"הניוקי היו גדולים במיוחד ונימוחים להפליא, והיו מצוינים בפני עצמם וגם בליווי רוטב השמנת, הפטריות והערמונים, שהעניקו טעם עמוק, מעודן ומלטף. ניוקי עשיר ומענג, שעטף את הפה בטעם של עוד...". ליאור פנחסי מגיע לפיאצה תל אביב ומגלה מקום המציע אווירה כפרית-ביתית בלב העיר הגדולה, אוכל איטלקי טוב המתכתב עם רומא וקינוח אחד שפשוט אסור לפספס!
"אנחנו הלכנו על טי-בון זוגי, כזה שמצידו האחד של העצם תמצאו בשר סינטה ומן הצד השני פילה. היה שקט בשולחן, היינו ממוקדים רק בטי-בון שהונח זה הרגע לפנינו, והוא היה פשוט מושלם..." השבוע ממש התחשק ליונתן שטרנברג איזה סטייק עסיסי וטוב אז הוא הגיע לאחת ממסעדות הבשר הכי מומלצות בארץ - מו ומו ברחובות
"וכקונטרה לעדינות של הלברק, הצלחת השניה מציעה לנו את המוצקות והנוכחות של פילה לוקוס 350 גרם עשוי בתנור בתיבול מינימליסטי של שמן זית, לימון, שום ורוזמרין ולצידו פירה חמאתי וטעים..." שפרה צח ובן הזוג נשאבו אל תוך עולם הים הקסום המתגלה במלוא תפארתו בדרבי בר דגים ברמת אביב
"הטורטליני כאמור מוכן במקום בעבודת יד, והבצק שלו עירסל בעדינות את מלית הערמונים המתקתקה. רוטב השמנת לא היה כבד מדי ולא האפיל על יתר הטעמים, אלא עטף כמו ענן את כיסוני הטורטליני..." טל יונאי שרייר חשבה שכבר אי אפשר להפתיע אותה בכל הנוגע לאוכל איטלקי, אבל אז היא הגיעה לבליסימו בפרדסיה. נרשמה התאהבות ממבט ראשון
"שתי פרוסות מפולטות של דג – במקרה זה סי באס, שבשרו הלבן ממש נמס בפה, והוא מקבל בשמחה מילוי ארומטי של ירקות שורש קצוצים, טובל ברוטב שמנת קטיפתי..." שפרה צח מגלה את הקסם של קלואליס רמת גן: יוקרתית בקו אלגנטי, ויטרינה המציגה לראווה את שוכני הים, היצע יינות מרשים ומנות המלאות ביצירתיות של השף ויקטור גלוגר. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"שרימפס מוקפץ בחמאת עגבניות שרי ויין, יחד עם חרדל ד'יזון ואגוזי מלך. טעמים דומיננטיים שהצליחו להשתלב יחד בצורה מאוזנת למנה עדינה מאוד..." קרין אביב יצאה להכיר מקרוב את צ'יז בר אוכל, התוספת המרעננת החדשה לעיר התחתית של חיפה, המעשירה את הסצנה הקולינרית המקומית באוכל איטלקי עם פרשנות ישראלית
"במנת הטרטר שם המשחק הוא הפתעה. על הצלחת מונח מעין כדור, עטוף רצועות מנגו בצהוב-כתום. רק עם החיתוך מתגלה הטרטר - דג אריצ'ולה נא קצוץ עם עשבי תיבול..." שפרה צח "עלתה" על סוד ההצלחה של טורקיז תל אביב: מיקום מושלם עם נוף לים הכחול, תפריט שלא מפסיק להפתיע ולהתחדש כבר עשרים שנה ושירות מוקפד
"פפרדלה סלמון מיזגה בין פילה סלמון בתנור העטוף בחמאת עשבי תיבול לפסטה רחבה ירוקה בזכות מרכיב התרד. הרוטב היה על בסיס יין לבן ושמנת לצד שלל ירקות ירוקים..." רפאלו בחיפה עוטפת באהבה את כל המכורים לז'אנר האיטלקי ומציעה תפריט מסורתי בשילוב עם נגיעות עכשוויות. קרין אביב מרגישה כמו במסעדה כפרית בלב טוסקנה
"השרימפס עצמם היו עסיסיים ורכים, עטופים בתוך רוטב עשיר של שמנת, פרמזן, נענע, עגבניות שרי וגרידת לימון. צריך יד מאוד מיומנת בכדי להכין רוטב שמנת שלא יכביד על המנה ויטשטש את הטעמים..." סוהו בראשון לציון מצליחה כבר שנים להיות מותג קולינרי מוביל בארץ. טל יונאי שרייר יצאה לפצח מהו קוד ההצלחה של המקום
"פרוסות הגבינה המושחמות-חמימות מונחות על מצע לבנה-צאן חמצמץ, וכל הלבן-לבן הזה מעוטר בכתום של קרם פלפלים קלויים, אדום של עגבניות שרי וירוק של עלעלים טריים..." שפרה צח מגיעה לפיש מרקט בתל אביב ומגלה מקום יפהפה בצבעי כחול ים ולבן של חופש, תפריט חלבי-כשר המתמחה בדגים ומוזיקה יוונית סוחפת.
