שירלי רחמים לעולם אינה מסרבת לסלטים, פיתות חמות, שיפודים וחומוס-צ'יפס-סלט. כך היא מגיעה למסעדת עבד את סמיר שבטיילת אשדוד, שם מוצעת לה ארוחה מזרחית לפי כל החוקים, שאפילו מסתיימת במלאבי מתוק ותה עם נענע
המצוד אחר מסעדה חלבית כשרה למהדרין בתל אביב נמשך, ושירלי רחמים מוצאת את אלתר נתיב, במיקומה החדש ברחוב דובנוב 10 בעיר. מה שמתחיל בפטריות שחומות ומוקרמות בשמנת ופרמזן יכול להיגמר רק בסופגנייה שמחה. בתיאבון!
שירלי רחמים מצטרפת לסיור המודרך של העמותה לתיירות תל אביב: "עג'מי – שלוש דתות, אלוהים אחד". מתחילים בגלידה אנדרי וחוזים באדריכלות מגוונת ובבית השגריר הצרפתי וגם אוכלים חומוס. ומי שרעב – יש הרבה מסעדות ביפו
"ויחד אתם מציגה תפריט פיצות ייחודי, שמבוסס על הבצק ועל רוטב העגבניות המהולל של גוסטו בשילוב תערובת גבינות מיוחדת של מחלבות גד ופרשנות אישית..." שירלי רחמים משתתפת בפרויקט "פיצת שף" של מסעדת גוסטו ומחלבות גד בתל אביב
שירלי רחמים לומדת דבר או שניים על המושג רווקה תל אביבית בסיור של העמותה לתיירות תל אביב, שמתחיל בכיכר דיזינגוף ועובר דרך התחנות בחייה. בדרך היא גם מוצאת כמה מסעדות. מי יודע, אולי משם יבוא עזרן של הבנות הלא-נשואות
"אחרי המנה הבאה - מוסר ים עם טאבולה קוסקוס - כבר למדנו את השיעור, השף תום קבאלו הוכיח שכשיוצאים מהקופסא קוסקוס יכול להיות מצע פורה ליצירתיות רבה..." שירלי רחמים על שיתוף הפעולה בין מסעדת דקה לחברת קוסקוס מזון
שירלי רחמים מצטרפת לסיור "סיפורים מהכרם" שמארגנת העמותה לתיירות תל אביב. בין הלחוח, הסלוף, החומוס והסחוג היא לומדת על שכונה מלאה בהיסטוריה ובצמחי מרפא, ומקבלת טיפים חשובים על שוק הכרמל. ויש גם המלצות למסעדות
שירלי רחמים ובן זוגה מחליטים "לוותר על החיתוך, על הבישול, על הפינוי, על השטיפה ועל הניקיון" ואוכלים ארוחת ערב במסעדת למון גראס הכשרה שבנתניה. כאחד מחמישה עשר סניפים של הרשת, הוא מציע מנות ייחודיות וטעימות
"אל העיקריות הגענו בקושי, ובכל זאת הרחיקה איילת לכת והזמינה לה את צוואר העוף הממולא בשומן אווז, מעדן למיטבי לכת במטבח היהודי שמבקשים להשיב זיכרונות מבית סבתא..." שירלי רחמים, אוכל יהודי כשר בשטיבלע, ראשון לציון
"בסופו של דבר, ואולי בראש ובראשונה, אחד המרכיבים שיכולים לשדרג ארוחה כמו זו של טפאסים, או לחלוטין להרוס אותה לחלוטין, הוא הלחם. ולשמחתנו, בבלו זוהי ההתמחות האמתית.." שירלי רחמים, בלו בית לחם וקפה, אבן יהודה
"המראה החגיגי במיוחד נראה כמו מסיבה שכולם הגיעו אליה - צלעות כבש, פרגיות, קבב, כבד, חזה עוף עטוף מרינדה ואפילו אנטרקוט במיטב מחלצותיו..." שירלי רחמים אוכלת בשר משובח במסעדת הטאבון והמנגל ברעננה – אחת משלוש
"עמוסה בסלים ובשקיות כמו שאר האנשים שמסתובבים במטעמי שולחן ערוך, הלכתי לעבר הקופה, בין לבין לוגמת כוס לימונדה קרה שמציעים כאן בחינם, ומתכנת את שנת הצהריים שלי..." שירלי רחמים מעדיפה שינה עמוקה על פני עבודה במטבח
שירלי רחמים, הוראות שימוש במסעדת ימאאטויה, היפנית של שף איה אימטאני בהוד השרון: "תחילה מערבבים היטב את מרכיבי הקדרה, מוסיפים מעט צנון ובצל ירוק ובסוף אוכלים את הכול יחד בנגיסה הכוללת אורז מאודה. בלתי רגיל..."
