שף רן לביא ממתוקה, דור שלישי למסעדנים, מספר על החלום הגרנדיוזי שלו, מתוודה על סלידתו מרגל קרושה, ונזכר במחמאות שקיבל משגריר ארה''ב. ויש גם מתכון למרק עגבניות בזק, המושלם למקרה שצריך להרשים את האורחים בזמן קצר
אריאל כהן, שף מסעדת פויקה, לוקח כלים וטעמים מאפריקה, ומשסה אותם בנתחים כפיקניה ושוק טלה. פה הוא מספר איך נראה האנטרקוט שלו, ולמה היה בוחר בקריירה אלטרנטיבית במוסך דווקא. ויש גם מתכון, לאנטרקוט מושחר ביין ודבש
הקונדיטור שי חנוך מספר על האופן בו הפכה רשת הקונדיטוריות אינגליש קייק מיריבה עסקית למעסיקתו, מתוודה על אהבתו לסושי, ומטפח פנטזיה קטנה, ליום בו יפרוש מהמרתון של החיים. ויש שני מתכונים: למרכיז נוגט ולקיש ים תיכוני
סטנלי ליפשיץ, השף של הקייטרינג וגן האירועים ימי התנ''ך אשר בעין כרם, נזכר במסיבות הברביקיו שהוציאו לו שם של מארח, מספר על הנסיבות הטראגיות שבהן נסגרה המסעדה הראשונה שלו, וממליץ על בקר ברוטב סילאן, בירה וגריסים
אלירן גבריאל, השף של מסעדת מינה טומיי בהרצליה, ויתר על חלום חייו לטובת בישול. פה הוא מסביר מה יש לו נגד גפילטע פיש ומתוודה על יחסיו המורכבים עם ירקות. ויש גם מתכון, למינה תאי אדום – מנת הדגל של המסעדה
מאור אהרון, השף של המסעדה הצרפתית אלפינה בנתניה, נזכר איך היה מכין עם אמא קוסקוס של יום שבת, בוחר לעצמו קריירה אלטרנטיבית למקרה שלא היה שף, ומספר על החלום שלו: לפתוח לא מסעדה אחת, כי אם רשת
הראל אזיקרי, שף עד הבית ובעל הקייטרינג מטבח בוטיק, נזכר בלביבות הלבן שהכין למשפחתו בגיל 7, מספר על הקריירה שזנח לטובת המטבח, מתוודה על אהבתו לשום ולבצק, ומספק מתכון למג'דרה קינואה ועדשים ירוקות
לילך הדר אשתר מספרת למה עזבה קריירה בחברת תקשורת משגשגת לטובת השקט של הר נמרוד, מתוודה על אהבתה לפירה פשוט מחד, ולקדירות בבישול ארוך מאידך, ומספרת למי מבני משפחתה היא חייבת את הצלחת העסק
טימורז גבוניה, השף והבעלים של מסעדת דדה, מסעדה גרוזינית ביתית בגבעתיים, מספר איך היה עוזר לסבתא במטבח בתור ילד, מה הוא הכי אוהב לאכול, למה אנשים נותנים לו השראה ומה חשוב לו במסעדה אפילו יותר מהאוכל
יניב חדד ממסעדת השף הכשרה מטבלים בראש פינה מגדיר את סגנון הבישול שלו כ''גורמה לעם'', מדבר על הציור כהשראה, מספר איפה פגש את אשתו ואיזה חלום הגשימו ביחד. וגם בוחר קריירה אלטרנטיבית מעניינת במיוחד
חי אייל, השף של מסעדת רוסיני בחיפה, מספר מה הוא הכי אוהב לשים על הפסטה שלו (שום דבר), מה היה אילולא היה שף (כדורגלן), ואיזה רוטב גורמה היה שם על הספגטי בתור ילד (קטשופ). אל דאגה, המנה לא מופיעה בתפריט המסעדה
גיא (טולי) טולדו, יועץ קולינרי ושף עד הבית, מספר איפה התחיל לבשל, מסרב בתוקף לבשל נעל בסגנון צ'רלי צ'פלין, ונזכר בשניצל אחד, בלתי נשכח, שמעורר בו השראה עד היום. ויש גם מתכון, לאוסובוקו בקר בבירה מתוקה וירקות שורש
