יינות תשבי נכללים גם בתפריטי היינות של מסעדת הבשרים "פיטר לוגר", הנחשבת לאחת הטובות בעולם, ובמסעדות "גראמרסי" ו"ספארקס". במסעדת "קראפט" משחק ''מרלו אסטייט 2000'' של תשבי את התפקיד הראשי- הוא מוגש שם כיין החודש.
אני יודעת משהו שאתם לא: איך תראה ה''מכה'' בעוד חודש מהיום. אני יודעת כי גילו לי, אבל אמרו לי לא לגלות. אני יכולה רק לרמוז שהמקום עומד בפני מהפך. אם עד עכשיו הוא היה רק מושקע ומגניב, הוא עומד להפוך למושקע ומגניב ביותר. סמכו עלי.
בימי חמישי התפתחה כבר מסורת (תשע שנים ברציפות) של ערבי זמר עברי עם קהל מזמרים קבוע ונאמן המלווה בפסנתר חי ע''י פסנתרן-זמר המזכיר בקולו הצרוד, כך נשבעו לנו, את לואי ארמסטרונג האגדי.
את היינות המצוינים ליוו טאפאס שונים: כבד קצוץ, כרובית ברוטב איולי, בטטה אפויה, חציל בלאדי עם לבנה וסלט פלפלים קלויים עם פרוסות ברזאולה
ניתן הסבר מפורט על החומרים המשמשים בייצור בירה – מים, לתת, כישות, שמרים, סוגיהם השונים והשפעתם על הטעם המראה והארומה של הבירה
לא חייבים לשתות בערב נס. אפשר גם יין ואפילו חם ומתוק. מתכון של פונץ' חורפי ומפנק מיקב צרעה
הטריק הכי מדליק במקום הוא מסע טעימות של בירות וויסקי. מסעות הוויסקי מתחלקים לשלושה ואפשר לבחור בין 4 כוסות וויסקי מסביב לעולם, 5 כוסות או אפילו 6 כוסות אם אתם ממש אמיצים ואוהבים וויסקי מסקוטלנד.
באדיבות ''טוביה בר'' ירושלים
למרות שהמנה העיקרית כשלעצמה גדולה ומשביעה, אל תוותרו על המנות הראשונות: קרפ'צו סינטה, בתיבול עדין אך מדוייק, ומנה ציורית של פטה כבד, שהוגש, במקום עם ריבת הבצל הנדושה, עם ריבה מרירה-מתוקה של קליפות תפוזים
טמפטיישן אחד המקומות הבודדים באלנבי שמשלב אוכל טוב, אלכוהול איכותי, אווירה מיוחדת שמפתים לחזור ולבלות במקום פעמים נוספות.
ריחרחנו וגרגרנו בפה ואפילו חשנו בבירור את ההבדלים בין הטעמים של הזנים השונים:
יש ל''בר בר'' את הקבועים שלו, תושבי השכונה (נקרא לה ''שכונת הבימה''), שהם בני בית במקום. הנחמד הוא שקל מאד להפוך לבן בית בעצמך: מהפעם השנייה שתכנס כבר תכיר אותך המלצרית ואפילו יש סיכוי טוב שתזכור מה הזמנת בפעם הקודמת.
''הסצ'מו בר'' מתגאה בחודש וויסקי, כל חודש הפאב מוריד את מחירו של וויסקי מסוים בכמעט חמישים אחוז ולכן כל אחד יכול לטעום מוויסקי טוב מבלי לחפור עמוק בכיס .
ביום חמישי הקדוש, המוקדש כולו לספקולציות וניתוחים טקטיים על קבוצתי האהובה , אזרתי אומץ ויצאתי בקור ל ''פיצ'ר '' שבהרצליה פיתוח במטרה לחוות שם את חווית יום חמישי
נטלי מציעה קוקטיל ייחודי: ג'ין גורדונ'ס עם מיץ מנגו. שלאחר מכן מתגלה כשילוב מעניין וטעים. מיכל מזמינה דובונה (אפריטיף המורכב מתערובת של יינות אדומים) שהוגש בתוספת פלח לימון שנתן עקצוץ מיוחד.
צ'ייסר, בר חדש באלנבי ויורשו של אלנבי 44 הוא קודם כל מקום לאנשים שיודעים ואוהבים לשתות. אין כאן אוכל - יש כמה נשנושים, וקצת סושי, לפעמים - אבל ברור שהשתיה במרכז. ועל השתיה מנצחים הברמנים המקצועיים ביותר שפגשתי, שיודעים באמת איך להתאים משקה ללקוח.
החלל הגדול תוחם בחובו הרבה תאי ישיבה אינטימיים, שמופרדים ע''י מחיצות גבס נמוכות, וגורם לכל העסק להיראות קצת כמו מערה שמתחשק ללכת בה לאיבוד.
עונת הבציר או טו טו מסתיימת ונדמה שכולם מדברים רק על יין. את העפיצות והפירותיות כבר הפנמנו, אבל יש עוד מליון מושגים שכדאי להשתלט עליהם. או סתם לשחק בטריוויה עם החברה.
יקבי הבוטיק שהנצו כאן בעשור האחרון, הולכים ומתרבים.ואנחנו הצרכנים משתכללים, לומדים, מתבסמים ונהנים. אחד המובלים את הטרנד הוא יקב צרעה
אחרון חביב ממש לפני הצומת עם אלנבי הוא הטאצ' – דאנס ופיקאפ בר. שתיתי קוקטייל וודקה גרנדין ואבטיח. משהו מתוק מריר ודופק ת'ראש שחבל! אחר כך שתיתי קפיריניה טובה...
בדיוק כמו בלונפארק כשהייתם ילדים קטנים, רק במקום רכבות שדים, סדנאות יין, במקום לופים, סדנאות בישול, ובמקום דוכני נקנקיות וצ'יפס, דוכנים של יין, מאפים, כריכי סלומון וארוחת צהריים, רק הושט היד וגע בם.
הגרסה הישראלית של הבר האירי כל כך מוצאת חן בעיננו שמבחינתנו, ''דבלין בר'' הוא הוא הדבר האמיתי. עושה רושם שלא תהיה ברירה אלא לשוב עם נשותינו......
וודקה הפכה למשקה צעיר, סקסי וסטייליסטי. צרכנים שרצו להראות טוב בבר הזמינו כוסית אבסולוט וודקה ומי שרצה לקנות את הדבר הנכון לאירוע בחר בקבוק של הוודקה.
אתם מתלבטים לאן לצאת? ה''מכה בר'' יכול להיות הפתרון בשבילכם. החל בעיצוב החדשני....