מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

שף בשקט עם פועה לדזינסקי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

השף של מסעדת פועה כיום הוא דודי שיק הזכור לטוב מבבל'ה וממקומות אחרים, בזכות הבישול הביתי המשובח שלו, שמביא כל שניצל ופירה לדרגת אמנות. ובכל זאת בחרנו לתת את השאלון לפועה, בעלת הבית המיתולוגית, טיפוס יפואי מיוחד ומסקרן. הכל אודות פועה

אחרי שמדברים איתה ומגלים את הטמפרמנט והישירות, לא מפתיע לשמוע שפועה לדזינסקי מ''פועה'', התחילה את חייה הבוגרים כשחקנית תיאטרון. התיאטרליות לא עזבה אותה גם במסעדה וזה בהחלט חלק מהקסם של המקום. כרטיס ביקור עם מסעדנית שהמנה האהובה עליה היא פיתה חרוכה עם גבינה צהובה והרבה סחוג

שם: פועה לדזינסקי.

מסעדה: פועה.

עבודות קודמות: ''שחקנית תיאטרון ומורה למשחק, ואמא''.

לימודים: ''משחק אצל יורם לוינשטיין ואוכל במטבח של אמא''.

סגנון בישול: ''ישראלי''.

מנת דגל: ''סלט ערבי''.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''ביצה רכה עם פירורים של לחם ומלח שאמא שלי היתה מכינה לי''.

לעולם לא אבשל: ''לשון, וגם לא מוח''.

חומרים אהובים: ''אני אוהבת צימוקים, הל, ציפורן, פלפל שחור, וגם אורז אני מאוד אוהבת''.

תבשיל אהוב במיוחד: ''יש מלא: פיתה חרוכה עם גבינה צהובה והרבה סחוג וצ'יפס וגם צ'יפס בטטה אני מאוד אוהבת. ובכלל, אוכל טעים, לא משנה לי מה''.

מסעדה אהובה: ''אני לא יושבת במסעדות. אני אוהבת את המטבח של אמא שלי''.

השראה: ''מינימום חומרי גלם''.

הקהל הישראלי: ''מתנהג כמו עדר או שאולי נכון יותר לומר שאנחנו מתנהגים כמו עדר כי אני לא חושבת שאני שונה. אני חלק מאותו דבר ואני חושבת שאנחנו מתנהגים כמו עדר קרנפים''.

חלום: ''יש לי המון חלומות אבל הכי גדול הוא שנתעורר מההזיה הזאת שאנחנו מייצרים ונעיז לחיות את החיים שלנו''.

מש עם עגבניות וטחינה גולמית
''זה מתכון שהמציא ניר צוק בתקופה שבה עבד אצלנו. זו אחלה מנה והיא מוגשת במסעדה עד היום''.
החומרים הדרושים:
שמן זית לטיגון
בצל חתוך לרצועות
מעט מלח, פלפל ואפשר גם פלפל שאטה
חופן מש מבושל כעשרים דקות במים (עד לריכוך)
1-2 עגבניות חתוכות לשמיניות
שום לפי הטעם
חופן עלי תרד טריים שטופים
לימון
טחינה גולמית

אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן ומכניסים לתוכו מעט מלח ואת הפלפל.
2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב.
3. מוסיפים את המש והעגבניות ומקפיצים. מוסיפים שום.
4. מוסיפים חופן עלי תרד טריים שטופים. מערבבים וסוחטים על הכל את הלימון.
5. הופכים לצלחת ומעטרים בטחינה גולמית.
טיפ של פועה: ''אפשר להגיש על פיתה בוכרית בתור צלחת. זה מרטיב קצת את הפיתה וזה נורא טעים''.

פועה
רבי יוחנן 8, שוק הפשפשים, יפו
טלפון: 057-7421300