דודו אטומזגין, בעל רשת קונדיטוריות אוטמזגין ואלוף ישראל בעוגות שמרים, מונה את המדינות בהן למד פטיסרי, מספר איזה חיה לעולם לא תקפץ אצלו על המחבת, בוחר לעצמו קריירה אלטרנטיבית, ומספק מתכון לבריושים מעוררי תיאבון
שף ערן לנקרי ממסעדת וונגס גריל באילת מספר על החודש שבילה על היאכטה, עם הבעלים של רשת ישרוטל, איזה אוכל היה מכין לחבריו בגיל 15, ומה היה אם לא היה שף. ויש גם מתכון, לסלמון ברוטב מיסו מייפל על מצע של אורז שום
שף ליאור חפצדי ממסעדת קנלה מספר מה היה ייחודה של המסעדה האיטלקית (מאיטליה) בה התמחה, ואיך היא השפיעה על החלום הנוכחי שלו; נזכר בפעם ההיא בילדותו בה טעם בשר חי, ומספק מתכון לדג כבוש עם קרמל חציל
השף משה בסון, ממסעדת אקליפטוס הקטנה בירושלים, אביר של הרפובליקה האיטלקית ואלוף העולם בקוסקוס (פעמיים), מספר על סגנון הבישול הישראלי-תנ''כי שלו, על פעילותו בשפים למען שלום, ועל מסעות הציד שלו בהרי ירושלים
אבשלום נואמה, שותף ושף במסעדת agua הירושלמית, מספר מה הכין לחבר'ה לאכול בתור ילד (ספגטי ברוטב שמנת), באיזה גיל נכנס לתחום המסעדנות (15), מתי ואיפה פגש את אשתו, ולמה כל כך חשוב לו שיהיה שמח במטבח
זיו שחורי, הקונדיטור והבעלים שמאחורי המתוקים של זיו, קונדיטוריה מתוקה ברעננה, מספר מתי פתח את העסק שלו, מה לעולם לא יבשל, ולמה, ואיך השפיעו עליו עוגות השמרים של אמא שלו. ויש גם מתכון מנצח, לעוגיות קרם לימון
דינו רוקח עבד בכלל במסעדה סינית כשנקרא לדגל למסעדה המשפחתית. אז הוא שחזר מתכונים של סבתא, נועץ בדודות, נעזר בדמיון, והיום מחמיאים לו על התבשילים הטריפוליטאיים שלו. ללקוחות הוא אומר שזו בשלנית מבוגרת במטבח
דורון לביא, ממסעדת הבית של דורון שבכפר ורדים, מספר על לימודי הבישול חובקי העולם שלו, מהם חומרי הגלם האהובים עליו, איזה מטבח בינלאומי נותן לו השראה ומה היה החלום שלו, שאותו כבר הגשים. ויש גם מתכון לפטריות ממולאות
גולן ישראלי, השף של מסעדת כנען במלון שרתון מוריה ת''א, מספר באיזה מלון מפורסם (מאוד) התמחה, במה היה עוסק אם לא היה מבשל (גם שם עובדים עם הידיים) ואיזה תבשיל של אמא הכי טעים לו, גם אחרי כל השנים בתחום
תומר חקזנר ממסעדת דיוינו בראש פינה מספר איפה למד לבשל (מהחיים), מה היה עושה אם לא היה שף (היה בכל זאת עוסק בתחום המסעדנות), מה נותן לו השראה (הכל מהראש), וגם מספק שני מתכונים: לצ'ורוס, ולאמפנדס בטטה
יולי וחן מזרחי הכירו במטבח של קזנקי, התאהבו, נישאו, ופתחו עוד סניף. כאן הם מספרים מה הם אוהבים לבשל ביחד, מה נותן להם השראה, ועל החלום המשותף שלהם: להמשיך עסוק במה שהם עוסקים, עם אותה אהבה
שף שלומי בן אלי ממסעדת ברסרי באילת נזכר בסירים של סבתא, מספר איפה למד לבשל, חושף מיהו השף האהוב עליו (רמז: הוא נשוי לה), ומספק מתכון למנת הדגל שלו: ברבוניה על מלבן בצק עלים, עם חצילים קלויים בקרמל סילאן
רועי ראשוני, השף של מסעדת פרינצ'יפסה, מספר באיזה גיל הכין חביתה לראשונה, איפה הכי נכון ללמוד בישול איטלקי, בכמה מסעדות עבד לפני כן ומה לעולם, אבל לעולם, לא יבשל