יוסי סויסה, השף של מסעדת טרין, אוהב דגים מילדות ואפילו עשר השנים שבילה במטבח של מסעדת פורל בת''א לא שחקו את האהבה. במסעדה שלו ביבנה הוא מבשל אותם וגם פירות ים, בשרים וכמובן, טרינים. כרטיס ביקור עם השף שהציב את יבנה על המפה הקולינרית של ישראל
זאהו קסיאנסנג', השף של מסעדת צ'ויה, נולד בסין ואת המשיכה למטבח פיתח כבר כילד כשהיה מתבונן בסבו מבשל. היום הוא מבשל לישראלים את אותן מנות אסיאתיות אותנטיות. ומה לעולם לא יבשל? חומוס, כמובן
הזיכרון הראשון שלו מאוכל, מספר איציק תג'ר, השף של מסעדת תל אביב ברוהאוס, הוא ריח המאפים מהמאפייה השכונתית. מובן שהדבר הראשון שעשה כשגדל היה לקנות אותה. כרטיס ביקור עם שף שעובד מהבטן (ושני מתכוני בשר בסוף)
בביתה שבשמורת האלונים במרום גולן, מול נוף מרהיב ובחיק צמחייה בסגנון שוויצרי, מארחת שפרה מיכאלוביץ' לארוחות פרטיות. התפריט שמשתנה על בסיס יומי והאווירה האינטימית, הופכים את הביקור אצלה לחוויה קולינרית מקורית ומיוחדת
כמו הרבה שפים גם איגור קולטניוק חולם על המסעדה שיפתח פעם. עד שזה יקרה, הוא מתמקצע בפסטה טרייה ובמנות איטלקיות באחת המסעדות המקסימות בתל אביב
החלום של אביב רגב, השף הצעיר והחדש של לה סנטרל, הוא לפתוח מסעדה משלו. עד שיגשים אותו הוא מקפיד לעבוד במסעדות טובות, לצבור ידע ומוניטין ולהתנסות בכל סגנונות הבישול. בינתיים מגלה הרזומה שלו, שמדובר בשף שמדלג בקלילות ממנות גורמה לחמין ביתי
אחרי שבישל בתפוח זהב ובמסעדת 1873 מאכלי גורמה אנינים ויוקרתיים, ניצן ויקטורוביץ' דווקא לא מתעקש על סגנון בישול כלשהו. איפה שתזרקו אותי אני אתחבר, מסביר השף שאוהב את האוכל ולא את הפוזה
עד לפני שמונה שנים היה עופר אבגיל, 37, חוקר פרטי, עד שהבין שהוא לא ממש מוצא את עצמו בתחום והחליט ללכת אחר נטיות לבו, למטבח. בחמש השנים האחרונות בהן הוא השף של מסעדת בויה, הוא מאושר מכל רגע, ואפילו הכיר בין הסירים את אשתו הסינית, כשהגיעה לשמש כמתורגמנית לסושי-שף.
חיליק רוזמן הספיק להיות מורה, מרצה, יבואן ומשורר, אבל אין עיסוק שהוא אוהב יותר מאוכל , פרט אולי לשירה, המתחרה עם האוכל על הכתר. כרטיס ביקור עם שף שבין מנה למנה כותב שיר.
בשבוע שעבר קטף גיא פרץ, השף של מסעדת ORO , שש מדליות (חלקן זהב) בתחרות שפים בינלאומית שהתקיימה ביוון. כרטיס ביקור הפעם עם ''השף המתלבש'', לרגל זכייתו בתחרות ועם החלפת התפריט במסעדה בתפריט חורפי ועשיר.
כמי שגדל בקנדה ליד חוות בקר, אין פלא שהדבר שדויד דוביסקי הכי אוהב זה בשר, ורצוי סטייק במשקל חצי קילוגרם או צלעות עסיסיות. כרטיס ביקור הפעם עם שף שחולם בלילות על ברביקיו.
כששואלים שף ישראלי לצד מי הוא חולם לעבוד, התשובה היא בדרך כלל יונתן רושפלד. בחמישי הקרוב יזכה ירון קסטנבוים מפודארט, פיגורה מכובדת בעצמו, להגשים את החלום הזה (שוב) ולבשל עם רושפלד ארוחה שכולה כוכבי חורף: ארטישוק ירושלמי, צדפות במי ים, שקדי טלה ועוד. מפגש של ענקים
כמו שפים רבים גם רונן מזרחי גדל בבית שבו לאוכל היה תפקיד חשוב. משפחה ממוצא עירקי שהתנהלה סביב האוכל. כילד הוא זוכר את עצמו קם בבוקר ומוצא את הוריו טורחים על תבשילים, אינספור מפגשים משפחתיים וזרם אורחים שהגיע הביתה דרך קבע. כרטיס ביקור עם השף של בטי פורד.