"כבד אווז בציר בקר שהתמזג עם ריבת שרי וצ׳ילי על מצע של בריוש קלוי. מנה שכולה עדינות ומתיקות המוצעת על קשיחות קלויה של הבריוש. תענוג של מנה..." עמרי שמילוביץ יודע בדיוק איפה צריך לחגוג החלפת קידומת - בסיטרה תל אביב, זו עם המיקום המנצח, עיצוב הפנים המושקע והשף שיודע ללהטט בחוכמה במטבח
"על פרוסות הסלק הדקיקות נבזקו נטיפי גבינת רוקפור, פצפוצי פיסטוק קלוי ושמן בלסמי מצומצם. הניגודיות בין מתיקות הסלק למליחות הגבינה, והקראנץ' של הפיסטוק השתלבו יחד לכדי משחק טעמים מעניין..." במיקום מושלם ברחוב ציורי בשכונת רחביה, מצויה אחת המסעדות הוותיקות בירושלים - אל דנטה. המומחיות - אוכל איטלקי, הביצוע - מוקפד, אסתטי וטעים. יובל בלנקובסקי חזר עם טעם של עוד
ברמת החייל, אזור עסקי שוקק חיים ביום ואזור בילוי איכותי בערב, שוכנת הדסון - מסעדת בשרים בהשראה אמריקאית. למסעדה חלל רחב המאפשר פינות ישיבה אינטימיות, בר רחב ומקומות לארוחות מרובות משתתפים כאשר בתפריט תמצאו מגוון נתחי בשר טרי, המבורגרים, כריכים ומנות קלאסיות עם טוויסט ייחודי. ויש גם עסקית צהריים משתלמת במיוחד - קדימה, לקבוע עם חברים ולצאת לאכול יחד!
"סביצ'ה דג טונה שהוגש על מצע קרם אבוקדו, קרם חצילים ופרוסות פלפל חריף. הסביצ'ה היה מרענן משהו עם עקיצות אלגנטיות של חריפות, שמחנו בלב מלא על הטוסטונים שהתלוו למנה..." עמוסה בזיכרונות טובים (וטעימים) חזרה כרמית אופק לגלות מהו סוד הצלחתה, כבר כמעט שני עשורים, של לינק בירושלים
"ארטישוק א-לה רומנה שהוגש עם ירקות שורש ועגבניות מיובשות בבישול ארוך בשילוב עלי בזיליקום על מצע ריקוטה ביתית עם תיבול של מיץ לימון ושמן זית. את הריקוטה מכינים במקום והטריות מורגשת. אופי הגבינה מאפשר לה לספוג את הטעמים שמסביב..." העיר התחתית של חיפה מתעוררת לחיים - קרין אביב מגיעה לוניה ביסטרו, שמצליחה לשמר את מסורת האוכל החיפאי לצד חידושים מבריקים
"את אלו מלווים שמנת חמוצה, גבינת צ'דר ואורז ליים עדין עם כוסברה ובצל שלא יהיה משעמם. כל הכיף הזה מגיע עם טורטיות תירס וחיטה וכל מה שנשאר זה לקחת את הטורטיות, להתחיל למלא, לגלגל ולאכול!..." עדי רם מגיעה למקסיקנה - המקסיקנית התוססת שבלב תל אביב המציעה חגיגה שלמה של טעמים, ניחוחות, צבעים, ומוזיקה לטינית מקפיצה. היה שמח!
