"רכות מענגת של כבדי עוף מוקפצים בבצל, מתיקות של פלחי תפוח שרק נותנים טעם של עוד, בשילוב עם רוטב יין משכר, מונח הכול על מצע פירה שנותן תחושת ביטחון..." שירלי רחמים נפגשת עם חברה בניסקה חצר של פעם, נס ציונה
שירלי רחמים (פרץ געגוע לאותם דברים טובים ונטולי פוזה) מוצאת בבית הקפה חלוה שביהוד חמימות, אינטימיות, נעימות, טעם של פעם ושירותי קייטרינג שמציעים אפילו את הרוטב המופלא של השקשוקה באריזה שאפשר לקחת הביתה
שירלי רחמים מבקרת בתערוכת מבשלים שנערכת בגני התערוכה בימים אלו. בין הדוכנים, הסירים, והמחבתות היא טועמת יין, דבש, שמן זית ופסטות, לומדת בסדנאות בישול, מביטה בשפים וגם מוצאת גם את החנות של ספייסס כלים וטעמים
שירלי רחמים פותחת את הבוקר כמו את שאר הבקרים: במחשבה על ארוחת הצהריים. כשהיא וחברות לעבודה נתקלות בתפריט של כפרי ביבנה הן מזמינות מכל טוב סלטים, כריכים וקישים, ומגלות שאוכל בריא וטוב יכול להיות שווה לכל כיס
שירלי רחמים מעזה לראשונה בחייה לאכול אוכל ביתי מחוץ לבית, ומגלה שלפעמים משתלם לחרוג מהרגלים ישנים. וביום שלישי במסעדה של ג'יזל שביבנה יש קוסקוס, מפרום, בשר ראש וסלטים - אוכלים אצל ג'יזל וגם לוקחים הביתה
בערב ראשון יוצאת שירלי רחמים עם חברה אל הננה בר (לא מזיזות את האוטו) שבנווה צדק, תל אביב. צ'ייסר של בד אפל, סשימי, חציל אסייתי, יין אדום יבש, אנטרקוט מבצבץ על צלחת, קולקציית שוקולד ועוד ועוד מבטיחים שתשוב
שירלי רחמים נהנית מבראנץ' בופה עשיר בקפה בלמונט שבמלון בלמונט, קיבוץ צובה, הרי ירושלים. אל מול הנוף ההררי המפעים היא מסדרת מקום לעוד קצת סלט בצלחת, מתלבטת האם לקחת צלחת גבינות נוספת וסופרת את הקינוחים
שירלי רחמים מבקרת במסעדת סמיר ברמלה, השוכנת בתוך מבנה עתיק בן 700 שנים שעל קירותיו חזון אחרית הימים: יונת השלום מרחפת לצד מסגד, עץ אשוח ומנורה. והיחנה, שמתברר שהיא חזה עוף עם עגבניות ובשר לא מפסיקה להפתיע
שירלי רחמים הולכת להטמין פתק בכותל ומיד אחרי לארוחה במסעדת בין הקשתות, ירושלים. פה היא בוצעת חתיכת פוקאצ'ה ומנגבת, עוד חתיכה ומורחת, עוד חתיכה ומלקקת. ועוד לא דיברנו על המנות העיקריות שמציעים לה בין הקשתות
במסעדת מפגשים שברמת גן מוצאת שירלי רחמים מפלט מעומס השבוע בשילוב עם ארוחה טעימה, שמפתיעה אותה: לא מדובר בעוד מסעדה מזרחית-ים-תיכונית עם תפריט צפוי כי אם בהיצע עשיר ולא אופייני, עשוי כהלכה, לטעמה ולטעם אמה
"המסע החל במנה הראשונה: סלט ירקות קצוץ דק, מטבוחה, עלי גפן ממולאים, סלט טאבולה, סלט חצילים, אפילו את הזיתים מכינה אביבה מעץ הזיתים שבחצר ועומלת על הכנתם במשך חודש ימים..." שירלי רחמים מתמוגגת מסוכה בכפר