במסעדת סופיה שבמלון ענבל בירושלים, ייפתח בתחילת השבוע הבא פסטיבל שורשים, פסטיבל ירקות שורש חורפי, שיימשך עד ה-8 במרץ. במסגרתו יכין השף, איציק מזרחי, תפריט טעימות מיוחד ושורשי. השאלון הפעם אתו
ב''קום איל פו קפה'' משיקים תפריט חורף חדש עם קדירות עשירות ותבשילים חמים. מנות ששומרות על השילוש הקדוש: עונג, בריאות ויופי. לרגל המאורע, השאלון הפעם עם השפית הדסה וולף
יריב מלילי מתנער מההגדרה שף ומעדיף לתאר את עצמו כבשלן. את הקרדיט להצלחה של הבית התאילנדי הוא נותן לאשתו ולניסיון המצטבר של 17 שנים במטבח. שאלון עם ''טבח'' שבגלגול אחר היה בוחר להיות דייג תאילנדי
''בית מספר 3'' שביפו הוא לא מסעדה רגילה בשום מובן. האירוח במקום הוא פרטי ובלעדי, בהזמנה מראש ובאווירה שלקוחה מאגדות ''אלף לילה ולילה''. מקום למי שאוהבים להתרגש
בחנוכה צפויה גלי ברמן מספייסס, להגשים את חלומה ולבשל עם ילדים. מעניין יהיה לשמוע אחרי שמונה ימי החג, אם החלום נותר על כנו. מה שבטוח הוא שלילדים שחולמים להיות שפים, זו תהיה הזדמנות ללמוד מאחת המורות המקסימות בענף
ולחדשות הטובות: שושי שטיינוביץ, המתמחה בגורמה ''מוקפד קלוריות'', חוזרת לבשל את מנותיה הטעימות גם ללקוחות פרטיים. למי שהתגעגע, למי שרוצה לאכול טוב ולשמור על המשקל, לאמהות עובדות, ולכל מי שרוצה איכות חיים
חוץ מלבשל, סיון בלכר הכי אוהבת לטייל בעולם, וזה גם מה שהיא עושה רוב הזמן, נודדת ומבשלת, מבשלת ונודדת. בין לבין היא היתה בייביסיטר לכלבים, הקימה עסקים באירופה ובהודו וצברה קורות חיים של בת 90
זה התחיל מסיפור על טיול של שמונה חודשים בדרום אמריקה ונגמר בתיאור ארוחת שחיתות של 24 שעות על מעבורת בפינלנד, והכל תוך כדי טעימה של פרלינים משובחים. פלא שהיה מענג? השאלון עם רואי גרשון מ''רואי' שוקולד'
השף של מסעדת פוג'יאמה הוא סיני שמתמחה במטבח היפני (ובמיוחד בסושי) ומבשל בישראל. השאלון הפעם עם מאסטר לי
מירי ארזי ממתוקה לא למדה קונדיטוריה אלא אמנות. מי שיציץ על העוגות והעוגיות שלה לא יחמיץ את הזיקה החזקה לאסתטיקה. השאלון הפעם עם שפית שמקבלת השראה למתכונים ממגזיני עיצוב
מסעדת אל באריו החדשה של אלון גונן ואורי כהן, היא הרבה יותר ממסעדה. זהו מועדון, בר ומקדש לאוכל של דרום ספרד ולריקוד הפלמנקו שבו מתמחה כהן. לא פלא שהוכתרה כאחת התגליות של השנה
לאון לאוגינקי נולד בסנט פטרסבורג שברוסיה, ''לנינגרד לשעבר'', ועלה לארץ ב- 1990 בהיותו בן 22. מאז הספיק לבשל בביקס במרינה בת''א, בננה בר, בדיניץ ובמקומות נוספים ועכשיו הוא בנוץ', ברמת השרון, מתמחה באוכל אסיאתי
מרכזים קולינאריים הם כבר מזמן לא רק טרנד ובישראל 2006 הם הפכו לסגנון חיים של עשרות אלפים. אורנית עובדיה, השפית הראשית של המרכז הקולינארי ''טייסט'' ברעננה, מזמינה אותנו להציץ אל מאחורי הקלעים של הענף הכי מתפתח בתרבות האוכל המקומית
על התפריט המבטיח של מסעדת מארי בנוה צדק אחראי לאון אלקלעי, מהדמויות הססגוניות בענף ומהשפים היותר מוכשרים במקומותינו. אם צריך לחלץ ממנו משפט אופייני, זה יהיה כנראה ''הלאה הטרנדים!''. בינתיים הוא חולם על היום שישיבות הממשלה ייפתחו בדיון על ארוחת הצהרים
השף של מסעדת פועה כיום הוא דודי שיק הזכור לטוב מבבל'ה וממקומות אחרים, בזכות הבישול הביתי המשובח שלו, שמביא כל שניצל ופירה לדרגת אמנות. ובכל זאת בחרנו לתת את השאלון לפועה, בעלת הבית המיתולוגית, טיפוס יפואי מיוחד ומסקרן. הכל אודות פועה
הוא רק בן 26 אבל כבר סוגר עשר שנים במטבח. כרטיס ביקור עם אלעד הרוש, על כל הדרך מהמטבח הצבאי דרך ''רפאל'' של רפי כהן ועד בוחא, המסעדה שלו.
