''הזמנתי קלמארי מטוגן וקיבלתי צלחת גדושה בכל טוב מהים. שפע של טבעות קלמארי פריכות וטעימות שטוגנו בדיוק למידה הנכונה ותובלו היטב עם רטבים נחמדים ולימון סחוט מעל...'' דניאלה בן משה חיממה את הלב והבטן ב - YBAR
ולנטיין ידוע בעולם כחג של כרטיסי ברכה, זרי פרחים, לבבות שמנמנים, דובונים, והכל בצבעי ורוד ואדום מתנצנצים. חיים גן מציג: אופציה ''לבנה'' לולנטיין. חיים גן הוא מומחה ליינות וכהלים ומציע אלטרנטיבה לחגיגות הולנטיין של שנת 2009
''בחרנו במדליוני פילה ובסלמון. את המדליונים ניתן היה פשוט להניח בפה ולתת להם להתמוסס אט אט במורד הושט. הסלמון נעשה על הגריל והוגש על רטטוי לא שגרתי....'' אדם בר, הגיע בליל חורף ליוליה על הבר והופתע לגלות צד חדש בנמל
''סאצ'מו בר הוא מקום עם אישיות. זה לא מגה בר ולא דנס-בר, אלא מקום שלא מתיימר להיות משהו מעבר למה שהגדיר לעצמו בר שכונתי, אפלולי ואינטימי, אליו באים (בעיקר) כדי לשתות...'' אדם בר גילה מקום בעל אישיות מיוחדת, סאצ'מו בר
''תופעה חשובה שהופכת את היין הישראלי לאופנתי בימינו, לראשונה מתעניינים צרכניו בנסיבות הגיאוגרפיות. בעבר עניין את הצרכן רק מחירו, כשרותו וזמינותו'' חיים גן, מומחה יינות סוקר יינות שהתחבבו לאחרונה על קהל היין הישראלי
''תוך כדי ענטוז יוני הזמין לעצמו מנה של קפטן מורגן – רום כהה ומתקתק, ובין לגימה ללגימה ראיתי שהוא כבר מצא לעצמו כמה חברות חדשות...''. דניאל לוין מצא לעצמו חברים חדשים בבר המשבעה. חברו יוני מצא לעצמו חברות חדשות
''בשלב זה הבר כבר היה מלא עד אפס מקום, האלכוהול כבר הפעיל את קסמו, ובין שנאפס לפיג'לינג או מרטיני פצחנו במחול סוער...''. שיר כידן מנסה לשחזר, ממוחה הלום האלכוהול, את עיקרי הדברים של הערב שבילתה באוקונור, פאב אירי בראשל''צ
''אנחנו פותחים עם בירה מהחבית – טובורג לאבא והוגרדן בשבילי. אחר כך מגיעים הטאפאסים: איקרה חמצמצה; חצילים מצוינים, מטוגנים עם שפע שום ועשבי תיבול, וסלט קולסלאו...''. מיכל זמרני ואביה נשטפו בגל נוסטלגיה, בפאב העוגן בחיפה
''בעת שהמתנו למנות העיקריות, נשנשנו קצת בוטנים, ומלצרית חייכנית במיוחד שידלה אותנו לקחת ממגש מבחנות האלכוהול שבידה, על חשבון הבית כמובן..''. רותם רוזן יצאה לדייט מהנה במיוחד באוונגרד. מהנה, בגלל המקום, ובגלל הדייט - בעלה
הלילה, בתום הספירה לאחור, בחצות בדיוק, יוכרז על כניסתה של שנת 2009 לצליל פקיקתם של עשרות בקבוקי שמפניה. לכבוד הסילבסטר, מבקר היין יובל בלנקובסקי עושה לנו סדר ביינות המבעבעים, וגם ממליץ על כמה מותגים מקומיים
מי אמר שאתם צריכים להיתקע במקום אחד, עם בקבוק שמפניה שנס עליו ליחו? חיים גן, מבית איש הענבים ביפו, ממליץ לחגוג את הסילבסטר כמו שצריך, בכמה מקומות, ועם אלכוהול לכל סוג בילוי, כדי שלא ישעמם לכם בפה, ויהיה לכם מה-זה שמייח
''בלהייבן היא בירה סקוטית מסוג אייל, אדומה וקצת מתקתקה. היא נמזגת כמו גינס, המרקם קטיפתי כמו של גינס, אך הטעמים הם של פירות יער...''. יובל בלנקובסקי ממליץ בחום על גלאזגו, פאב סקוטי חדש בירושלים, עם דילים מיוחדים בחמשושליים
בסוכת האירוח של יקב ברבדו אפשר להשקיף על הכרמים שמסביב, לטעום קברנה סוביניון 2006 משובח, וללמוד מהיינן הכי מנוסה בארץ איך משפיעה ההשקיה על הגפן, איך מחזיקים נכון את הכוס של היין, ומה הקשר של כל זה לפרדוקס הצרפתי
