מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

ורוד בחורף, כתום בקיץ


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  ''אפשר להתחיל לתת לו פירות'' אמרה האחות בטיפת חלב כשלבני הבכור מלאה חצי שנה. אלא שהזאטוט, שלא קרא את הספרים הנכונים, סירב בתוקף לשתף פעולה.


''אפשר להתחיל לתת לו פירות'' אמרה האחות בטיפת חלב כשלבני הבכור מלאה חצי שנה.
אלא שהזאטוט, שלא קרא את הספרים הנכונים, סירב בתוקף לשתף פעולה.

שום פרי לא נכנס לפיו, למעט אלו שמקורם בצנצנת גרבר. ככה? הכנתי רסק פירות תוצרת בית, הכנסתי לצנצנת ריקה של מחית פירות מעורבים, ו- לא רק שהוא ירק את הרסק בבוז, אלא שמאז הוא גם לא היה מוכן לאכול את הגרבר הזה…

היעדר הפירות לא הפריע לו לגדול לתפארת, ואני, מצידי, למדתי עם הזמן שרסק פירות יכול לעבור יופי אצל ילדים כשהוא מוגש בצורת גלידה, שהבת שלי מחסלת בתיאבון שלוש פעמים ביום.
בחורף אני מכינה אותה מתותים, ובקיץ – מאפרסקים צהובים בשלים.הסוד הוא בהקצפה ממושכת של הפירות בתוספת חלבון וסוכר, מה שנותן להם מרקם אוורירי וצבע ורוד ענוג בחורף וכתום עדין בקיץ. ומה שהכי כיף: לעמוד יחד מול המג'ימיקס ולהתפעל מהתהליך בו הקציפה עולה ותופחת כבמטה קסם, עד שהיא ממלאת כל כל המיכל.

ההכנה – ממש משחק ילדים!
לקערת מג'ימיקס עם להב פלדה מכניסים בבת אחת:
חצי קילו פרי בשל (תות/אפרסק צהוב קלוף), נקי וחתוך
2 חלבונים
כף מיץ לימון
חצי כוס סוכר
מומלץ להוסיף לגלידת האפרסק שתי כפות סילאן תמרים, לחיזוק הטעם והצבע.
ו- מפעילים למספר דקות, עד שהכל מתגבש לקציפה יציבה ואוורירית.
מעבירים למיכל סגור ומקפיאים.