"היוקוזונה הקלאסי – 330 גרם של בשר אדום עסיסי שנצלה לרמת עשייה מושלמת – הוגש על לחמנייה טרייה עם ירקות ורטבים בצד..." יונתן שטרנברג אוכל המבורגרים בסניף החדש של רשת בלאק בר אן בורגר בקניון מלחה שבירושלים
רצינו לומר לאובמה ולרומני: "יום אסל, יום באסל" – ובעברית: יום דבש, יום בצל. מצד שני, אולי הכול עניין של פרשנות ובצל זה לא כל כך רע? בכל זאת, תראו כמה מאכלים אי אפשר להכין בלעדיו. אספנו בשבילכם מתכונים עם בצל משפים ומסעדות
בוקר הבחירות לנשיאות ארצות הברית, הבאנו לכם את המאכל הכי אמריקאי: פאי תפוחים. תמצאו אותו בכל דיינר, קונדיטוריה או מסעדה בארצות הברית, ואם תהיו טובים תלווה אותו גלידת וניל. ובכן: מתכונים לפאי תפוחים
מקושקשת, גבינה לבנה, צהובה וירקות חתוכים? לא ממש. נסו גבינות צאן טריות שמגיעות היישר מהמחלבה, עין הפוכה בפוקאצ'ה, ביצים בנוסח בנדיקט, לחם שאור ובלאדי מרי. קחו לכם המלצות לארוחת בוקר במסעדה
היישר מצפון הארץ – קחו לכם אוויר הרים צלול כיין, נוף בלתי נשכח, סמטאות צרות, בתי אבן, קברי צדיקים ואווירת קודש. רק שבין הסמטאות מצאנו גם מה לאכול, ואספנו בשבילכם כמה המלצות למסעדות בצפת. שיהיה טיול נעים
עד שיוכרז אחרת, תל אביב היא בירתם של יוצאי הודו, שבגעגועם הרב לנופי המזרח פוקדים את המסעדות המקומיות בעיר. לפניכם המלצות למסעדות הודיות בתל אביב
ג'חנון, סלוף, לחוח ומרק רגל – מטעמים מהבית התימני הוותיק, גם אם זה לא באמת הבית שלכם. אספנו בשבילכם כמה המלצות למסעדות תימניות
לו היה לנו צ'יינה טאון, היינו יכולים לחפש את דרכנו בין הסמטאות הצרות והצבעוניות, קישוטי נייר ושלטים זוהרים מעל ראשנו. בינתיים נסתפק במסעדות סיניות בארצנו – קטנות, ותיקות, חמות, עם תפריט שמחזיר אותנו הביתה, לסין
טופו, סייטן, ירקות טריים, אומלט נטול ביצים ועשב חיטה – בוודאי ישנו חלק מכם שחושב שמדובר בקללות, אך בשביל אחרים זוהי דרך חיים. בשבילכם וגם בשבילכם, אספנו כמה מסעדות טבעוניות. והאמת היא שיש טעם בבריאות
"שבעה שרימפס גדולים מוגשים על צלחת מעוטרת ברוטב בלסמי כמהין, עם סלט ירקות מיוחד ומעניין: עגבניות, לימון כבוש, בצל סגול, בצל ירוק ונבטים..." גיא סופר מנסה את לה פרובינציאל החדשה שבמושב גיאה הסמוך לאשקלון
"השעה אמנם קצת משונה, אך הולמת את נושא הסיור - אמנות בלתי חוקית..." שירלי רחמים משתתפת בסיור "גרפיטי בדרום העיר" של העמותה לתיירות תל אביב ועל הדרך הצבעונית ממליצה על שתי מסעדות בפלורנטין
לאלו מכם שלא הבינו: מדובר בימים הטובים ביותר לביקור בים. לא חם, לא קר, וכל האנשים שפוחדים מהסתיו יהיו במקומות אחרים. בשביל מי שלא מוכן לקחת את הסיכון, שמעדיף לראות את הים מרחוק – מסעדות עם נוף לים
בימים שבהם דווקא השמש מכל האלמנטים מחליטה להפסיד למזג האוויר הסגרירי במשחק המחבואים העונתי, שווה להסתובב באזור נמל יפו, שהאפרוריות יפה לו. ריח מים מלוחים, סירות דייגים וגם שוק נמל חדש - מדריך למסעדות בנמל יפו
בביקור האחרון של המדור בטבריה, האוטו נאלץ להקיף את הכינרת בחיפוש אחר ארוחת הצהריים, שמצדה רק הלכה והתרחקה. לא שיש לנו משהו נגד נוף הגליל והגולן, ובכל זאת, רק בגלל הדלק, אספנו בשבילכם כמה מסעדות בטבריה
אפשר לומר שהעונה התחילה, ולפיכך הגיע הזמן לנצל את מזג האוויר הנהדר ולצאת לטיול. הגליל המערבי, כמו תמיד, הוא יפהפה, וגם מציע הרבה מסעדות. כדי שלא תישארו רעבים, קבלו המלצה לכמה מסעדות בגליל המערבי, צאו לדרך!
