ארז שבת, חובב רמת הגולן, מגיע לביקור במסעדת טעם הגולן שבמרכז המסחרי של קצרין. כאן הוא מוצא מסעדה חלבית וכשרה, בית קפה, חנות שמציעה מכל טוב הארץ ומבשלת בירות מעניינת. וגם נוף מרהיב, שעשוי להזכיר לכם את טוסקנה
"אייל ענברי היא בירה מעוננת אדמדמה בעלת איזון מושלם בין מרירות לפירותיות, ולה 6.4% אלכוהול..." ארז שבת לומד על מותג הבירה בזלת בברוהאוס שברמת הגולן – מסעדה הממוקמת בתוך מבשלת בירה ומציעה, כמובן – בשר ובירה
"מהעיר זחלה הלבנונית ניתן השם לכל מה שמייצג את העושר הקולינרי של לבנון – זחלאווי..." ארז שבת מגיע למסעדת זחלאווי שביישוב הגלילי ג'יש (גוש חלב). כאן הוא מגלה מנות לבנוניות טריות ונהדרות, עראק משובח ושף מוכשר
ארז שבת לוקח הפסקה מהאבק שמתלווה לבניית ביתו החדש, ונוסע למעלות תרשיחא. ברחוב כליל החורש במרכזה של העיר היפה נמצא לולה בר – בר ישראלי הממוקם מול נוף מרהיב. אבל לפני השתייה הוא אוכל במסעדת בלמיה הסמוכה
"בכל מקום שאליו הגיע ישב אבו סאלח עם זקני הכפרים ושאב מהם מידע אודות הכנת החומוס בימים ההם..." מכפר טורען ועד לירדן, ארז שבת לומד מאבו סאלח הכול על הכנת חומוס בתקופה שלפני הגז והחשמל במסעדתו שבצומת עמיעד
"בכניסה למטבח של נורה נגלית לעיניי תצוגת אוכל מרשימה ביותר הכוללת שלל סירים מעל פתיליות, המוצגים כמזנון חופשי לכל סועד ומפיצים ריחות משכרים..." ארז שבת נהנה מאירוח ביתי במסעדה המטבח של נורה, דליית אל כרמל
ארז שבת מבקר במסעדת הר מירון שבכפר ג'יש – גוש חלב. הדרך אל הכפר הציורי עוברת דרך כבישים פתלתלים, והמסעדה טובלת בנוף ירוק שהולם את המנות – מגוון סלטים טריים עשויים ירקות פריכים ותבשילים מזרחיים אותנטיים משובחים
ארז שבת לוקח יום של סתיו כדי לבקר במסעדת שיפודי רון שבקריית שמונה – מסעדת בשרים כשרה למהדרין בסגנון מזרחי, שופעת אווירה חמה וביתית, ניקיון וסדר שניכרים בכל פינה ושיפוד אנטרקוט שמומלץ בחום שלא לוותר עליו
ארז שלום מבקר בסניף באזל של מסעדת רוסטיקו – איטלקייה בתל אביב. בימים אלו ממש חוגגים כאן יום הולדת חמש עם תפריט הנודד בין ארצות המגף שימשיך עד חגיגות השנה האזרחית החדשה. איטליה עם טוויסט ישראלי-מקומי