כרטיס ביקור הפעם עם שף שמנסה כל הזמן חומרי גלם חדשים, ממציא מנות תוך כדי נהיגה ומוכן לבשל הכול, אפילו חרקים. רק לא להשתעמם.
בטמפטיישן יחגגו השבוע את ליל כל הקדושים, ההאלווין, בתיאטרליות המתבקשת: תפאורת שדים, שלדים וגולגלות, תפריט אפלולי במיוחד וכמובן, תחרות התחפושת המפחידה. לא לבעלי לב חלש.
אחרי שנתיים וחצי של עבודה כסו-שף של ויקטור גלוגר מקלואליס, נכנס שי כספי לתפקיד המאתגר של האחראי על המטבח בקפה נואר. הרקע המקצועי שלו מבטיח טובות אבל רק ימים יגידו איך תשפיע חיבתו לפיוז'ן הצרפתי-יפני על השניצל הכי מוחמא בתל-אביב.
הרבה תשומת לב משכה אליה Spoon שנפתחה ביולי בתל אביב ולא מעט בזכות מיכאל גרטופסקי, השף. כרטיס ביקור הפעם עם שף שברזומה שלו כמה מהמסעדות הנחשבות בעולם.
אחד מזיכרונות הילדות הראשונים של רועי ראשוני הוא ארוחה שאכל עם אביו, השף יוסי ראשוני, כשהיה בן 6. רועי הזמין אנטרקוט וביקש מהמלצר לקבל אותו מדיום. ''מדיום לך?'' השתומם המלצר, ''כן, ענה אביו, ''ותיזהר שלא יהיה וול דאן כי הילד הזה יחזיר לך את הסטייק למטבח''.
בנבחרת השפים שמובילה את ענף המסעדנות הישראלי, לערן שוורצבד שמור מקום של כבוד. כבר שנים שהוא מאכיל אותנו במאפים ברמה בינלאומית, מעלה בהתמדה את רף האיכות. שף בשקט הפעם עם הקונדיטור שמעריץ את פייר ארמה.
נסאר נסאר נולד ביפו לפני 44 שנה, לאמא יהודיה ממוצא עירקי ולאב ערבי מוסלמי. כבר מהנתון הזה אפשר לדמיין איזה אוכל עלה על שולחן המשפחה ומה גרם לנאסר להפוך למסעדן ובשלן. כרטיס ביקור הפעם עם נסאר נסאר ממסעדת אבו נאסר-חינאוי.
הוא נולד בקרית אונו ומתגורר בה עד היום אבל לבו בפרובאנס. זיו רובין, השף של ל'אנטרקוט ואלהמברה, מבשל אוכל צרפתי לישראלים ומתגעגע.
חמש פעמים ביקר יענקל'ה חיימי באיטליה לפני שפתח את ראגו. הוא אוהב בה הכל, את התרבות, האמנות, האוכל והטבע. כרטיס ביקור עם האיש שמאחורי המסעדה האיטלקית הירושלמית היפה והמצליחה.
אורי ירמיאס הוא לא רק אחד השפים המוכשרים שקמו לנו, הוא גם אדם מרתק. בגיל 16 עזב את הבית ויצא לטיול של ארבע שנים בעולם, בהודו, אפגניסטן, פאקיסטן, פרס ובאירופה. לבדו, בקרוון, התחיל לבשל מפרודוקטים שקנה בדרך. בדרך הטבע, הוא אומר, התקבצו סביבו תמיד חבר'ה רעבים. בסוף הוא פתח מסעדה.
סביר להניח שגם ביום העצמאות הקרוב ימצא את עצמו דורון וודקה, השף של אסאדו דון לאון, ליד הגריל. אפילו כשחברים מזמינים אותו לאכול, הוא אומר, הוא תמיד מוצא את עצמו בסוף שם. לבוש בחולצה ארוכה כדי לא להיכוות בזרועות ועם מאוורר צמוד (בשבילו, לא בשביל הגריל).
לפני 9 שנים הוא פתח מסעדה בקונספט חדש בארץ, מסעדה המתמחה בדים סאם, הכיסונים הסינים המצוינים והפופולריים. שלוש שנים ניהל אותה ועזב. עכשיו הוא סוגר מעגל וחוזר לדים סאם. כרטיס ביקור עם אורי בייטנר.