''הנתח הגדול של הסלמון היה רך, עסיסי, ונטבל לפני כל נגיסה ברוטב היין המתוק. הדג היה כל כך טוב, שכמעט שכחנו את הסלט...''. אמיר בן נעים החליט, במקום לעמוד בפיתוי – להתמסר לו, בקפה-מסעדה פיתויים שבירושלים
היכן מיוצר הכמון הטוב ביותר בעולם? למה משמשים גלעיני דובדבנים טחונים? ואיזה סגולות יש לתבלין המרוקאי ראס-אל-חנות? אמיר בן נעים קפץ לבקר במעוז הגרעין והתבלין, חנות בישול במבשרת ציון, וזכה לשיעור מאלף על תבלינים
''על מצע של פירה תפוחי-אדמה ובטטות עמדו באצילות עלי פילה בקר ש''נסגרו'' כדי שעסיסיותם תישמר והוגשו ברוטב יין אדום, עם ניחוח חלב קוקוס ובצלצלי שאלוט מזוגגים...''. אמיר בן נעים נשבה בקסמי המטבח הלטיני במסעדת לה-בוקה
''מבלי להתמהמה יתר על המידה, המשכנו למנות הראשונות: לַחְמָה ג'וּן קלאסי, וקוּבֵּה חַמוּסְטָה בייתי וטעים''. אמיר בן נעים נסע לטיול אוריינטלי קטן במסעדת פאשה הירושלמית, המגישה אוכל תורכי אותנטי וכשר. גם בחמשושליים
''על עלי הבייבי הונחו עגבניות מיובשות, פטריות מטוגנות ממולאות בגבינות, חופן של שקדים פרוסים קלויים, ולצידם שני שיפודים עם קוביות מרשימות של גבינת חלומי מטוגנת''. אמיר בן נעים יצא לקפה שחר הירושלמי, והרגיש בבית
אחרי שניקתה את שולחננו ביסודיות, הגישה לנו המלצרית קינוח מרהיב ומפתיע בשם ''גיישה''. שכבה של מוס שוקולד לבן וחלב קוקוס עם מוס פירות יער על מצע של ליידי פינגר שקדים, מקושט באטריות אורז תפוחות ומסולסלות. לצידו הוגש גם תה ירוק בכלי פורצלן מסורתי, שנמזג על ידי המלצרית ברוב טקס...''. אמיר בן נעים, כתבנו, ביקר השבוע ב''דומו סושי בר'' בירושלים
מלצרים אדיבים קיבלו את פנינו וליוו אותנו לשולחן ערוך על פי מיטב המסורת הקלאסית. התיישבנו וידענו שהערב נהנה מארוחת צמרת. עד מהרה, כדי שיהיה ברור שהגענו כדי לאכול טוב, הגיעו מנות-ההמְתנה: לחם-הבית ולצידו מטבל בטטות וצ'ילי, וגספאצ'ו עגבניות עם יוגורט עיזים מעוטר בעירית. הסוֹמַלְיה שניגשה אלינו, בחרה עבורנו במרלו ''רכסים-דובב'' 2002 של סגל, שהתגלה כיין מעניין וטעים מאד...
הגענו בערב רגוע ונכנסנו במהירות לאווירה המיוחדת של המקום, שהלכה ונעשתה נעימה ככל שחלף הזמן, המשקה זרם ומוסיקת הג'אז התנגנה ברקע. ב''קולינרי'' אפשר ליהנות מן הגינונים של מסעדת יוקרה (שולחנות עץ כהים ערוכים בקפידה עם בקבוק יין ובקבוק מי סן פלגרינו) אך גם להרגיש מאד בנוח ולא ''מעונב''