"הם התייצבו בעמדות, וברגע שהשגריר היפני נתן את האות פצחו בזריזות במלאכה: חותכים, מגלגלים, צורבים, עורמים ומגלפים. היתה להם סיבה טובה..." שפרה צח צפתה בתחרות קיקומן סושי-מאסטר 2012
"בהחלטה של רגע צירפתי אליי את בן זוגי, מתעלמת מה"מה-כבר-יש-שם-לאכול" שלו. אז זהו, שיש..." שפרה צח מוצאת המון מה לאכול בסניף קקאו בשדרות רוטשילד, תל אביב
שפרה צח על פסטיבל "טעם כנרת" שיחגוג בחנוכה את שנתו השמינית: סיפורי אהבה שנשזרים במעדניות, במסעדות, בסדנאות ובסיורים. כל זה יקרה לאורך השבוע של חג החנוכה (6-16 בדצמבר) הבא עלינו לטובה. תיהנו
"כיאה למאכלי חורף, המנות העיקריות עושות שימוש נרחב בקטניות, בעשבי תיבול ובבישול ארוך. כזהו הסופריטו, מנת הדגל של המסעדה, המוגשת לשולחן בסיר נירוסטה מהביל..." שפרה צח, התפריט החורף של מודרן, מוזיאון ישראל בירושלים
שפרה צח חוזרת מהחגים היישר לזרועותיה של מסעדת אמילין, שבמתחם הבורסה ברמת גן. בתוך המתחם של מלון סיטי טאוור היא מוצאת תפריט חלבי קליל ונטול יומרות – סלטים, כריכים, טוסטים, פיצות ופסטות – שיהיה בקלות
"האחד עשוי בשר כבש בניחוח אופייני, והשני מבשר בקר עם פלפלי צ'יפטולי חריפים. שניהם עסיסיים, נגיסים ושופעי טעם, ומוגשים עם פלטת רטבים תוצרת בית וצ'יפס מתובל ומתנשנש..." שפרה צח, המבורגרים במיט בול שבראשון לציון
אחת טבעונית, אחת שמרנית, שניים שמעדיפים דגים, אחד שאוכל הכול חוץ מדגים, בת דודה מאמריקה וסבתא בת 85 – הפמליה של שפרה צח מוצאת את מבוקשה במסעדת מקום בלב שברעננה – בגלל האוכל, בגלל האווירה ובגלל הגן המקסים
"ככל שהערב מתקדם האווירה נעשית יותר תוססת טברנה-סטייל. בהחלטה אמיצה אנחנו מחליטים לוותר על עיקריות עם שמות מפתים כמו קבב קצבים או סינטה סופלקי, לטובת עוד כמה נציגים ממשפחת הקליל-אבל-אחר..." שפרה צח, יאסו תל אביב
"שלוש תלוליות צבעוניות מעוטרות במשולשי נאצ'וס פריכים. פיסות הדג משולבות בסלט של צנוניות, בצל ירוק, בצל סגול וקולורבי בתיבול חמצמץ-עוקצני של לימון וסומאק..." שפרה צח בהוברמן – כשרה קלאסית חדשה במתחם הבימה תל אביב
"... מה את אומרת? שניקח את הגאיה – 'בסיס שוקולד לבן אפוי, מוס שוקולד בלגי בטעם אגוזי עדין וציפוי גנאש לבן', או אולי את הבולרו – 'מוס שוקולד חלב על בסיס שוקולד מריר אפוי וקרם ברולה'?..." שפרה צח והבת בבן עמי גבעתיים
"קבב דגים, הפתעה אמתית: שלוש קציצות קפיציות ועסיסיות בתיבול אוריינטלי, עשויות מדג ים עם הרבה בצל קצוץ ופיסטוקים, ומלוות בעגבניות חרוכות ושמנת חמוצה..." שפרה צח מבקרת בביסטרו השכונתי טאצה ד'ורו שבנווה צדק, תל אביב
שפרה צח מגיעה להשקת יינות 2012 של משק היין הנס שטרנבך, השוכן בגבעת ישעיהו שבעמק האלה. ולמה זה חשוב? כי את יינות המשק לא תוכלו למצוא בחנויות או במסעדות, כך שכדי ליהנות מהם תצטרכו להגיע היישר למקור
"פילה לוקוס, שבשרו לבן ומזמין, בתיבול מינימליסטי של מלח, לימון ורוזמרין, עושה את העבודה..." שפרה צח נהנית ממקום נטול יומרות או פוזה בדרבי בר דגים, שבקומפלקס המסחרי של רחוב יגאל אלון בתל אביב
שפרה צח, כתבתנו במרכז, עושה את כל הדרך מתל אביב מזרחה, כדי לדווח על מסעדות חדשות בירושלים (וגם על כמה שאנחנו מכירים). סלט חלומי הורס, חינקלי מאודים, מדליון פילה בקר ברוטב יין - כבר אמרנו ששווה להגיע לירושלים?