"זהו מקום קטן ומתוחכם שמתרחב בהתאם לביקוש, מחבק אליו את העוברים והשבים שמחפשים ליהנות מהאווירה הירושלמית הקסומה ששוררת במרחבי הרחוב, מתמלא כמו צג רדיו דיגיטלי בהתאם לעוצמת הדציבלים..." ענבל גרזון, בולינט ירושלים
"אבל המנזוני, נתחי פילה בקר מעוטרים בשקדים שהוגשו עם בצל, בטטה קלייה בגריל ותוספת של רוטב ויניגרט. וואו..." עופר פרוסנר איטלקי באמורה מיו תל אביב
עוזי בשן מגיע לביפ ביער שמושב יערה שבגליל המערבי, ונהנה מאירוח ביתי של הבעלים – גילה. מתחילים בעשרה סלטים שנפרשים על השולחן, עוברים לחציל קלוי מכוסה בבשר טלה טחון, ממשיכים עם פלטת בשרים, ונזכרים בבית סבתא
מהו החשש הנוראי של נשים בהיריון מפני סושי? בשיחה של אורית איציק עם מסעדת קיוטו היא מקבלת הסברים ואלטרנטיבות. תשכחו ממלפפון חמוץ וגלידה ותעברו לקטרפילר סלמון ולקיוטו צ'יז – ותודה על הדגים
"פילה המוסר נעשה מדג טרי שהדיף ניחוח ים ורוטב יין לבן, לימון וחמאה, וגם הונח כלאחר כבוד על מצע פירה רך, כשאת המנה כולה עיטרו עגבניות שרי וזיתי קלמטה מתובלים..." אורלי פרש-אזולאי: החופש הגדול במסעדת ברברוסה בחיפה
אפרת רוזנטל מעבירה ערב בנקודת הצפייה האיכותית ביותר בהרצליה – ים 7 בטיילת. מהחלונות הגדולים רואים את הים, וביד אוחזים חזק במוחיטו שמאזן את הטעמים של החציל הקלוי והלוקוס הבשרני. מה השעה? כן, כבר שקיעה
עוזי בשן סועד את לבו במסעדת בית מהא ששוכנת בעכו העתיקה והיפה, מול החומות שעל הים. לא עוד חומוס ודגים, אלא מטבח פיוז'ן שמצטיין בהכנת מאזות, שרימפס וכנאפה – שמוגשים לצד ערק איכותי בטעמי הבית. נתראה בצפון
היא כבר העיר החמישית בגודלה בארץ, שמתפארת ברצועת חוף יפהפייה, בבריזת ים תיכון וברחובות נקיים. ומה עוד? כן, האוכל טוב. בשביל הפעם הבאה שתגיעו לעיר, אספנו בשבילכם כמה מסעדות מומלצות באשדוד
"אינרי הם כיסים זהובים מטופו, שמכילים את הרכיבים הרגילים – אורז, ירקות ודגים, רק שנוח להחזיק אותם, כמו פיתה קטנה..." במקום לצאת מכיפת המזגן בבית, דניאל לוין הזמין משלוח מניו בר סושי שבצפון תל אביב
"את עוזיאלי, איש האתרוגים המיתולוגי, אסור לפספס, הוא רוקח כבר שנים מבחר מיצי אתרוגים, פסיפלורה, אשכולית אדומה ושקדים, ומשלב בהם הבטחות..." שירלי רחמים מצטרפת לסיור המודרך של "ירושלמית" בשוק מחנה יהודה