מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

לשדרג את התה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  אפשר להדליק תנור כדי להתחמם, אפשר להתכסות בפוך עד הצוואר, אבל השפית אדר קפלן-מור שמאמינה בפתרון בעיות דרך הפה, מציעה לשכלל את רפרטואר המשקאות החמים. טור אישי קצר שבסופו שני מתכונים למשקאות חורפיים שאפשר להכין בקלות בבית

אחרי הרבה התלבטויות והיסוסים החורף הגיע. עוצמתו תלויה אמנם במקום מגוריכם, כי אין דין באר שבע כדין הגליל, אבל כבר ברור לכל שקר בחוץ ושסוף סוף יש סיבה, תירוץ וצורך להתחמם בדרך כזו או אחרת.
כמובן שכבר יש חשק לאכול מרק או אולי מאכל מחמם אחר, לשבת מתחת לשמיכה בסלון ולהתפנק. אבל הפעם בחרתי לכתוב דווקא על משקאות פשוטים, לא כאלו שמגישים בברים ולא כאלה שדורשים יום לימודים ארוך. משקאות שבעצם קיימים בבית ובקלות אפשר לשדרג אותם כשמקבלים אורחים או סתם כשרוצים להתפנק.
במסעדה, אני מנסה תמיד לשדרג משקאות פשוטים לכאורה למטעמים מיוחדים שכיף לשתות. הלקוחות מתים על זה, אבל בסופו של דבר המתמכרים העיקריים הם העובדים.

כמו תמיד, המתכונים הם בגדר המלצה, במיוחד הכמויות היות שלכל אחד טעמו האישי. אם תשאלו אותי, כל תוספת רק תשביח את המשקה.

סיידר תפוחים

החומרים הדרושים לתערובת:
תפוחים חמוצים קצוצים
מעט יין לבן
קינמון
סוכר חום
מעט הל וציפורן

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של כ-100 מעלות, משטיחים את התערובת על נייר אפייה בתנור, כשהיין אמור להוות שכבה דקה תחת התפוחים
ואופים את עד שהתערובת הופכת ליבשה וצמיגית (מערבבים מדי פעם). שומרים בקופסא אטומה במקרר.

להגשה:
רכז סיידר תפוחים
מקל קינמון

הכנת הסיידר:
1. שופכים מעט מאוד תמצית סיידר (ככף לערך, תלוי בטעם) לתוך כוס, מוסיפים כפית וחצי מתערובת הסיידר, מקל קינמון ומים רותחים.
מערבבים היטב בעזרת מקל הקינמון ושותים בכיף.

* ההנאה בתערובת זו שניתן לאכול אותה בסוף שתיית הכוס. אם רוצים, אפשר תמיד להוסיף אלכוהול לסיידר.


שדרוג לתה עם נענע/מנתה:

מרקחת נענע:

1ק''ג סוכר (אפשר גם 800 גר' אם לא אוהבים מתוק כל כך)
1כוס מים
צרור גדול מאוד של נענע או מנתה
כפית תמצית מנתה
מיץ לימון, גרעיני תפוחים או פקטין אחר

אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני מרתיחים את המים, מוסיפים את הנענע וחולטים כ-5 דקות.
2. מוציאים את הנענע ושומרים בצד.
3. מוסיפים לנוזלים את הסוכר ואת הפקטין ומבשלים על להבה בינונית 3/4 שעה. כשהריבה מוכנה מוסיפים מחצית מעלי הנענע לריבה.

להגשה:
כוס תה עם נענע טרייה.
כפית ממרקחת הנענע.
ניתן להוסיף ליקר מנתה או אפילו טיפה של ליקר שוקולד.