שפרה צח: "אומלט אפוי עם קוביות בטטה, פלפל קלוי ובצל סגול, שמעליו מונחים עיגולי גבינת עזים צרובה, ואומלט ירוק, עם אפונה, תרד, פטרוזיליה ונענע, ומעליו מעטה מוקרם של גבינת פטה..." מארוחת הבוקר של בריבה בנמל תל אביב
שפרה צח מתארחת בסיכום תחרות היין "אשכול הזהב", שחגגה השנה עשור לקיומה. את הערב אירחו צמרת תעשיית היין הישראלית, שר התמ"ת, אישי ציבור, מסעדנים ומובילי דעת קהל בתחום הקולינריה. וההכנסות – לעמותת "ילדים שלנו"
"'מטבח פתוח' במקרה הזה הוא לא רק מצב ארכיטקטוני אלא אמירה קולינרית. מטבח שפתוח למקומי ולעונתי, שבו כל האוכל מוכן מעכשיו לעכשיו, לעיני הסועדים..." שפרה צח מגיעה לפתיחה של אביגדור – מקום חדש לאירועים בתל אביב
"חובב הבשרים זוכה במנה עונתית ומיוחדת של צלעות טלה אדמדמות עם ארטישוק וירקות צלויים, וחובבת הדגה מתכבדת בפילה לוקוס עסיסי, עם פירה תפוחי אדמה מתחתיו וכסות עשירה של פטריות שימאג'י..." שפרה צח, הירקון 99, תל אביב
מסעדת אונו בתל אביב תהיה פתוחה בחול המועד פסח ותציע תפריט כשר ושמח, הכולל פיצות ופסטות ללא גלוטן ועוד מבחר מנות טעימות של דגים וסלטים. בינתיים שפרה צח חוטפת רגעים אחרונים של מאנצ'יס לבצקים ולמאפים. חג שמח
"התפריט החדש זה עתה יצא מהתנור, עם מנות קלילות ועממיות, כיאה לאביב-קיץ ישראלי. כדי לחגוג אותו כמו שצריך, מבצע ההשקה יתחיל, כמה סמלי, עם המעבר לשעון קיץ ויימשך שבוע (29.3 – 5.4)..." שפרה צח, בר גיורא תל אביב
"כי בית קפה, כפי שמסבירה לנו המדריכה, הוא הרבה יותר מהמקום הפיזי. הוא מקום שמערב תרבות, רוח, פוליטיקה וחברה..." שפרה צח משתתפת בבוקר שישי בסיור "איך אתה אוהב את האספרסו שלך" של העמותה לתיירות תל אביב
"פילה מוסר על הפלנצ'ה, עם מעטה קריספי מבחוץ ובשר לבן ועסיסי בפנים, על מצע של ניוקי שחמחמים ברוטב גבינות עדין וטעים עם פלפלים קלויים. יופי של שילוב טעמים, מרקמים וצבעים..." שפרה צח גם-וגם במסעדת סיטרה, סי-אנד-סאן
"אילן שנהב, מי שהקים את בית הספר הראשון ואת האיגוד הישראלי לקפה, וכמובן את רשת אילנ'ס הנושאת את שמו. המיזם האחרון שלו הוא 'חותם הקפה' ברמת השרון..." שפרה צח, ערב נוסטלגיה סביב תרבות ישראלית ובתי קפה
"'שוק טלה וירקות שורש בבישול איטי ברוטב יין אדום, דבש והל על מצע תפוחי אדמה'. כל מילה אמת, פלוס צבע שחום מגרה, טעם מתקתק-פיקנטי ובשר רך שממש נמס בפה..." שפרה צח לוקחת את הגבר למסעדת אתניקה שבהרצליה פיתוח
"דוגמה ל'איך לקחת מנה טובה ולעשות אותה מצוינת'. פטה עוף הוא מנה שכבר יצא לנו לאכול לא מעט. ובכל זאת, הפטה של הטרקלין מתבלט במרקם מדויק, טעם עשיר, וחשוב לא פחות - ממדיו הנדיבים..." שפרה צח, הטרקלין, תל אביב