יונתן שטרנברג מבקר בקפה ליון הממוקם באזור הבילוי המועדף בירושלים.
"מאפה משולש ממולא במנגולד בר ושום, ירקות ממולאים וסמבוסק חלקי פנים. הקראס היה כוכב הסיבוב הראשון, בצק מצוין שנאפה בצורה מושלמת בטאבון כך שהיה פריך מבחוץ ואוורירי מפנים. תערובת העלים תובלה בנדיבות והטעמים חילחלו לבצק ושמרו על הלחות..." בין שדות ירוקים וניחוחות של אדמה וטבע, מסעדת השף רשטא, שואבת את יובל שטרנברג אל תוך חוויה קולינרית ערבית-שורשית-אותנטית
השבוע יצנו לבדוק את אחת המסעדות המיתולוגיות בירושלים- פונדק עין כרם.
השבוע התחשק לנו לפתוח שולחן בשרים עם סלטים איכותיים, אז נסענו לגריל בר בירושלים ואין לנו ספק שעוד נחזור...
אוויר הרים צלול כיין, נוף עוצר נשימה, אווירה בשמיים והאוכל...האוכל! השבוע- דייט לילי בלינק קסטל שורש
ביקור שני בתוך חודש במזכרת בתיה הוא בהחלט דבר ראוי לציון. ארוחת השבוע בגפן בר יין של השף עמוס חיון.
השבוע הגענו למסעדת רובידה שבמזכרת בתיה ויצאנו עם רצון רב לחזור!
ליל הסדר השנה צפוי להיות שונה מכל השנים שעברו, אבל דווקא הפורום המצומצם של ליל הסדר השנה הוא הזדמנות להשקיע ביין מעולה כדי לקיים את המסורת של שתיית ארבעת הכוסות בליל הסדר.
יונתן שטרנברג נוסע לסינמה סיטי בראשון לציון ולמרות הסקפטיות הראשונית, הוא שמח לגלות מסעדה "רצינית" עם אוכל טוב ומוקפד ואפילו הופעות. לא מה שהייתם מצפים מקניון שהאטרקציה העיקרית שלה היא אולם קולנוע ומיצג דינוזאורים ענק אבל אם אוכל טעין, לא מתווכחים
גדרה לא ידועה כיעד קולינרי מוכר אך בשביל נתח בשר טוב, יונתן שטרנברג מוכן לנסוע רחוק. הפעם הוא מבקר בפרה פרה, מסעדת בשרים שהיא המשך טבעי של קצבייה בעלת אותו שם בצומת כנות.
קפית מודיעין הוא סניף נוסף של רשת קפית הוותיקה המציע תפריט הינו חלבי כשר על טהרת המטבח האיטלקי. יונתן שטרנברג נהנה שם מארוחת בוקר מפנקת.
"אחת מהמנות הכיפיות של הערב הייתה פורי במילוי אסאדו מפורק... המסמר של הערב היה מנת פסה – קראנצ'י, נימוח, חמוץ, חריף וקצת מתיקות. התפתיתי לבקש עוד אבל ידעתי שיש עוד מנות בדרך", זה רק קמצוץ מתוך החגיגה הקולינרית שהתחוללה בבטן של יונתן שטרנברג במסעדת סאטיה הירושלמית. אחרי 7 שנים שהוא גר בעיר שמאתגר למצוא בה מסעדה שפתוחה בסופי שבוע, הוא שמח לבקר במקום שגם הירושלמים וגם העולים אל העיר ישמחו לבלות בו
"הכוכב של הסיבוב הראשון מבחינתי הייתה דווקא מנת הטונה. את הסלק הפך שטרן לג'לי וקרץ ממנו עיגולים דקיקים שהונחו על גבי נתחי הטונה. הגזר בושל וגם הוגש כקרם עדין וכולם התחברו יחד למנה עדינה ומאוזנת עם מתיקות עדינה וטעמים אדמתיים..." יונתן שטרנברג מגלה את אברטו בה העיצוב אלגנטי ומאופק, במטבח הפתוח המולה טבעית, והמנות הן מיקס של כמה מטבחי עולם. קפיצה קטנה למושבת הביל"ויים
"היתרון בסו-ויד הוא רמת הדיוק והחזה אכן היה מושלם, רך ועסיסי עם טעמי ברווז עשירים. ה"שווארמה" הייתה מעניינת ולמעשה הייתה בשר ברווז מפורק ושבבים של בשר מעושן עם תיבול ארומטי..." יונתן שטרנברג נפל בקסמיו של השף ויקטור גלוגר במסעדת קלואליס הכשרה בתל אביב, המציעה תפריט גורמה צרפתי-ים תיכוני מוקפד וסוחף, אלכוהול משובח וחוויה קולינרית מושלמת
"הספגטי היה עשוי אל-דנטה או על השן בתרגום מאיטלקית, בדיוק כמו שצריך וקציצת הדג האוורירית עם רוטב עגבניות מתובל השתדכה ועטפה את הפסטה בצורה מושלמת. מנה מאוד ים תיכונית באופי. אהבתי אותה במיוחד..." יונתן שטרנברג מגיע לאל דנטה ירושלים. המומחיות - אוכל איטלקי, הביצוע - מוקפד, אסתטי וטעים. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"לא עמדנו בפיתוי והזמנו גם את ה-BLACK אנטריקוט – לאמיצים בלבד כמו שכתוב בתפריט. שני המבורגרים מבשר אנטרקוט, חציל קלוי, לחמנייה שחורה וערמה ענקית של צ'יפס בטטה ותפוח אדמה..." יונתן שטרנברג נהנה ממשחק מונדיאל טוב, המבורגרים עסיסיים ועוד כמה מנות בניחוח אסייתי, בסניף של בלאק בר אנד בורגר בירושלים. יש מנצחת גם בירושלים!
