מניפולטור קולינרי, זאת ההגדרה המדויקת של ארז שטרן. הוא יזמין אתכם לביתו המעוצב, לחוויה קולינרית- עיצובית טוטאלית, שתותיר אתכם מוקסמים. למי שכבר אכל הכל.
סביר להניח שגם ביום העצמאות הקרוב ימצא את עצמו דורון וודקה, השף של אסאדו דון לאון, ליד הגריל. אפילו כשחברים מזמינים אותו לאכול, הוא אומר, הוא תמיד מוצא את עצמו בסוף שם. לבוש בחולצה ארוכה כדי לא להיכוות בזרועות ועם מאוורר צמוד (בשבילו, לא בשביל הגריל).
לפני 9 שנים הוא פתח מסעדה בקונספט חדש בארץ, מסעדה המתמחה בדים סאם, הכיסונים הסינים המצוינים והפופולריים. שלוש שנים ניהל אותה ועזב. עכשיו הוא סוגר מעגל וחוזר לדים סאם. כרטיס ביקור עם אורי בייטנר.
הוא מעריץ את ג'ימי אוליבר ואת יונתן רושפלד. מעריך את מפעלו של ישראל אהרוני ומת על אוכל ספרדי, ''כי הוא ים תיכוני כמונו, אבל גם אירופאי ומתוחכם''. כרטיס ביקור עם השף חי דוד, מתהל.
פעם בשבוע יוצאים איאד אגאבריה, השף של מסעדת אושן בר פירות ים, וירון לוי, הבעלים של המסעדה, לאכול אצל מתחרים. יחד הם מזמינים כמה שיותר מנות מהתפריט, טועמים, לומדים את השוק ועל הדרך נהנים מהחיים. מה רע? כרטיס ביקור אישי עם שף מבסוט.
יש מי שלכבוד יום הולדת ארבעים נוסעים לתאילנד לקפוץ באנג'י, יש מי שחוזרים בתשובה. איל לביא בחר לנסוע לשלושה שבועות לפרובאנס, למסעדת Bacchanales ולהשתלם שם בבישול פרובאנסי. כרטיס ביקור עם שף שאוהב לבשל.
הוריה היו הבעלים של אלת הים, מסעדת הגורמה הראשונה בירושלים. דוד שלה ניהל את מלון קינג דיויד ולדוד אחר יש חברת קייטרינג באנגליה. כך שליאת בלילטי מצוידת בצוות יועצים מהשורה הראשונה. וזה עוד לפני שהזכרנו את סבותיה המרוקאיות הבשלניות.
מסעדת דארנא הירושלמית נפתחה בדיוק בחמישה בנובמבר 1995, יום הירצחו של יצחק רבין. אילן סיבוני, השף והבעלים שחוגג בקרוב 10 שנים למסעדה שלו, עדיין מחכה לשלום. כרטיס ביקור עם אילן סיבוני ממסעדת דארנא.
עד גיל מבוגר יחסית עסק עמי דניאלי בצילום נופים ובצילום פוליטי ולא חשב בכלל על קריירה של שף. אבל איכשהו, גם לו עצמו לא לגמרי ברור איך ומתי, גילה את המטבח ועזב את המצלמה לטובת סכין השפים. כרטיס ביקור עם עמי דניאלי, השף של הגולף ביסטרו בקיסריה.
אומברטו טוקוס נולד בברזיל למשפחת קצבים ומאז שהוא זוכר את עצמו החזיק שיפוד ביד. צליית בשר היא מבחינתו אמנות מקודשת וההנאה הגדולה של החיים, ועם הגישה הזאת הוא מטפל בבשר בקאזה דו ברזיל.
דניאל זך, השף של אחת המסעדות הטובות בארץ, עזב את הסירים כדי לענות על שאלון השפים שלנו וכהרגלו, עשה זאת במינימליזם שמשאיר טעם של עוד. כרטיס ביקור עם דניאל זך ממסעדת כרמלה בנחלה.
מורן לידור, השף של ביסטרו 56, הוא איש מצחיק. הכל משעשע אותו ועם הלך הרוח הזה הוא גם נכנס למטבח. אולי זו פשוט גישה בריאה לחיים, אולי נטייה גנטית. מה שבטוח הוא שהנוף הנשקף לעיניו במשך כל יום העבודה, הישר למרינה של הרצליה ולים הפתוח, לא מזיק לאופטימיות.
