות שהנתחים באיכות גבוהה..." רונן סולומון, כדיתא - מסעדת שף כשרה, מושב תימורים
"הקמפנלה ארביאטה היא פסטה בשלושה צבעים ברוטב עגבניות טריות, צ‘ילי חריף פטריות שמפניון, זיתי קלמטה, שום וריחן טרי. תחושת ההתפעלות ממשיכה גם כאן עם פרזנטציה מוצלחת וצבעונית וטעמים חזקים וחריפים, אך לא בצורה מוגזמת, ההופכים את המנה ליצירת אומנות קטנה..." ליאור נובו בערב בנות מרתק עם תפריט החורף החדש והסוחף של אלפרדו שבפתח תקווה
"הסלמון נפלא והרעננות שנותנים הבצל והמלפפון מתאימה לו כחכה לדג. דמיינו את כל זה על מצע עלים ורוטב נהדר על בסיס שמן זית ותקבלו מנה עשירה, צבעונית ומפתה..." גיל ח' עמית, נויה, ירושלים
"פטריית הפורטבלו שטעמה בשרני ואדמתי, חיבקה בחום ובאהבה את נתחי הפילה וכבד האווז. נתחי הפילה היו במידת העשייה הנכונה, ונתחי כבד האווז נצרבו כראוי ושמרו על מרקם נימוח ונעים. מנה מושלמת..." ליאור נובו לוקחת את הסטארטאפיסט שלה לחוויה קולינרית גלילית וכשרה במסעדת שף בן עמי במושב בן עמי שבגליל המערבי
"מערום בייגלים מכמה סוגים לצד סדרה מלאה של מטבלים צבעוניים ומגירי נוזלים מפתים, ביניהם: אבוקדו, פלפלים קלויים, סלט ביצים, דגים מעושנים, מטבלי גבינות בכמה סוגים, ממרחים נפלאים, ירקות בכל מיני גוונים ולימון כבוש..." ענבל גרזון פותחת את הבוקר עם שלל בייגלים בטעמים ב-BC בייגלס קפה, ירושלים
עונת החתונות נפתחה לא מזמן ומומלץ לכם להכיר את מונטיפיורי בכותל, אולם אירועים חדש המציע אווירת קודש ירושלמית, אוכל משובח וחוויה עוצרת נשימה אל מול אבני הכותל. גיל ח' עמית בערב עשיר בחוויות במונטיפיורי בכותל בירושלים
"הבמבהרול הורכב מסלמון מטוגן, פרוסות מלפפון עם חמאת בוטנים ורוטב טריאקי מעל והאקמון הינו רול ללא אורז, שהורכב מאבוקדו, מלפפונים, פטריות שיטאקי וביצי דגים מעל..." רונן סולומון, ניני האצ'י, היפנית הכשרה החדשה בתל אביב
"הפטוצ'יני הרכים והנימוחים וכנגדם המרקם הטרי והמתפצח בפה של השעועית, הקארי העוקצני אל מול חלב הקוקוס העדין ועל כל אלו טעמם העשיר של נתחי הסלמון הצרובים ותיבול הפלפל השחור שנתן לו בעיטה אל מחוץ למים והיישר לצלחת..." גיל ח' עמית באטרקציה החדשה והכשרה של ירושלים, מסעדה-בית קפה-בר, דוניא
"נגסתי בברבוניה הראשונה, ולא יכולתי לעצור. אכלתי ברבוניה אחרי ברבוניה, ממש כמו גרעינים. הטעם הקריספי עינג את החייך, מה שגרם לנו להבין שצדקנו בבחירה..." רונן סולומון לוקח את בת הזוג לערב נוסטלגי ברג'ינה הכשרה השוכנת במתחם התחנה המחודש בתל אביב
"חתכנו באמצע את המנטו, הוספנו רוטב סלסה, והטעם היה פשוט נפלא. תערובת הבשר נימוחה בפה ורוטב הסלסה העצים את ההנאה בפה..." רונן סולומון במפגש היכרות עם רזי המטבח הבוכרי ברפאל גריל בר בתל אביב
"מנת כבד האווז הייתה מצויינת – שלושה נתחים של כבד אווז ניצלו והונחו על פרוסות בגט והשילוב של הצ'אטני חיבר את הכל יחד ושבר מעט את השומניות של המנה..." יונתן שטרנברג מגיע לארוחה אצל השף גיא קמחי במסעדת לה בוקה בירושלים
"גם האנטריקוט היה מוצלח. שוב בשר איכותי, צלייה מדויקת כך שנוצר קראסט מעט פריך מן החוץ והסטייק נשאר רך ועסיס מבפנים..." יונתן שטרנברג, יצא להכיר את לה פאווה, מסעדת שף כשרה בירושלים