תל אביבים משלמים שכר דירה מופקע, שומעים דרך קירות הדירה המחולקת את המסיבה של השכנים, נושמים פיח של מוניות שירות ולנצח מסתובבים עם האוטו בחיפוש שלא נגמר אחר חניה. אז מה הכי כיף? להזמין הביתה סושי בתל אביב
זהו, יש לנו קיץ, והמחשבה על תבשיל קדירה או על סטייק גדול כבר יש בה כדי ליצור אגלי זיעה על המצח. במקום זאת, למה שלא תעברו למנות דגים קלילות וקיציות, ועדיף על הגריל. אספנו בשבילכם כמה הצעות, קיץ נעים
מסעדות ארצנו שמחות לנצל את חג השבועות. בגאווה הן מוציאות את מאכלי הפסטות והשמנת, את הסלטים, את הקישים ואת עוגות הגבינה, כל אחת ופרשנותה המיוחדת לחג. מה שנשאר לכם לעשות זה לבוא. הנה לכם כמה הצעות מצוינות
ארבעה בתים, ובכל אחד מאכלים משלו. בין אם המילה "בית" מזכירה לכם אוכל תימני, ערבי, גלילי או ישראלי, ריחות הבישולים תמיד ייקחו אתכם למקום אחר. מצאנו בשבילכם ארבע מסעדות ביתיות, בתקווה שתמצאו את דרככם הביתה
שקשוקה אמתית, מעגבניות בשלות, מביצים טריות, עם לחם לבן ורך כספוג, מהסוג שיגרום לכם לחלום עליה בלילה וללקק את האצבעות ביום, היא סוד השמור ליודעי דבר בלבד. אספנו בשבילכם ארבעה סודות מארבע מסעדות – הנה השקשוקה
אמנם עם בוא האביב נפתחת עונת המנגלים, אבל לא חייבים להישאר בפארק הלאומי עד לחורף הבא. אספנו בשבילכם ארבע הצעות לארבע מסעדות שישמחו להכין לכם שיפודים, סטייקים ומעורב על האש – כמו שאתם אוהבים את הבשר שלכם
לא על המנגל לבדו: ערב ויום העצמאות הם אמנם הזדמנות נהדרת לצליית סטייקים על האש, אבל אם בכל זאת תחליטו על ארוחה ממוזגת במסעדה טובה, אספנו בשבילכם המלצות מהמיטב שבהן לארוחת יום עצמאות משובחת, ושיהיה לכם חג שמח
יום העצמאות מתקרב, זמן טוב להיזכר במיזוג המטבחים שיצר את ארצנו הקטנטונת. הנה כמה דוגמאות למסעדות ישראליות שמציגות מטבחים אחרים – טורקיה, כורדיסטאן, סוריה, מקסיקו, הודו וגרוזיה – אז מהו בעצם האוכל הישראלי?
לכל מי שמנות חלביות הן האוכל שלו. רביולי עם גבינת פטה, נתח חלומי על שיפוד, טורטייה במילוי אבוקדו ושמנת – אלו מאכלים שירגשו אתכם הרבה יותר מסטייק משויש או מקציצת המבורגר. הנה כמה הצעות למנות חלביות נהדרות
ועכשיו הגענו לחלק המהנה בחג הפסח, הלוא הוא חול המועד. איך אתם מתכננים לחגוג אותו השנה? במסעדה טובה? אולי בטיול בחיק הטבע? אולי שתי האפשרויות נכונות? הנה כמה הצעות למסעדות, לטיולים ולאטרקציות בחג הזה
הם עסיסיים, משוישים, מגוידים, עבים ומגרים. אם אתם נמנים על אוהבי בשר, הרי שהסטייק הוא הפטיש שלכם, וסינטה, אנטריקוט וטי-בון עשויים להיות שמות החיבה שתתנו לילדיכם. הנה ארבע הצעות לסטייקים משובחים במסעדות משובחות
צלויים על הגריל, בתוך קדירה, ברוטב שמנת, בתוך שקשוקה, מרק או סתם עם לימון ושמן זית – איך אתם אוהבים את פירות הים שלכם? אספנו בשבילכם ארבע הצעות מארבע מסעדות שיודעות דבר או שניים על המעדנים הנהדרים האלו
על פיצה אפשר לשים הכול. מתחילים בזיתים, עוברים דרך עוף, אננס ואספרגוס ומי יודע עד לאן נגיע. אבל מה שהכי כיף בפיצה זה שהיא חמה, עשויה מבצק פריך ושמונחת עליה גבינה שעד הרגע בעבעה בתוך תנור בוער. קחו 4 פיצות
איך אתם חוגגים את פורים? שולחים את הילדים לבית הספר בתחפושת? מנשנשים אוזני המן ממשלוח המנות שלהם? מתחפשים בתחפושת תקופתית במשרד? למה שלא תחגגו קצת באמת? אם אין לכם רעיונות, מצאנו בשבילכם ארבעה – במסעדות טובות
מה לא עשו לקציצת הבשר: הוסיפו לה טוגנים, הכינו אותה מסינטה, הקטינו, הגדילו, הכפילו, הניחו בלחמנייה מלאה, הוסיפו חביתה, בייקון, פטריות, בצל וסיינט מור. השף הכין לה רוטב פלפלים וגם רוטב אסייתי – המבורגר, מישהו?
