ט''ו באב הוא מהערבים העמוסים במסעדות ארצנו, כך שכדי למצוא מקום פנוי יש להקדים ולהזמין. למי שעוד לא החליטו לאן, ארבע המלצות על מסעדות רומנטיות ומצוינות, שגם בימים רגילים יודעות לקרב לבבות.
לרעב של הצהרים יש נטייה לתקוף בפתאומיות. רגע אחד אתם נינוחים, רגע אחר כך הכל מתגמד מול הצורך הפיזי הבוער. זה יכול לקרות באמצע יום עבודה ובאותה מידה להתנפל עליכם בטיול משפחתי בגליל. ארבע המלצות על מקומות שיודעים להרגיע את הרעב של הצהרים, ועושים זאת היטב.
לפחות על פי המיתוסים של הדייגים, ימי סערה הם הימים בהם נלכדים ברשת הדגים ופירות הים המיוחדים ובהם הכי מעניין במסעדות הדגים. אז נכון שהסערות החורפיות רחוקות מאיתנו, אבל אולי הסערות הפוליטיות מפצות. ההוכחה לפניכם. ארבע מנות מומלצות של פירות ים.
אין כמו בקבוק יין טוב על המרפסת בסופו של יום שרבי, וטעימת יין במרתף קריר ואפלולי היא בילוי מושלם לבוקר שישי דווקא באוגוסט. ארבע המלצות על טעימות יין ביקבים ובחנויות מתמחות.
חם בצהרים ואפילו בערב לא מורגש משב רוח מרענן באופק, וזה, אומרים החזאים, צפוי להיות המצב לפחות עד סוף אוגוסט. כל זה מלמד ששעתו של הסלט הירוק, הקל, המרענן והיפה לבריאות, הגיעה ובגדול. ארבעה סלטים ירוקים מושקעים ומומלצים.
נכון שהצרפתים לא ידועים בחום האנושי שלהם, אבל אין מה להתווכח על האוכל המשובח שהם מבשלים. ארבע מסעדות צרפתיות מומלצות למי שלא התמזל מזלו לפוש השנה מהחמסינים הישראליים באירופה ורוצה להתנחם בדבר הכי דומה.
לפני שהספקנו למצמץ נחת עלינו הקיץ ואתו החופש הגדול - תשעה שבועות של חופשה שבהם צריך להעסיק את הילדים וגם, מה לעשות, לאכול. ארוחה במסעדה עם ילדים לא חייבת להיות סיוט. צריך רק לדעת לבחור את המקום הנכון. ארבע מסעדות מומלצות לילדים לרגל החופש הגדול.
אין דרך מוצלחת יותר לציין את יום העצמאות האמריקאי מאשר בארוחה אמריקאית. זה יכול להיות המבורגר עסיסי עם צ'יפס, סלט קולסלאו וקולה בכוס ענקית, כנפיים ברוטב ברביקיו או פנקייק טובל ברוטב מייפל. ארבע מסעדות אמריקאיות שמספקות את הסחורה ובגדול.
ארבע מסעדות בינלאומיות מומלצות במיוחד, לאות הזדהות עם שבוע האדריכלות הבינלאומית בתל אביב.
זה זמן הים, ללא ספק, ואם לא מצאתם ביומנכם הצפוף שבוע פנוי לחופשה על יאכטה, אולי תצליחו לפנות שעתיים לארוחת ערב מול הגלים? או לקפה של בוקר? או לאיזו בירה חפוזה עם אבטיח קר? העיקר שיהיה מול הים.
כמו בכל חג גם בשבועות אנחנו מוצפים בפיתויים. כדי לעשות לכם את החיים קלים, בררנו עבורכם ארבע פנינים מיוחדות: שתי קונדיטוריות שמפליאות בעוגות גבינה מושקעות ושני טיולי אוכל וטעימת ביכורים. חג טעים ונעים.
גם לנו מסתבר יש טוסקנה, וגם אצלנו, אם תחפשו מספיק טוב, תמצאו נופי פרובאנס. וכן, גם מסעדות כפריות שאין כמותן לעשות בני אדם למפויסים. ארבע המלצות על ארוחות בוקר כפריות. להדפיס ולשמור.