"בשבועיים אחרי שחזרתי מניו יורק כל מה שחיפשתי היה לשחזר את הריחות, את הטעמים ואת האווירה של העיר הגדולה. כך מצאתי את עצמי פוסעת לעבר סושיאל קלאב - הכי קרוב שיש..." שירלי רחמים, חוזרת לניו יורק בתל אביב
"בדבלין רחובות 20 סוגים שונים של בירה מהחבית: גינס, קילקני, לף בלונד, הוגרדן, סטלה וגם כמה ייחודיות כמו קריק דובדבנים - בירת דבש ואפרסק..." שירלי רחמים מגיעה אל הבר האירי - סניף דבלין רחובות: לא נפסיק לשתות
"נותרתי מוקסמת מהביתיות, מהטעמים, מהמבחר ומהפשטות, ואם גם אתם מגיעים לאזור אחוזה, עצרו לאסוף לכם כמה מאפים, ואל תשכחו לטעום את החלבה..." שירלי רחמים מוצאת בלב לבו של רחוב אחוזה ברעננה את קונדיטוריה אנה
"יחד עם הסושי אנחנו בוחרים מנת מחבת של 'איקה באטה יאקי', ובעברית פשוטה - טבעות קלמארי ופטריות שיטאקי מוקפצות ברוטב של חמאה, שום וסויה..." שירלי רחמים שמחה לגלות מטבח יפני אמתי בביסטרו יאמטויה שבהוד השרון
שירלי רחמים מגיעה לפסטיבל הבירה השני של ביר מאסטר ושל זמן אמיתי. במסע של טעימות בארץ הבירה הבלתי נגמרת היא פוגשת אבירים ומבשלות, משחקת במשחקי שיכורים וזוכה, כמובן, בעוד קצת בירה. לחיים, עד פסטיבל הבירה הבא
שירלי רחמים מסתובבת בשוק מחנה יהודה הירושלמי ומגלה בו עוד פינות חמד קסומות. אחת מהן, כשתי דקות מרחוב אגריפס, היא הביסטרו החלבית הכשרה – היה היה. היה היה כאן קפה-מספרה, אבל באמנות כמו באמנות, זה רק חומר גלם
"גרוולאך, כך מסבירים לי, הם הפיצוחים הרומניים, נגיסות עור מטוגנות ופריכות שקשה לעמוד בפניהן, גם כשנזכרים ברמת הכולסטרול שהן בוודאי מתהדרות בה..."שירלי רחמים, מטבח מזרח אירופי וצויקה רומנית, שמאלץ, ראשון לציון
שירלי רחמים לוקחת את אבא שלא עוזב את המזרחית הקבועה ליד הבית למחוזות חדשים בראש העין – מסעדת ריחן. במזרחית כמו במזרחית, קבלת הפנים שופעת סלטים, רק שפה המנות המיוחדות כוללות כופתא-סינייה ואורז בלתי נשכחים
"אל לומיטו הגעתי לאחר שבבוקר יום שישי צלצל הטלפון וההורים הודיעו שהיום הם באים לבקר, מה שלא הותיר לי ברירה אלא ללכת לקנות אוכל מוכן..." שירלי רחמים מגלה את לומיטו שבקריית עקרון, רחובות – אוכל מוכן ומשובח
"מנת הקינוח הגיעה היישר מארגנטינה אלינו לצלחת, סטייק אנטרקוט קצבים מובחר שעבר יישון כדי שיושבח עוד יותר, נתח עסיסי במיוחד של 400 גרם שעבורו כנראה הומצא הביטוי 'נימוח בפה' …" שירלי רחמים, מסעדות אגואה, ירושלים
שירלי רחמים מורידה את התיק מהגב ופוגשת במסעדת פרסקו שברחובות חברה מגדרה – חוץ לארץ במחוזותינו. למראה בר הסלטים העשיר ותפריט הבשרים הרומני-אותנטי הן שוכחות הכול, משנסות מותניים ומתחילות לעבוד. לאכול, זאת אומרת
"מבין מבחר המאפים הפריכים שנאפו בתנור אבן גדול עם גבינות איכותיות ואנטיפסטי... בחרתי לי את הבריק המפורסם של סבתא מרגו של עלי פילו ממולאים בביצת עין..." שירלי רחמים, בוקר שישי, הבופה של מרגו, קיבוץ צרעה