"פתחנו עם מנה שובבה ומרעננת של יאם פלא טוד, עם קריספי בייבי אנשובי, עגבניות שרי ועשבי תיבול, המעטפת הפריכה של הדגיגים הקטנים הוסיפה קראנצ'יות נהדרת וכל טעמי הרוטב היו מאוד מאוזנים והשתלבו למנה פיקנטית וטעימה...". בנגקוק לא רק בחלומות - ליאור פנחסי מגלה את הטעמים, הריחות והצבעים של אוכל הרחוב התאילנדי בטייגר לילי, שבמתחם שרונה מרקט תל אביב
"הברוסקטה היא מנה שאסור לפספס - חמישיית ברוסקטות טריות ועליהן הררי סלט ירוק-חמצמץ, שלתוכו השתלבו פיסות עדינות ומפתיעות של ראגו שייטל איכותי..." דן תורן יצאו עם חברים לבדוק מקרוב את התפריט החדש של מיטבול בראשון לציון המכוונת לליבו של כל קרניבור. נרשמה בקשה לארוחה נוספת
"יצא לנו לאכול עד היום עשרות, אם לא מאות, מנות קרפצ'יו, וזו הייתה אחת הטובות בהן, עם עלי זעתר וצנוברים שפוזרו מעל, זרעי עגבנייה ואיולי ארוגולה...". באחת הפינות הקסומות של יפו, במתחם נגה, ליאור פנחסי מגלה את ג'מה - פנינה קולינרית המעניקה חוויה איטלקית-יפואית בלתי נשכחת!
"הדג מגיע כנתח נקי מעצמות, מונח בראש "עוגת" תפוחי אדמה קריספיים ומעוטר ברוטב שמנת וחזרת, בחריפות מתונה שמחמיאה לטעמו העדין..." אומנם קצת באיחור אבל בשיא הסטייל - שפרה צח ובן הזוג חוגגים יום נישואים באחת המסעדות הכי מדוברות בתל אביב - קלארו, המציעה מטבח ים תיכוני מטורף. מזל טוב!
"אז התחלנו עם שלישיית המבורגרי ריבס. כל אחד מההמבורגרים עשוי מבשר אחר - כבש, טלה, ובקר – כדי שיהיה מעניין ומגוון גם מבחינת הטעם וגם מבחינת המרקם של הבשר. גם הלחמניות היו טובות, והירקות הגיעו בכמות יפה..." גיא סופר-זמרני מגלה היכן נפגשים הקרניבורים של אזור הדרום - במסעדת ריבס באשדוד
"שתי פרוסות פילה דניס צרוב על הפלנצ'ה, קריספי מבחוץ ומאוד רך ועסיסי מבפנים, עם ירקות ירוקים ופסטה פפרדלה ברוטב שמנת לימוני עם עירית קצוצה, שהיה מעודן כך שלא הכביד על המנה...". מה עושים כשהחברה לא מפסיקה לספר על הטיול באיטליה? הפתרון של ליאור פנחסי - לקחת אותה לפיאצה רוסטיקו שבמתחם שרונה תל אביב המעניקה חוויה איטלקית אותנטית
"בצק דקיק עד שקיפות, מקופל לכיסונים בגודל שמתאים לחיסול בביס אחד, במילוי ארומטי של פטריות וכרישה, בוזקים גזיזי עירית וטובלים ברוטב שמנת עם תרמילי אפונה טריה, שמוסיפים להם צבע ורעננות..." רביבה וסיליה ברמת השרון התחיל כבית קפה קטן ושכונתי לפני שלושים שנה, והיום מדובר במוסד קולינרי מוכר ואהוב. שפרה צח והבת בארוחה שכולה עושר של טעמים ומרקמים. נרשמה גם נוכחות של "אנג'לינה" אחת!
"בשר הסרטנים הנימוח, ביחד עם עשבי התיבול, יוגורט הכבשים שהוזלף מעל ושני הרטבים המצוינים שהגיעו בצד, רוטב טרטר ורוטב עגבניות חריף, יצרו מנה מיוחדת ורעננה...". סנטה רוזה, שפתחה דלתות לאחרונה בנאות אפקה בתל אביב, מביאה את בשורת המטבח הקליפורני לישראל. ליאור פנחסי יצא לגלות מקרוב מהן ההפתעות החבויות בתפריט
"שני בתור הגיע טירדיטו סלמון במיסו מנגו - נתחים יפים של סלמון, טריים וטעימים, שנחו במיסו מנגו גאוני - אין מה לומר, זו בהחלט יריית פתיחה ראויה ומפנקת..." כרמית אופק מגיעה ללימה ניפו שבשוק הפשפשים ביפו ומגלה יהודי-צרפתי שחבר לשף בריטי גאון, ויחד ביצעו "עלייה" של המטבח הניקיי המשדך בין אוכל פרואני-יפני. קיבוץ גלויות גרסת 2016 שפשוט חובה לטעום!