"הסטייק היה עשוי טוב, מדיום בדיוק כפי שביקשנו עם חריכה טובה מבחוץ ועסיסי ומלא טעם מבפנים. הקבב היה מצוין אף הוא, קבב טלה עם צנוברים, ירוקים ותיבול עדין ומדויק. המנות בלינק נדיבות מאוד..." עמוס בזיכרונות טובים וטעימים, חזר יונתן שטרנברג ללינק ירושלים, וגילה שהמקום ממשיך להציע אוכל מוקפד כיאה לבראסרי הכי אירופאי בעיר
"פילה לוקוס בקארי אדום וחלב קוקוס מוגש עם אורז לבן ואפונת וואסבי. מנה טעימה ולא גדולה במיוחד. החריפות של הקארי מאוד החמיאה ללוקוס וחשבתי לעצמי שזו גרסה מעניינת ל"חריימה" תאילנדי..." הרחק מהמולת הנמל, בפינה שקטה בצמוד לקו הים, גילה יונתן שטרנברג את יוליה, הכובשת בסערה את ההרפתקנים והשמרנים כאחד עם תפריט אקלקטי מרתק וחווית אירוח כובשת מהבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה
"שתי פרוסות חלת בריוש עם ערמה של תבשיל זנב עשיר. הזנב בושל שעות ארוכות ביין לבן, עשבי תבלין וקצת ירקות שורש והבחירה ביין לבן דווקא מוסיפה מעט רעננות למנה..." חיי הלילה בירושלים מאוד תוססים, והלהיט התורן הוא בר היין פרימיטיבו. יונתן שטרנברג מצא מקום המציע תפריט יין עצום, אוכל בגוון איטלקי והמון אווירה ירושלמית סוחפת
"הפסטה בושלה אל דנטה והרוטב הלימוני עטף יפה את האיטריות ולא הכביד עליהם יותר מדי. גם הדג היה עשוי בצורה מדויקת עם שכבת עור פריכה ובשר דג מוצק ועסיסי..." מסעדת אנה היא סיבה טובה להגיע לירושלים. ניוקי מעולה, פסטה נהדרת, פוקצ'ה ריחנית ועוד מנות שעשויות בדיוק כמו שצריך. יונתן שטרנברג חזר עם כמה המלצות
"הסטייק היה מוצלח, מעט חרוך מבחוץ ואדום ועסיסי מבפנים והגיע בהגשה מינימליסטית עם בצל ועגבניה צלויים, מלח-פלפל לבזיקה וצלוחית של רוטב צ'ימיצ'ורי בצד, וזה כל מה שצריך..." יונתן שטרנברג מגלה את הקסם של לחם בשר ירושלים: מיקום המחבר בין ישן-חדש, עיצוב מוקפד ומרהיב, מנות המשדכות בין בשר ולחם וכשרות מהודרת
"בריוש עתיר חמאה עם מנה גדושה של בשר בריסקט (חזה) שבושל שעות ארוכות. מנה מוצלחת וטעימה מאוד שתשתלב נהדר עם בירה בלגית כהה או כוס יין אדום..." בין החלפת טיטולים, ניקוי בקבוקים ומחוסר קשה בשעות שינה, הצליח יונתן שטרנברג לקחת את האישה שלצדו לדייט זוגי, מלא בהפתעות קולינריות, באריא תל אביב
"הפילה היה עשוי בצורה מושלמת, צריבה טובה מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים. מנה פשוטה לכאורה אבל כשמדייקים ומשקיעים בחומרי הגלם, לא צריך יותר מזה...." יונתן שטרנברג תמיד נהנה לחזור ללינק מבשרת ציון, ביסטרו המציע מנות יצירתיות בהתאם לעונות השנה לצד תפריט אלכוהול עשיר. מי מצטרף לדרינק?
"אנחנו הלכנו על טי-בון זוגי, כזה שמצידו האחד של העצם תמצאו בשר סינטה ומן הצד השני פילה. היה שקט בשולחן, היינו ממוקדים רק בטי-בון שהונח זה הרגע לפנינו, והוא היה פשוט מושלם..." השבוע ממש התחשק ליונתן שטרנברג איזה סטייק עסיסי וטוב אז הוא הגיע לאחת ממסעדות הבשר הכי מומלצות בארץ - מו ומו ברחובות
"מנה של פרוסות דג ים נא עם שמן זית, זרעי עגבניה, קצת פלפל חריף ועשבי תבלין הייתה נהדרת אף היא. חומרי גלם מעולים וחיתוך מדויק, לא דק מידי ולא עבה מדי..." יונתן שטרנברג מגלה במוזיאון 'בית טיכו' בירושלים את אנה - בית אוכל איטלקי מעולה וכשר עם אג'נדה חברתית למען נוער בסיכון. עוד ירושלמית שכדאי לעלות אליה לרגל