את מטעמי התאומות הקימו מישלין ומאי לוי, שגדלו בלבנון. את דוד חביב הקים סבא יוסי שעלה מעיראק. בטרבין אפשר לאכול בישיבה על מחצלות כמו בסיני ובחומוס חסוני מגישים את אחד החומוסים הטובים ביפו. ארבע מסעדות אתניות, כל אחת והסיפור שלה.
לא שהיינו צריכים פסטיבל בשביל לגלות אותה, אבל טוב שהזכירו לנו את קיומה של הפנינה העירונית הזאת הנחבאת בתוכנו, שאין כמוה להפוך ארוחת צהרים עסקית ל''קפיצה קטנה לחו''ל''. הנה ארבע הצעות מומלצות למי שמבקש להעניק לעצמו הרבה יותר מארוחת צהרים משביעה.
כשהוא מגיע כמעט ואי אפשר להתנגד לו – החשק לאוכל סיני. כזה שאוחזים בצ'ופ סטיקס, כזה שנוגסים בלהט, כזה שממלא את החיך בעושר של טעמים. אוכל חמוץ, מתוק, חריף ומלוח, אבל בגוונים אחרים, אסיאתיים, של שום, ג'ינג'ר וסויה.
מה לא נאמר על היום הזה? שזהו יום חגם של הקרניבורים, שנפנוף הוא הספורט הלאומי של הישראלים, שהישראלי הממוצע לא צריך יותר מאי תנועה כדי לפרוש ערכת פיקניק ולהרים לצידה חמ''ל מנגל. הכל כנראה נכון ואנחנו האחרונים שנשפוט, אבל אם תרשו לנו, בכל זאת, כמה טיפים הכרחיים בעניין הבשר. בזה אין שום מקום לפשרות.
מסתבר שגם בפריפריה יש חיי לילה והם לא פחות סוערים מאלו של העיר ללא הפסקה. בלול, בארנבייה או במבצר- כל חלל מתאים להתכנסות וכל סיבה טובה למסיבה.
בפסח הים מתחיל לקרוא לנו לשבת על חופיו. בדיוק בזמן הזה, שיא האביב ורגע לפני הקיץ בו מתמלאות גם חנויות הדגים בקונים, לפני ליל הסדר נעשה אנחנו קצת סדר בדגים. בחרנו במנות שהמוטו שלהן זו טריות מירבית, מינימום מאמץ וריח של ים אינסופי
פיוז'ן אאוט, אוכל צרפתי חם, עשיר ומפנק – אין. ארבע מנות מוצלחות מהצרפתיות המצטיינות בעיר.
יצאנו לתת כבוד לאורז, שמאכיל חלק גדול מאוכלוסיית הכדור ומצאנו מכרה זהב. אורז פרסי מושלם, אורז תאי בסלסילות קש, אורז הודי עשיר ומתובל ואורז יפואי. פרויקט פורים יוצא דופן.
עוד רגע ינחת פה החום הגדול , אבל לפני שהוא יגיע יצאנו לבדוק את החום המתוק העשיר והמפתה המכונה שוקולד. ארבעה קינוחי שוקולד מפתים שאספנו ברחבי הארץ.
הם יבואו אליכם הביתה, הם יהפכו אותו לארמון מואר באור אדמדם, או שיביאו לכם פטה כבד לחוף הים הם בקיצור, יעשו את כל מה שתרצו עם אוכל. ארבעה קיטררים מובילים בתחומם משרטטים לכם ארוע.
אפשר לעשות אירוע בכל מקום, אבל יש מקומות שיעשו לכם את האירוע, בהא הידיעה. בין אם אתם פריקים של טבע, או פיינשמקרים עירוניים יש לכם אפשרויות תפורות בדיוק עליכם. ארבעה מקומות שכל אחד מהם, יעשה לכם את זה בדרך שלו.
הוולנטיינס, מה שהפך בשנים האחרונות לחג האבסולוטי של המסעדות והתפריטים, נמצא איתנו שוב להנעים את זמננו. בררנו עבורכם מה קורה בחלק ממסעדות העיר (ולא רק) והרי התוצאות.
שום חוויה קולינרית לא דומה לחוויה של ארוחת טעימות שנמשכת ערב שלם, אבל זה בתנאי שמדובר בארוחת טעימות טובה . לפניכם שש ארוחות מעולות, מרגשות ומרטיטות.