פסטיבל הבירה הבינלאומי הראשון בישראל יערך בתאריכים 15-16 בדצמבר, בהאנגר 11 בנמל תל אביב, בין השעות 18:00 לחצות. בתפריט: למעלה מ-75 מותגי בירה מרחבי העולם; הופעות של יזהר אשדות, מאור כהן ופיטר רוט; תחרויות שתייה, ועוד
''מה ההבדל בין רזילנג גרמני לאוסטרלי, והאם הקברנה סוביניון מסדרת ירדן של יקבי רמת הגולן מ2004 טוב מבציר 2003...''. בחנות היין הירושלמית ווין הול נערכים מדי יום חמישי ערבי טעימות מיוחדים. ויש גם מבצעים מיוחדים בחמשושליים
''ביין מרלו אסטייט 2005 ניכרת ההשקעה וההקפדה של יקב תשבי על תהליכי היצור של היין. התוצאה הסופית היא מרלו מרשים, בעל גוף מלא ואופי מורכב ומגוון...''. מבקר היין יובל בלנקובסקי ממליץ על מרלו אסטייט 2005 של יקב תשבי
תחרות היינות הבינלאומית טרה וינו 2008 הגיעה אמש לסיומה, לאחר שבמהלכה נטעמו יותר מ-600 יינות מרחבי העולם, ובהם לא פחות מ-337 יינות ישראליים, מ-75 יקבים. כאן תוכלו לגלות איזה יין נבחר ליין הישראלי הטוב ביותר לשנת 2008
איזה יין מביאים לארוחת ערב רבת משתתפים? האם קונים סוגים שונים, או מקפידים על יין זהה? מבקר היין יובל בלנקובסקי ממליץ על בקבוקי מאגנום – בקבוקי יין של ליטר וחצי. זה גם מה שהוא המליץ לארוחת הערב של נשיא צרפת ורעייתו
''הגוזיה הוא כיסון של בצק מטוגן, בוריאציות שונות ובמגוון מילויים. קראנצ'יות הבשר המתפצפץ בפה עמדה בניגוד מושלם למילוי, הנימוח בפה ומגרה את החיך במליחותו המעודנת...''. שיר כידן בילתה ערב שאנטי מושלם בפס ולוס שבראשון לציון
''קניידלו וופרו זלו היא מנה עסיסית, טעימה ונעימה לחיך, המורכבת מפרוסות צלי בשר לבן, ומוגשת לצד תבשיל כרוב עם קימל וקניידלקים - לחם צ'כי מאודה...''. קרן ויזנר נשטפה בפראג הקטנה בזיכרונות ילדות, מהמטבח של סבתה הצ'כית
בימי התנ''ך התקיים בעמק האלה הקרב בן דוד לגוליית. היום ממוקמים שם יקבי עמק האלה, ומבקר היין יובל בלנקובסקי לקח זוג חברים ויצא לקרב אנין יותר, שמטרתו להכריע איזה מיינות הקברנה פרנק של היקב הוא המשובח ביותר. דרכים צדדיות
''האשכולות האדומים היו עדיין עטופים בטל הערב הקודם. טעימה של אחדים מהם היא התנסות מעניינת לכל חובב יין. תערובת נעימה של מתיקות וחומציות התערבבה בפי...''. יובל בלנקובסקי בחן את תעשיית היין מקרוב, בסדנת טרואר של יקב צרעה
בין תפוחים לתמרים, רימונים ודגים, עוף ובקר ועוגת דבש, קשה מאוד לבחור את היין שילווה את ארוחת החג של ראש השנה. מבקר הבית, יובל בלנקובסקי, נחלץ לעזרתכם, וממליץ על יין שמתאים לכל אחד משלבי הארוחה. בברכת שנת יינות טובה
''הסכמנו שכיאה לתחושה הנוצצת, יש להתחיל עם המשקאות: כוס וויסקי ג'וני ווקר, וקי רויאל, שמפניה מעודנת עם פירות יער חמצמצים-מתקתקים...''. מרגלית אשכול לקחה ידיד סורר להיכרות עם המטבח הים תיכוני האיכותי, בבר מסעדה אורו בראשל''צ
לקראת החגים המתקרבים, כדאי לבחון לעומק את נושא היין, להשקיע מעט יותר ולהביא לארוחת החג יין איכותי, שייתן כבוד לאוכל. מבקר היין יובל בלנקובסקי מחלק את היינות האדומים המקומיים לשני סוגים – כבדים ואלגנטיים, וממליץ על מותגים