את הטרנד הבא בעולם האוכל הישראלי תביא כנראה רוני נבו, השפית של מסעדת INI שחולמת לבשל אוכל על פי תורת הפאנג שוואי. בינתיים היא מבשלת אוכל בסגנון איטלקי, צרפתי ו''כל מה שביניהם''. כרטיס ביקור ומתכון לסלמון בשמנת וזעפרן
הוא עזב את אוויר ההרים הירושלמי לטובת עיר האורות הדרומית כבר לפני שש שנים ואת הבישול שלו הוא מגדיר כפיוז'ן מרוקאי ים תיכוני. כרטיס ביקור עם אלון חן ממסעדת בוסטון פיש&גריל
אין הרבה שפים בישראל שיכריזו על סטייק טרטר צרפתי קלאסי כמנת הדגל שלהם, אבל זאת הבחירה של יואל ארדיטי, השף של לוקאס. זה כמובן לא מתנגש בעובדה שארדיטי הוא פחות או יותר השף היחיד בגוש דן שהצליח להכין מקינואה סלט שהוא מעדן
היא גדלה בין עצי פרי וזללה ירקות מהאדמה. היא הכי אוהבת מרק בורשט רוסי ומקבלת השראה מהסבתא הבשלנית של תמרה, מהספר של שפרה הורן ''תמרה הולכת על המים''. כרטיס ביקור עם עדינה ברודי מטיירה
אורי שפט גר במושב ידידיה בעמק חפר אבל מדי בוקר, עם קרני השמש הראשונות, הוא כבר בדרך לתל אביב, למאפיה של ''לחמים''. כרטיס ביקור עם אחד האופים המוכשרים בארץ, ובסופו, המתכון ללחמניות השוקולד הכי טעימות בעולם. להדפיס ולמסגר
אפשר להוציא את הקצב מהאטליז אבל אי אפשר להוציא את האטליז ממנו. עודד שובל, השף של אודאון תל-אביב, שהתחיל את הקריירה הקולינרית שלו כקצב במעדניה ירושלמית, מתאר את עצמו גם היום כקצב בנשמה ולא מהסס לגבי מנת הדגל שלו: אנטרקוט
רובנו נוהגים לשתות את התה, אבל ג'סיקה ישראלי פיתחה עבור חברת קליסטו, מתכונים לבישול עם תה. בשבוע שעבר, במסגרת פסטיבל ''בריא בתל אביב'', היא הדגימה לקהל איך מבשלים בתה. המתכון מצורף
עומר מילר, יד ימינו של ירון קסטנבוים, הוא האחראי על המטבח בבית פוד-ארט, משכנו של הקייטרינג היוקרתי, ושם הוא מדגים איך הופכים סל של חומרי גלם בסיסיים לחוויה חושית מסחררת. כרטיס ביקור עם נער הפלא של המטבח הישראלי
אין דבר שדוד גול אוהב יותר מלדבר על אוכל. אולי רק לבשל תוך כדי שהוא מדבר, מספר סיפורים על האוכל ומציף בידע שימושי. את הסטנד-אפ הקולינרי הוא מאלתר במקום, בתיאום עם הלקוח, ומה שבטוח, המופע מסתיים עם טעם טוב