פיטר שיקלושי נולד בהונגריה לפני 33 שנים ועלה לארץ לבדו בגיל 22. הוא נשלח לערד, למד שם טבחות וכך התחילו חייו החדשים כשף ישראלי. כרטיס ביקור עם שף ציוני.
אין כמו יפו בלילות, אבל גם בצהרים וגם בבוקר יש לעיר הזו קסם משלה, שמבוסס על תמהיל של פיסות היסטוריה, ניחוח ים ושווקים תוססים עם תושבים צבעוניים ומסעדות מפתיעות. ארבעה מוסדות קולינריים שראוי להתעכב עליהם לרגל פסטיבל טעימות מיפו.
כמו רבים וטובים גם טל הרשקוביץ מצא את ייעודו בחיים בעת שירותו הצבאי, כשמונה כחייל צעיר כאחראי על הספקת המזון לכל בסיסי הדרום. הלימודים בתדמור בתום השירות היו המשך טבעי ומאז, הוא מאכיל מקצועי.
לפתיחה הוגשה לנו סלסלת לחם צימוקים ואגוזים עם חמאה, שמן זית ופנכת מלח גס. אין יותר נחמד מזה, במיוחד בלווי כוס יין ריזלינג גרמני מופלא. הצצנו בתפריט אך מהר מאד נענינו להצעתו של חיים גן, הבעלים, להפסיק להתערב לו בעבודה ולתת לו להאכיל ולהשקות אותנו. מובן שהוא צדק.
ראשונה הגיעה מנת חציל ובשר. על חצי חציל קלוי נערמה בנדיבות תלולית בשר טחון עסיסי מתובלת בעדינות ובשכל. ניחוח של קינמון, חציל ובשר כבש התמזגו להפליא.
פתחנו את הארוחה בפוקאצ'ה ענקית ודקיקה, שהוגשה עם חמאה וממרח זיתים טרי. הפוקאצ'ה הדיפה ריח עדין של שמן זית משובח, ונדרשו תעצומות נפש רבות על מנת שלא להזמין מייד מנה נוספת.
דגים יכולים לשפר את תפקודינו המוחיים, להקל על סימפטומים של דיכאון ולהקטין את הסיכוי ללקות בשבץ או מחלת לב. הדיאטנית ליאורה חוברה מסבירה מה יש בהם שמועיל לנו כל כך.
אח, מתוקה היא הפגישה עם חבר ותיק, מתוקה כמו הרוטב האסיאתי המתוק בצבע כתום עז המתלווה לעתים למעדני המזרח. יש כל כך הרבה מה לומר, כל כך הרבה עדכונים לעדכן וסיפורים לספר, וכשעושים את זה על מגש סושי זה אפילו עוד יותר טוב.
יש אנשים שמתקבעים על דרך הכנת הקפה שלהם, טוען אבנר מירב בצער. הוא עצמו יוצא בכל בוקר להרפתקה חדשה ומנסה להכין את הקפה בדרכים מקוריות. עם השנים צבר רשימה ארוכה של טיפים לשדרוג הקפה הביתי ואת מדורו הפעם הוא מקדיש להם.
נועה שחר, שוטפת כלים סדרתית, העזה להצטרף לסדנת מאפים ועוגות בסיסית ב''כוכבים במטבח'' במטרה לחצות את הקווים ולהפוך לבשלנית. ברגע האחרון היא החליטה לקחת איתה את השף הפרטי שלה, רק ליתר ביטחון. שניהם יצאו משם עם תכניות גרנדיוזיות לעתיד.
ניר גאון ויונתן שי מעמותת הויסקי, מגלים מה הפך את המשקה לסמל מעמד ומי הם שותי הויסקי החדשים.
נכון שאפשר להכין אותם על אוטומט משתי פרוסות לחם עם קוטג' או ממרח שוקולד 'השחר'. מצד שני, עם מעט מחשבה ויצירתיות, תוכלו לשלוח לילדיכם ואהוביכם הרעבים דרישת שלום ענקית מהבית באמצע היום, בדמות כריך שעשוי באהבה.
קשה להאמין אבל אפילו אוגוסט נגמר. תם ונשלם, ובערבים האחרונים אפשר כבר לזהות את ריח החגים המתקרבים באוויר. ומה יותר מתאים לתקופה המדגדגת הזו בבטן מעוגת שמרים ביתית? ארבע קונדיטוריות ששווה לעמוד אצלן בתור בבוקרי שישי כדי להצטייד בעוגת שמרים לשבת.