לרגל פסטיבל ''טעימות מיפו'' נתבקשתי על ידי עורכת האתר לבקר בג'אפה בר, הבר של ניר צוק הממוקם במתחם הקולינרי של האושיה היפואית ולחזור עם רשמי הקלילים. אני אמנם אוהב אוכל טוב ומחבב מאוד אלכוהול וברים, אבל לפני הכל אני אדריכל
מסורת היא בידי גדי שטרנבך ועמנואל מדר להשיק את יינותיהם מדי שנה דווקא בחודשי הקיץ. בעוד תושבי המרכז סובלים מעומס חום ואחוזי לחות גבוהים, מתיישבים אצל שטרנבך במרפסת הקרירה תחת הפרגולה עטורת הגפנים, טועמים את יינות היקב ומתכבדים במטעמים
לשיפור מצב הרוח, להעלאת רמת האירוח ותוך דאגה למצב האוברדראפט: טיפים להקמת בר מקצועי בבית
המוניטין העולמיים שלנו לא בשיאם בשבועות האחרונים אבל היינות דווקא עושים חיל. קברנה סוביניון 2004 של יקב טוליפ קטף שני פרסים יוקרתיים באירופה והקברנה סוביניון ריזרב זכה בארה''ב במדליית זהב כפולה
עם ערב לקחתי את אמא לגורדון 17, הבר השכונתי שלי. אני חושבת שזה הכי מגניב לצאת עם הורה, וכנראה שעוד אנשים חושבים כמוני כי בגורדון 17 אמא שלי לא הייתה היחידה שזכרה גם מלחמות קודמות
במסעדת תהל יודעים שמי שיודע לייצר יין ואוהב לעשות זאת הוא בדרך כלל גם בשלן מוכשר. לכן מארחים שם אחת לכמה חודשים ייננים שמכינים יחד עם השף דוד חי, ארוחה על בסיס יין. אבי הלוי מספר על הארוחה המופלאה שהכין דוד חי עם היינן ברי ססלוב
בקבוקי יין מגיעים בגדלים, צורות וצבעים שונים וניתן ללמוד רבות מהתבוננות בהם. בניגוד לפתגם הידוע, חיים גן, איש הענבים, ממליץ דווקא להסתכל בקנקן ואפילו היטב
חם ודביק בחוץ במשך היום, אבל בערב, על המרפסת, עם ליקר צונן ביד, העולם נראה אחרת. אדר קפלן-מור מ''אשת פוטיפור'' מסבירה איך תכינו את הלימונצ'לו שיקרר לכם את הקיץ
לצד קריירה קולנועית משגשגת, מטפח השחקן הצרפתי ז'ראר דפרדייה גם כרם ענבים ויקב בעמק הלואר. אבי הלוי הוזמן לטעימה של יינותיו שמיובאים כעת לארץ והוא שמח לדווח שהכוכב בעל מראה האיכר, מצטיין במלאכה
עד לפני כ- 200 שנה האירים היו אלה ששלטו בתעשיית הוויסקי. יונתן ישי מעמותת הוויסקי, מסביר למה איבדו את הבכורה ומה מצבם כיום
א', חובבת שוקולד ידועה, אהבה מאוד את מנת הכנפיים בצ'ילי ושוקולד של ''לה הולה''. אני התחברתי לרעיון קצת פחות ולא ויתרתי על הקינוחים: קרם חלבה ואגוזים על מצע שוקולד, וקרם ריבת חלב על מצע של בראוניז
פקק השעם המסורתי, המלווה את תעשיית היין מזה מאות שנים, נדחק החוצה. את מקומו הולכים ותופסים פקקי הברגה אטומים ונוחים יותר לשימוש. רק מטקס חליצת הפקק המסורתי עוד קשה להיפרד
תחרות היין הבינלאומית הראשונה בישראל יוצאת לדרך. במרכז הירידים שבגני התערוכה בתל אביב יחולקו בימים הקרובים תארים ליינות מובילים ובעיקר, יכירו בנו סוף סוף כתעשיית יין
אבי הלוי טעם יינות מבורגונדי ונכבש בקסמם של השרדונה והפינו נואר. על בוקה, עפיצות, ארומה ושאר ירקות
פצחנו בקוקטייל ''סקאייה סקוויז'', שילוב מנצח של ליקר וניל, תאנים ווודקה סאוור, ובקוקטייל ונילי בשם ''שניים סינים'' (והכוונה לתפוזונים סיניים) שהוגש אמנם ללא כינור גדול, אבל היה צונן וטעים
בחורף 1942, כשעקב מזג אוויר קשה בוטלה אחת הטיסות, החליט הברמן ג'ו לפנק את הנוסעים המאוכזבים בכוס קפה מיוחדת במקום התה שנהוג היה להגיש. הוא חיזק אותו בוויסקי אירי (פאורס) בתקווה שהתוספת תקל מעט על ההמתנה
בשישי, ה-5.5, תתקיים ב''איש הענבים'' ביפו טעימת העצמאות השנתית, במסגרתה טועמים ממיטב יינות ישראל תחת קורת גג אחת. בטעימה השנה יהיו 59 יינות, כמספר שנות המדינה ועוד אחד לשנה הבאה. על טעימת העצמאות וטעימות נוספות בחודש מאי
אוהבים לשתות? צוות הברמנים של אנג'י בר ובשר מנווה צדק מנדב ארבעה מתכונים לקוקטיילים מסעירים, רק לנער ולהגיש
ברוהאוס, המסעדה במבשלת הבירה, השיקה תפריט לילי חדש עתיר מאנצ'יס, שמציע דרך אפלולית ורטובה לסגור את הלילה
לפי מצוות החג נשתה כולנו ברביעי הקרוב לפחות ארבע כוסות יין. השאלה היא רק איזה. ארבעה מומחים ליין העבירו לנו את המלצותיהם ליינות מתאימים במיוחד לארוחת ליל הסדר. הרשימה המלאה לפניכם
טעימות וויסקי יפני, טעימות יינות ישראליים ומכירה חגיגית לקראת פסח ישירות מהיצרנים
שנינו התענגנו על פרוסות הפילה והסינטה שהוגשו לנו הלוך והתענג וחלקנו את השמחה על היות הבשר כמעט מדמם ולא מיובש יתר על המידה. רך ונלעס בנינוחות ירד כל נתח במורד גרוני, כשהוא נרדף על ידי השלוק של היין שממהר להשיגו. כשהמחבת התרוקנה גם כוס היין שלי כבר היתה ריקה, אבל הברמן הוציא לנו שוטים של לימונצ'לו. באשר אבדנו אבדנו
משפחת שקד, יבואנית יינות יקב TOMMASI מאזור VENETO שבאיטליה, ערכה טעימה חגיגית במסעדת פרונטו בתל אביב. אבי הלוי לא החמיץ את מפגש הענקים האיטלקי
רוצים לשחק אותה כמו הגדולים ולהשקיע בארגז יין עם פוטנציאל השתבחות? חיליק רוזמן מהאקדמיה לבשר ויין ממליץ על שלושה יינות מבטיחים
מדשדשות על הספות סיכמנו ש''הקוקטייל רום'' בראש טוב, עם אווירה ומוזיקה טובה ובלי פוזה תל אביבית מתאמצת, למרות הפאסון שנובע משמו. אמרתי לליאור שזה מקום מעולה לחגוג לה את מסיבת הרווקות. ''נכון, אמרה ליאור בנימה אופיינית לה ''רק שעוד אין חתן''.