יש אנשים שאוהבים סושי ואחרים שלא מסוגלים לסבול את המחשבה על האורז הדביק המגולגל בתוך אצה. לאלו נוכל לומר שמדובר בטעם נרכש – עשוי להיות קשה בהתחלה, אבל אחר כך תתמכרו. איך אתם אוהבים את הסושי שלכם? המלצות
לא על הכסף לבדו, ואהבת לרעך כמוך: בשקט ובלי פרובוקציות, יותר ויותר בתי עסק מבינים שהכול מתחיל ונגמר באדם ובחברתו. הנה כמה מסעדות ובתי קפה שחרתו על דגלם אמירה חברתית, מה שרק הפך את האוכל בתפריט לטעים יותר
מתברר שאכילת דגים משפרת את מצב הרוח, ואין פלא. פרוסים בקפידה ומגולגלים בתוך סושי, מבושלים בתוך חריימה חריף או פשוט צלויים על הגריל – איך שלא תסתכלו עליהם, מהראש או מהזנב, הטעם שלהם משמח. איפה אתם אוכלים דגים?
חגיגת אהבה קלאסית מתחילה בבטן, ואין דרך ראויה לחגוג את ולנטיין מארוחה טובה במסעדה טובה. כדי לחסוך מכם התלבטויות, אספנו בשבילכם עוד ארבע הצעות ממיטב המסעדות, תוכלו גם להזמין מקום בקליק והכי חשוב - לחגוג באהבה
החורף המקומי המשתולל לפרקים לא צריך להפריע לכם לאכול את הגלידה שלכם. למכורים או לסקרנים, אספנו בשבילכם ארבעה מקומות שמציעים גלידה – כקינוח או כמנה עיקרית, ובשבילנו מנה כפולה בבקשה. ושיהיה לנו חורף חם ומתוק
כבר יצאה לה השמש, חבל להפסיד אותה ולבלות את בוקר שישי בבית או בעבודה. צאו לארוחת בוקר בחוץ, ואם אתם לא יודעים איפה, הנה כמה המלצות: אורבנית או לא, בתל אביב, בחיפה או בנתניה – צאו והריחו את הבוקר לפני שייגמר
כמו את העיר תל אביב, שאינה עשויה כמקשה אחת, גם את הברים ואת הפאבים שבה אי אפשר להגדיר בהגדרה אחת כוללת. בהיותם חלק מהמרקם העירוני, המשתנה משכונה לשכונה, מאזור לאזור, אופיים משתנה בהתאם. אספנו ארבעה, רק כדוגמה
מנות דגל איטלקיות קלאסיות הן דבר שבשגרה בשבילנו. רוב הימים שלנו אינם עוברים בלי לפחות פסטה או פיצה אחת, לכולנו יש מתכון לרוטב עגבניות מנצח, ואת הלזניה שאכלנו במסעדה בטוסקנה נזכור לנצח. אספנו כאן ארבע איטלקיות
לפעמים השמש שיוצאת החוצה ביום שישי בבוקר גורמת לכם להעדיף לצאת מהבית ולהשאיר את מלאכת הבישול לשבת בידי אחרים. נצלו את הקרניים לפני שישובו למחבואן, ובדרכם חזרה הביתה תוכלו לקנות אוכל מוכן לשבת. או בכלל
בטח אמרו לכם בפעם האחרונה שהכנתם סלט לפיקניק שאתם כבר יכולים לפתוח מסעדה. ואז הם באו אליכם לארוחת ערב וראו את המטבח המצויד והמאובזר. למי שמעוניין להפוך את התחביב לתחביב רציני יותר, אספנו לכם ארבע סדנאות בישול